به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، در پی وقوع حادثه گازگرفتگی در روز گذشته در معدن شماره یک بابنیزوئیه زرند 12 نفر از کارگران و متخصصان که در حال حفاری در این معدن بودند به دلیل شدت گازگرفتگی جان خود را از دست دادند.
این معدن در سال 82 نیز دچار چنین حادثه ای شده بود و 9 نفر نیز به دلیل انتشار گاز متان در آن حادثه جان خود را از دست داده بودند و در سال گذشته نیز به دلیل وقوع گازگرفتی تعدادی از کارگران این معادن دچار مشکل شدند که پس از هر مورد از این حوادث لزوم تجهیز این معادن بارها به مسئولان این معادن گوشزد شده بود.
معدن بابنیزوئیه زرند در فاصله 70 کیلومتری کرمان و 30 کیلومتری شهرستان زرند واقع است و به دلیل وجود معادن متعدد ذغال سنگ در شهرستان زرند شغل اصلی مردم این شهرستان و روستاهای اطراف، کار در این معادن است.
فعالیت مستمر در طول سالیان گذشته و برداشت از این مجموعه معدنهای ذغال سنگ موجب عمق زیاد معادن شده است که با توجه به این مسئله ریسک خطرپذیری در معادن نیز افزایش یافته است و نیاز به تجهیز مناسب این معادن را ضروری کرده است که مهمترین دلیل آن بروز حوادث متعدد برای کارگران است.
در این حادثه تنها نقطه مثبت حضور استاندار کرمان و معاونان وی در ساعات ابتدایی حادثه بود که نشان از مسئولیت پذیری وی در خصوص مسائل استان دارد که امید می رود با اقدامات و پیگیری های استانداری کرمان اقدامات لازم درخصوص تجهیز این معادن انجام و مسببان حادثه روز گذشته نیز پس از پیگیریهای لازم مورد پیگرد قانونی قرار بگیرند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمان در زمینه بروز این حادثه اظهار داشت: با وجود بسیج همه امکانات موجود به دلیل نوع حادثه امکان امدادرسانی به حادثه دیدگان به وجود نیامد.
جواد کمالی افزود: این حادثه به دلیل برخورد با یک حفره گاز متان اتفاق افتاده است و متاسفانه سبب کشته شدن 12 نفر از کارگران این معدن شد که استخراج از آن در اختیار بخش خصوصی بوده است.
وی با اشاره به اینکه در خصوص این حادثه باید به صورت کارشناسی و فنی نظر داده شود، عنوان کرد: به نظر می رسد اقدمات لازم در خصوص نصب دستگاه "مانتی لاتور" برای تهویه گاز داخل معدن انجام شده و این دستگاه در زمان بروز حادثه روشن بوده است اما عقل و مسئولیت حکم می کند که بررسی های بیشتری در این خصوص انجام شود و پس از بررسی های صورت گرفته با مسببان برخورد خواهد شد.
معاون استاندار کرمان افزود: حرف و حدیث های فراوانی در خصوص دلایل این حادثه مطرح است اما امروزه با استفاده از وجود دستگاهها موجود و پیشرفت های علمی هر پدیده ای قابل سنجش است و پس از طی این مراحل دلایل وقوع حادثه به صورت علمی مشخص خواهد شد.
کمالی با اشاره به لزوم تجهیز معادن استان گفت: در این خصوص اقداماتی در گذشته صورت گرفته و درحال حاضر نیز در حال پیگیری است که ضریب ایمنی را افزایش داده است.
وی افزود: واگذاری معادن از طریق شرکت ذغالسنگ صورت می گیرد و پس از برگزاری مناقصه برنده مشخص و معدن واگذار می شود اما نظارت عالی بر کار این شرکت ها در تمام مراحل صورت می گیرد.
معاون استاندار افزود: شرکت هایی که در مناقصه های معادن با فاصله زیاد از مرکز کشور حضور می یابند نیز اندک است و همین مسئله انتخاب شرکت مورد نظر را نیز محدود می کند.
کمالی افزود: مسلما هر گونه خطا و غفلتی که در این خصوص صورت گرفته باشد با توجه به کارشناسی های فنی مشخص و مصرانه و مجدانه پیگیری می شود.
سید جواد منصوری رئیس اداره کار و امور اجتماعی کرمان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان اظهار داشت: در سالهای اخیر نظارت جدی بر سلامت محیط های کار در کرمان انجام شده است و در این خصوص بازرسی های متعددی از کارگاههای مختلف انجام شده که در نهایت منجر به سلامت محیط های کار خواهد شد.
وی با اشاره به راه اندازی مرکز مطالعات و تحقیقات کار استان کرمان گفت: این مرکز در زمینه آموزش کارفرمایان و کارگران تشکیل شده است و تاکنون هفت هزار و 237 نفر ساعت کار برگزار کرده است و بیش از 609 مورد آزمایش در زمینه سلامت محیط کار انجام داده است.
نظر شما