۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۰:۵۶

کشف مکانیزم بازیافت مولکولها در سلول

کشف مکانیزم بازیافت مولکولها در سلول

دانشمندان اروپایی مکانیزمی را کشف کرده اند که با کمک آن سلولهای ارگانیسم مولکولهای خود را بازیافت می کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، سلولها مصرف کنندگان مسئولیت پذیری هستند و زمانی که نیاز باشد مولکولهای خود را بازیافت می کنند. این رفتار به طور اساسی، عملکرد درست درون ارگانیسم را نشان می دهد. از میان مولکولهایی که قابل استفاده مجدد هستند می توان به برخی از مولکولها اشاره کرد که در مسدود کردن تشکیل پروتئینهایی استفاده می شوند که در بعضی موارد مسیر اشتباهی را طی می کنند. 

یکی از این پروتئینها EJC نام دارد، EJC نوعی نشانگر است که معایب RNA پیام رسان را نشانه گذاری می کند. RNA پیام رسان اطلاعات را از DNA به ریبوزمها می رساند و در آنجا به پروتئینها ملحق می شود.

برای عملکرد بهتر، یک سلول به حدود 400 هزار EJC نیاز دارد، درحالی که تنها 10 هزار EJC در اختیار دارد. به همین منظور هربار که این پروتئین استفاده می شود باید به صورت بازیافت شده و به چرخه مولکولی درون سلول بازگردد.

اکنون دانشمندان لابراتوار بیولوژی مولکولی اروپا که نتایج یافته های خود را در مجله علمی "سل" منتشر کرده اند بعضی از پروتئینهای ویژه را با عنوان Pym یافته اند که در این بازیافت مولکولی نقش مهمی ایفا می کنند.

برای اطمینان از تشکیل صحیح پروتئینها، سلولها سیستمهای کنترلی مختلفی را توسعه داده اند که از این میان می توان به "مکانیزم زوال متعادل" (NMD) اشاره کرد که به سبب بیماریهای ژنتیکی چون تحلیل عضلانی دوچن، تالاسمی و کیست فیبروزی عملکرد خود را به درستی انجام نمی دهد.

این سیستم نشانگر- مولکولهای EJC را می شناسد و بخشهایی از RNA پیام رسان را که حامل این مولکولها است حذف می کند.
این محققان کشف کردند که بدون Pym ، نشانگر- مولکولهای EJC نمی توانند بازیافت شوند. این کشف می تواند کاربردهای پزشکی بسیاری داشته باشد چرا که می تواند با عمل مستقیم بر روی Pym و با کمک دارو درمانی، سیستمی را که تشکیل این پروتئینها را مسدود کرده متعادل کند.

کد خبر 872699

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha