به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، افندی زاده ظهر دوشنبه در مراسم افتتاحیه هشتمین کنگره بین المللی مهندسی عمران در شیراز افزود: دانشگاه ها چنین توانایی را دارند که بالاترین نقش را در حوزه تحقیقات و تکنولوژی داشته باشند به شرط اینکه در مرحله اول یک نوع نیازسنجی کلی از جامعه انجام دهند تا پژوهش بر اساس نتایج آن شکل گیرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر نقش پژوهش در کارهای اجرایی دخالت پیدا کند به طور طبیعی دانشگاه ها به سمت فعالیتها و تحقیقات کاربردی سوق خواهند یافت و در این راستا رشته های مهندسی به خاطر کاربردی بودن، موفقیت مناسبی را در این امر کسب می کنند.
معاون وزیر راه با اشاره به اینکه امروز کشور این توانایی را دارد که در بحث پژوهش تحول ایجاد کند، تصریح کرد: علاوه بر این، کشور تا حدودی در زمینه طراحی و اجرا به خودکفایی رسیده اما در کنار این امور نباید از فناوریهای روز دنیا نیز غافل بود.
در ادامه مراسم استاندار فارس نیز با اشاره به اینکه نقش دانش مهندسی در تمدن بشری همیشه اثرگذار بوده و هیچگاه این نقش در تمدن سازی کمرنگ نشده، عنوان کرد: امروزه حتی اگر قرار باشد از یک فیلسوف و یا عارف نیز تجلیل شود از وی بنایی یادبود ساخته می شود از این رو نمی توان چنین علمی را در زندگی بشری کمرنگ دانست.
محمدرضا رضازاده در ادامه سخنان خود از شیراز به عنوان آلبومی زیبا و باشکوه از آثار ماندگار مهندسی دورانهای مختلف تاریخی یاد کرد و افزود: علاوه بر این امروز در شهر شیراز شاهد تلاشهای مهندسان در این حوزه و دستاوردهای آن تلاشها هستیم و به طور حتم این روند ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به خودکفایی ایران در حوزه های مهندسی اظهار داشت: تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی سدهای کشور توسط مهندسان و متخصصان خارجی احداث می شد اما امروز در دانشگاه شیراز چنان توانایی فنی وجود دارد که در پی آن مهندسان امروز تربیت شده جامعه ما در دنیا صاحب نام هستند.
نظر شما