۱ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۵:۲۰

علی اصغر قانع:

ذخیره آب سدها 40 درصد کاهش یافت / نگران تامین آب شرب تهران هستیم

ذخیره آب سدها 40 درصد کاهش یافت / نگران تامین آب شرب تهران هستیم

اصفهان - خبرگزاری مهر: معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: ذخیره آب سدهای کشور نسبت به 40 سال گذشته با کاهش 40 درصدی روبرو بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان علی اصغر قانع پیش از ظهر سه شنبه در حاشیه برگزاری "کارگاه آموزشی روشهای اجرایی نمودن عملیات کاهش میزان آب بدون درآمد و مدیریت مصرف در شهرهای بالاتر از یکصدهزار نفر مشترک" افزود: در حال حاضر ذخیره سدهای کشور در مجمع نزدیک به 260 میلیارد متر مکعب آب است این در حالی است که این رقم باید نزدیک به 360 میلیارد متر مکعب آب باشد و متوسط دراز مدت آن نیز بیش از 700 میلیارد متر مکعب آب بوده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بارش باران در فروردین ماه سال جاری در مقایسه با 40 سال پیش بی سابقه و قابل توجه بوده اظهار داشت: اما متاسفانه با این وجود با کاهش 14 درصدی بارش باران در مقایسه با دراز مدت روبرو بوده ایم.

وی تصریح کرد: البته بارندگیهای امسال در مقایسه با سال گذشته افزایش قابل توجهی در سطح کشور داشته است.

نگران تامین آب شرب تهران هستیم

معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مثبت ارزیابی کردن بارندگیهای اخیر در تامین آب شرب کشور اظهار داشت: در حال حاضر ذخایر آب به گونهای شده که انتظار می رود دیگر شاهد بحرانی بودن تامین آب شرب 29 شهر کشور نباشیم.

قانع ادامه داد: در حال حاضر به جز شهر تهران دیگر شهرها از نوبت بندی آب شرب خارج شدهاند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر نگرانی ما برای تامین آب شرب تهران است و این نگرانی از مهرماه سال جاری افزایش می یابد.

40 درصد از تاسیسات آب و فاضلاب کشور نیاز به بازسازی دارد

به گزارش مهر، قانع در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در حال حاضر طول عمر نزدیک به 36 تا 40 درصد تاسیسات آب و فاضلاب کشور تمام شده و نیاز به بازسازی و جایگزین دارد.

وی همچنین در خصوص اینکه چرا تاکنون در خصوص بازسازی شبکههای فرسوده آب و فاضلاب اقدام خاصی انجام نشده است، اظهار داشت: متاسفانه شرکت از لحاظ هزینهای قادر نیست در این عرصه فعالیت کند و هزینه عملیاتی را با تعرفه تکلیفی از مردم دریافت کند و از طرف دیگر منابع و بودجه دولت بسیار اندک است و در حدی نیست که شرکت آب و فاضلاب قادر به اصلاح بافتهای فرسوده باشد.

قانع اظهار داشت: انتظار میرود تا قانونگذار مجوز اصلاح تعرفه را بدهد و یا دولت در این خصوص اعتبارات لازم را تخصیص دهد.

سرانه مصرف آب آشامیدنی هر ایرانی روزانه 156 لیتر است

معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در بحث سرانه مصرف آب در کشور آمار متفاوتی وجود دارد، اظهار داشت: به طور متوسط سرانه مصرف خانگی آب در ایران 156 لیتر آب به ازای هر نفر در روز است.

وی در این خصوص افزود: البته این آمار در شهرهای بزرگ با افزودن مصارف عمومی و ... به 220 لیتر می رسد.

قانع همچنین در این خصوص به متوسط مصرف آب در کشورهای اروپایی نیز اشاره کرد و گفت: به طور متوسط هر نفر در طول روز در کشور آمریکا 240 لیتر، هلند 135 لیتر، آلمان 135 لیتر، کانادا 340 لیتر و الجزیره 75 لیتر آب مصرف می کند.

به گفته قانع، ایران بر اساس آمار موجود متوسط مصرف سرانه خانگی آب را دارد و تقریبا مشابه کشورهای اروپایی است و این آمار می تواند کمتر نیز شود.

معاون نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در بخش پایانی سخنان خود خاطرنشان کرد: اصلاح الگوی مصرف در آب و فاضلاب کشور با سه پایه اصلی مرتبط است که اصلاح مبانی فنی و مهندسی، اصلاح تعرفه ها و فرهنگ سازی از این موارد است و باید تمامی این اصول موازی با یکدیگر در کشور اجرا و پیاده شود.

کد خبر 864548

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha