۳۰ فروردین ۱۳۸۸، ۱۵:۵۴

میرحسین موسوی:

جامعه هم اصلاح طلب است و هم اصولگرا / آراء بالای 24 میلیون باشد، پیروزم

جامعه هم اصلاح طلب است و هم اصولگرا / آراء بالای 24 میلیون باشد، پیروزم

میرحسین موسوی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه نتیجه انتخابات همه نیروهایی که به سرنوشت‌ کشور عزیزمان ایران علاقه دارند را به هم نزدیک کند، گفت: بنده به این مسئله معتقدم و اگر بخواهم در انتخابات شرکت کنم نمی‌توانم خودم را از این حس خالی کنم.

به گزارش خبرگزاری مهر، میرحسین موسوی، شنبه‌شب در اولین همایش سراسری سخنرانان حامی میرحسین موسوی با بیان اینکه "چه در اصولگراهای مومن و دلسوز و چه دراصلاح‌طلبان احساس خطری نسبت به کشور وجود دارد"، افزود: این سرمایه‌ ما برای هر نوع دگرگونی است و این نیروها باید بر روی هم انباشته شوند.

وی در عین حال تصریح کرد: هیچ اشکالی ندارد که گروه‌ها استقلال و موضع‌گیری‌های خود را داشته باشند اما باید در رابطه با مصالح ملی بیشتر در کنار یکدیگر باشند تا به این پدیده‌ای که امروز دچار شده‌ایم در آینده دچار نشویم. ما سعی می‌کنیم با وجود اینکه کار بسیار دشواری است ولی در ستاد چنین مساله‌ای را دنبال کنیم.

موسوی با اشاره به اینکه در ابتدای برنامه‌هایمان موضعی گرفتم که کم‌کم آن را باز خواهم کرد، ادامه داد: من این موضع را صادقانه گرفتم و در آن نه دغلی هست و نه انحرافی. زمانی که این موضع را مطرح کردم گفتم اگر جای خود را باز کرد، قدم به قدم جلو می‌روم و اگر باز نکرد من تکلیف خودم را انجام داده‌ام و امروز اعتقاد دارم که آن گفتمان امکان آنکه جای خود را در جامعه باز کند را دارد.

وی ادامه داد: من شعار و موضع خود را جدا از جریان اصلاح‌طلبی نمی‌بینم و جدا از اصولگرایی خوب و مبتنی بر اصول ابتدای انقلاب نیز نمی‌دانم و قبلا هم گفتم که به نظر من جامعه یک خاصیت ژانوسی دارد و می‌تواند هم اصلاح‌طلب باشد و هم اصولگرا.

موسوی خاطرنشان کرد:‌ اگر دائما در حال مرور شعارها نباشیم، خود آن شعارها تبدیل به کلیشه‌ می‌شوند که ما را در خود محبوس می‌کند، ولی اگر به دلیل اهمیتی که برخی از این شعارها دارند، بر روی آنها تاکید کنیم و در ضمن انعطافی داشته باشیم که مصالح ملی کشور را در نظر بگیریم، طبیعی است که آن موقع کلیشه‌ای تشکیل نخواهد شد. به‌دلیل بودنم در فضای فرهنگی و ارتباط وسیع با جریانات فرهنگی - هنری کمی نسبت به اینکه خود را در یک شعار محدود کنم محتاط هستم.

مهندس موسوی با اشاره به برخی مطالب مطرح شده در این نشست اظهار کرد: بخشی از این صحبت‌ها مردم را برای اینکه اراده تغییری در جامعه ایجاد کنند، بیشتر می‌توانند بسیج کنند؛ مثلا بحث خرید رای مطرح شد که یکی از مهمترین مسایل این انتخابات است. بخشی از فساد اداری و دولتی به این مساله برمی‌گردد که وقتی کسی هدیه‌ای می‌گیرد، انتظاری در او برای پاسخ دادن به هدیه به وجود می‌آید ولی اتفاقی که در کشور ما می‌افتد و بسیار فراتر از این فساد ظاهری است، این است که دستگاه‌های دولتی برای ایجاد همان حسی که اشاره کردم و پاسخ دادن مردم و گرفتن رای‌های آنها هدایایی توزیع کنند. طرح این مساله باید به شکلی باشد که به عزت مردم فقیر و نیازمند، لطمه نخورد.

وی خاطرنشان کرد: این شائبه وجود دارد که بخش عمده‌ای از کسری‌هایی که الان دیوان محاسبات عمومی در تفریغ بودجه بر آن تاکید می‌کند و به خزانه ریخته نشده، در خدمت همین مساله به کار گرفته شده باشد که در این صورت یعنی هزینه‌هایی برای جلب رای مردم برای اهداف کوتاه مدت سیاسی که من نام آن را صرف کردن منابع کمیاب کشور در خدمت اغراض سیاسی گذاشته‌ام.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اینکه طرح‌های بزرگی مانند عسلویه و امثال اینها متوقف شده و هیچ طرح مهمی در این چند سال مطرح نشده و پیش نرفته به دلیل این است که اساسا سمت و سوی استفاده از این منابع در کشور ما به بیراهه رفته است.

موسوی با بیان اینکه در انتخابات باید به فضا و مصالح ملی توجه کنیم، اضافه کرد: نقدها باید مستند باشد. اگر یک مورد بتوانیم نشان دهیم که دقیقا مساله اتفاق افتاده و از نظر ارزش‌ها ، معیارها و مصالح کشور درست نبوده است به مراتب اثر بیشتری نسبت به یک صحبت طولانی دارد که در آن هیچ سند و مدرکی نداریم.

نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس در ادامه با تاکید بر اینکه احتمال پیروزی با افزایش مشارکت مردم بیشتر خواهد شد، افزود: به هر نسبتی که میزان آرا از حدود 24 میلیون نفر بالاتر برود امکان برد ما بیشتر خواهد بود. به نفع ماست که مردم هرچه بیشتر در انتخابات شرکت کنند و شاید علت سردی رسانه‌های رسمی کشور نسبت به انتخابات نیز همین مساله باشد، گرچه اعتقاد باطنی دارم که حتی اگر همه شرکت کنند ولی باز هم رای نیاورم، باز آن تصمیم به صلاح مملکت است.

موسوی با تاکید بر لزوم پرشور کردن انتخابات، از سیاست‌های رسانه‌های رسمی کشور به ویژه صداوسیما در قبال این مساله انتقاد کرد و افزود: متاسفانه درحال حاضر از این نظر کاملا ساکت هستیم و حداکثر برخی جوسازی‌ها و مطالبی درباره مثلا آقای کروبی یا من و طرح برخی مسایل بی‌ربط صورت می‌گیرد و ما چیز بیشتری در صداوسیما نیافتیم که نشان بدهد، مردم را نه به خاطر یک کاندیدای خاص، بلکه به خاطر مصالح ملی بخواهد بسیج کند تا به‌طور گسترده در انتخابات شرکت کنند. اگر رسانه‌های ما به این مساله نمی‌پردازند، وظیفه ماست که این مساله را در سطح جامعه باز و شور و هیجانی در این رابطه ایجاد کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: من قبول دارم که برخی موضع‌گیری‌هایی که باید داشته باشیم را در این مدت اعلام نکردم؛ چه در رابطه با جوانان که البته تا حدودی مساله را باز کرده‌ام و چه در مورد زنان. در جلسه‌ای گسترده‌ای با حضور زنان مانند جلسه‌ای گسترده با اقتصاددانان مواضع اساسی خود را در این زمینه بیان خواهم کرد. بنده مخالف تبعیض هستم و مشکلات فراوانی در این زمینه داریم به طور مثال لایحه‌ی منجمد شده‌ای در مجلس داریم که ممکن است دوباره از حالت انجماد خارج شود و بحث‌های چند همسری و امثال اینها مطرح شود. مساله‌ سهمیه‌بندی جنسیتی نیز از جمله مسایلی است که در کشور ما وجود دارد.

موسوی با بیان اینکه یکی از موانع حضور زن‌ها در پست‌های کلیدی تصوری است که زن‌های ما از نقش خود در جامعه دارند تاکید کرد: اگراین تغییر نگاه صورت بگیرد، بسیاری از مسایل حل خواهد شد. چرا در دولت‌های مختلف از زن‌ها برای پست‌های حساس استفاده نشده است؟ دلیل این مطلب این است که برای دولت هزینه دارد چرا که به اندازه‌ی کافی در سطح اجتماع درباره این مساله بحث و گفت‌وگو نشده است البته نمی‌خواهم بگویم چون این مشکل وجود دارد پس بنده چنین اقدامی نخواهم کرد.

نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس همچنین گفت: نباید بترسیم از اینکه یک شعاری درست است ولی چون بد مطرح شده و مردم نسبت به آن دافعه دارند، آن را مطرح نکنیم؛ ما آزادگی حضرت امام(ره) و بحث‌های ایشان راجع به آزادی، تعریف اسلام آمریکایی و اسلام ناب محمدی(ص) را دیده‌ایم؛ چرا این شعارها با چیزی غیر از مضمون واقعی‌ آنها به دست حریف و رقیب ما باشد که بد استفاده کند؟ چرا از این مساله پلی برای جلب اعتماد رای‌های قهر کرده نسازیم؟

وی به دغدغه‌های مطرح شده درباره‌ اقوام مختلف کشور اشاره کرد و با بیان اینکه در مورد اقوام موضع پنهانی نداشته‌ است، اظهار کرد: بنده در موسسه توسعه دانش و پژوهش و موسسه مطالعات فرهنگ و تمدن ایران‌زمین هستم و برنامه‌هایی در این رابطه داشته‌ایم و کتاب‌هایی هم چاپ کرده‌ایم که این فعالیت‌ها مربوط به 10 سال اخیر است. بنده وقتی می‌گویم اقوام را یک فرصت برای نظام می‌دانم، از آن شعارهایی نیست که برای جلب رای مطرح کنم بلکه مصالح ما در گروی این است که چنین نگاهی داشته باشیم.

موسوی در ادامه درباره‌ وجود جو بی‌تفاوتی در جامعه نسبت به انتخابات، داشتن دغدغه و نگرانی در این رابطه را درست دانست و در عین تصریح کرد: من وجود خیزشی را در جامعه احساس می‌کنم. در ایلام و به ویژه خوزستان این مساله را دیدم که جامعه آماده‌ی ایجاد یک موج است والبته حرکت‌های ضد این مساله نیز وجود دارد وفکر می‌کنم اگرهمه دراین زمینه تلاش کنیم می‌توانیم مردم را صرف‌نظر از اینکه به چه کسی رای می‌دهند نسبت به سرنوشت خود فعال کنیم.

در این نشست نسبت به تکیه بر نهج‌البلاغه، قرآن و مساله‌ عدالت در سخنرانی‌ها تاکید شد و موسوی نیز گفت:‌ من به طور جدی این مساله را تایید می‌کنم ومعتقدم در مورد حقوق بشرهم که بحث می‌کنیم اگر به اشارات و شواهدی از قرآن و نهج‌البلاغه برگردیم و بر روی کرامت انسانی تاکید کنیم، بهتر می توانیم این مسایل را در میان مردم جا بیندازیم. ضمن اینکه ما به این مساله اعتقاد داریم، مصلحت انتخابات هم همین است که هرچه بر این مساله تاکید کنیم، بخش خاموش جامعه را بیشتر به سر صندوق‌ها خواهیم آورد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به برخی گلایه‌های مردم خوزستان از مشکلات موجود در آن منطقه اشاره کرد و گفت: اعتقاد دارم حکومت جمهوری اسلامی حتی زمانی که طبقه‌ میانی آن فربه و وسیع شود باز هم جا دارد که این نظام به طرفداری از فرودستان مشهور باشد. فقط در چنین حالتی است که حکومت کردن،‌در حاکمیت بودن و کار کردن ارزش دارد. در کشوری که حتی یک نفر به دلیل فقر دچار اعتیاد شود، ‌از بین برود و خانواده‌اش نابود شود، ‌زندگی کردن دشوار است و ما باید از این مساله درد بکشیم.

نخست وزیر دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد:‌ حتی در اهداف بلندمدت اگر مهمترین هدف دولت توانمند کردن طبقات میانی باشد ، که هدف بسیار مهمی است، باز باید بدانیم که این مساله مجالی است برای اینکه قشر مستضعف جامعه لاغرتر شود و امکان دولت برای اینکه به این قشرها برسد بیشتر خواهد شد و من این دو سیاست را در طول همدیگر می‌بینم و نه در مقابل هم.

موسوی در پایان به حمایت پیامبر گرامی اسلام(ص) از فقرا اشاره کرد و یادآور شد: زمان پیامبر(ص) هم اعیان و اشراف وجود داشتند و پیامبر با آنها کار داشت ولی ایشان دوست داشتند مشهور به این باشند که با فقرا هستند و در این زمینه روایاتی هم داریم. این مساله به معنی نفی مالکیت و جلوگیری از فعالیت‌های اقتصادی نیست، می‌دانیم که پیامبر اسلام یک فرد به‌روز در زمان خود و یک انسان کامل بوده‌اند. بنده به این مساله معتقدم و اگر بخواهم در انتخابات شرکت کنم نمی‌توانم خودم را از این حس خالی کنم چرا که یکی از دلایل حضورم دیدن رنج‌هاست.

پیش ازسخنان مهندس موسوی، تعدادی ازحاضران دراین همایش به بیان دغدغه‌ها، دیدگاه‌ها، مطالبات و پیشنهادات خود پرداختند.

در این همایش شخصیت‌های مختلف سیاسی از جمله اسحاق جهانگیری، احمد مسجدجامعی، هادی خانیکی، محمد سلامتی، عبدالله ناصری، نجفقلی حبیبی، شکوری‌راد، زهرا شجاعی، عبدالله رمضان‌زاده، الهه کولایی، فخرالسادات محتشمی‌پور، شهربانو امانی، آذر منصوری، فاطمه راکعی، عیسی کلانتری، جواد اطاعت، علی‌محمد نمازی، عبدالله‌زاده، سعید لیلاز، ‌علی‌محمد حاضری، هدایت آقایی، عباسعلی زالی و... حضور داشتند.

کد خبر 863315

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha