۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۲:۰۰

نوسازی کشتی لرزه نگار پژواک 30 میلیون دلار اعتبار می خواهد

نوسازی کشتی لرزه نگار پژواک 30 میلیون دلار اعتبار می خواهد

مدیرعامل شرکت عملیات اکتشاف ایران با اشاره به مذاکره با شرکت "ژئواکسپرو" مالزی برای بازسازی کشتی پژواک، تصریح کرد: برای بازسازی این کشتی لرزه نگار حداقل به 30 میلیون دلار هزینه نیاز است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی مقدم در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین اقدامات صورت گرفته برای تجهیز شرکت عملیات اکتشاف به کشتی لرزه نگار پیشرفته اکتشافی، گفت: در حال حاضر این کشتی به آبهای ایران در دریای خزر منتقل شده است.

وی افزود: برای بازسازی و نوسازی این کشتی آسیب دیده یک احتمال این است که با مشارکت شرکت ژئواکسپرو مالزی آن را بازسازی و وارد مدار سرویس کنیم که این اقدام حداقل به 30 میلیون دلار هزینه نیاز دارد.

وی با بیان این که هم اکنون قیمت خرید یک کشتی لرزه نگار مشابه پژواک حدود 50 تا 60 میلیون دلار است، بیان کرد: قصد داریم در صورت واگذاری پروژه های لرزه نگاری دریایی توسط شرکت ملی نفت به شرکت عملیات اکتشاف نفت نسبت به خرید کشتی اقدام کنیم.

وجود میادین نفت و گاز در اعماق خلیج فارس

محمدی مقدم با تاکید بر این موضوع که پیشنهاد لرزه نگاری سه بعدی و لرزه نگاری چهار بعدی را برای اجرا در خلیج فارس و دریای عمان به کارفرمایان ارائه کرده ایم، تبیین کرد: از مدیران عامل شرکت های ملی نفت، نفت و گاز پارس و نفت فلات قاره درخواست کرده ایم در صورت تضمین واگذاری عملیات لرزه نگاری سه بعدی که ضرورت آن در میادین خلیج فارس احساس می شود ، آماده خرید کشتی مجهز به امکانات مورد نیاز برای اجرای عملیات هستیم .

مدیرعامل شرکت عملیات اکتشاف یادآور شد: در حالی که امروزه در دنیا، برای صیانت هر چه بهتر از میادین، به دنبال لرزه نگاری 4 بعدی هستند، با شرکت نفت فلات قاره وشرکت نفت و گاز پارس مکاتبه کرده ایم و منتظر پاسخ آنها برای خرید کشتی لرزه نگاری هستیم.

به گفته این مقام مسئول در این زمینه به احتمال زیاد میادین جدید در خلیج فارس در عمق های بیش از 400 متر وجود دارد.
وی تاکید کرد: هرچند تاکنون 70 هزار کیلومتر لرزه نگاری 2 بعدی در خلیج فارس و 4 هزار کیلومتر در شمال کشور انجام داده ایم و اما نیاز به لرزه نگاری سه بعدی و چهاربعدی ضروری به نظر می رسد.

مشارکت با مالزیایی ها برای تجهیز کشتی هیدرو گرافی

محمدی مقدم در ادامه در رابطه با تجهیز کشتی اکتشافی هیدرو گرافی توضیح داد: فعالیت کشتی اکتشافی هیدروگرافی که ابتدا با اجاره پایین در منطقه خلیج فارس فعالیت می کرد و اکنون با مشارکت شرکت ژئواکسپور مالزی در آب های سنگاپور مشغول به هیدروگرافی است .

وی ادامه داد: برنامه داریم با مشارکت این شرکت مالزیایی در این کشتی تغییراتی ایجاد کنیم به طوری که بتواند علاوه بر عملیات هیدروگرافی، برای لرزه نگاری 2 بعدی نیز فعال شود. 

کد خبر 871457

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha