۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۴:۳۳

علم الهدی خبر داد:

برخی از مدارس غیر دولتی رویکرد اسلامی ندارند

برخی از مدارس غیر دولتی رویکرد اسلامی ندارند

رئیس موسسه پژوهش برنامه ریزی درسی و نوآوری سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی از بررسی چگونگی رویکرد اسلامی مدارس بعد از گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی ایران خبر داد و گفت: در حال حاضر برخی از مدارس غیر دولتی رویکرد اسلامی ندارند.

به گزارش خبرنگار مهر، جمیله علم الهدی در نشست خبری که ظهر دو شنبه برگزار شد، با اعلام اینکه نخستین نشست مدیریت اسلامی مدارس پنج شنبه هفته جاری برگزار می شود، افزود: در این همایش قصد داریم رویکرد مدارسی را که اسلامی هستند، بررسی کنیم و سابقه فعالیت آنها را مورد مطالعه قرار دهیم.

وی ادامه داد: برخی از مدارس خصوصی هستند که از قبل از انقلاب سابقه فعالیت دارند و رویکرد آنها اسلامی است و ما قصد داریم نوع فعالیتهای آنها را مورد پژوهش قرار دهیم.

علم الهدی در پاسخ به این سئوال که آیا اصلا مدارس غیر اسلامی نیز در کشور وجود دارد که بخواهید فرق اداره اسلامی مدارس با غیر اسلامی را مورد بررسی قرار دهید و آیا به طور کلی این پژوهش نوع عملکرد آموزش و پرورش جمهوری اسلامی را در 30 سال گذشته زیر سئوال نمی برد، گفت: در حال حاضر برخی از مدارس غیر دولتی رویکرد اسلامی ندارند و یا کمتر از مدارس دیگر اسلامی عمل می کنند.

رئیس موسسه پژوهش برنامه ریزی درسی و نوآوری سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی تصریح کرد: در واقع این پژوهش در نظر دارد که تفاوت مدیرانی که مدارس را با رویکرد اسلامی دارند را با مدارسی که با رویکرد غیر اسلامی اداره می شوند، بررسی کند.

قصد رتبه بندی و کنترل مدارس را نداریم

اما والدین دانش آموزان از ما می پرسند که چرا تا قبل از اینکه فرزندشان به مدرسه بیاید حداقل چند سوره قرآن حفظ می کند اما بعد از ورود به مدرسه حتی نمازش را هم نمی خواند

جمیله علم الهدی
وی با تاکید بر اینکه این پژوهشها صرفا نظری است و به هیچ وجه قصد نمره دادن، ارزیابی، رتبه بندی و یا کنترل مدارس را ندارد ، افزود: اما والدین دانش آموزان از ما می پرسند که چرا تا قبل از اینکه فرزندشان به مدرسه بیاید حداقل چند سوره قرآن حفظ می کند اما بعد از ورود به مدرسه حتی نمازش را هم نمی خواند.

علم الهدی با اشاره به اینکه در نشست پیش رو چهار کمیسیون فعالیت می کنند، گفت: جذب توسعه منابع مالی با رویکرد اسلامی، مدیریت نیروی انسانی، مدیریت و استفاده از سرمایه های اجتماعی و مدیریت برنامه های درسی در مدرسه از محورهای مورد بررسی کمیسیونها است.

رئیس موسسه پژوهش برنامه ریزی درسی و نوآوری سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی ادامه داد: این نشست طرح مسئله ای در باب مدیریت اسلامی مدارس است که در پایان آن مقاله ها و پژوهشهای جدیدی ارائه می شود که در یک همایش بزرگتر ارائه می شود که در کنار آن دستاوردهای مدارس اسلامی را نیز ارائه می دهیم.

ترسیم سند چشم انداز 20 ساله با نگاه به 30 سال گذشته

وی در پاسخ به سئوال دیگری که آیا با مطرح شدن این موضوع در آموزش و پرورش این شائبه به وجود نمی آید که دانش آموزان از تعلیم و تربیت اسلامی خارج شده اند، افزود: به این صراحت نمی توان گفت. اما هدف ما ترسیم چشم انداز 20 ساله است و به همین دلیل باید عملکرد 30 سال گذشته خود را مورد مطالعه قرار دهیم.

علم الهدی تاکید کرد: پیش بینی من این است که این پژوهشها خوراک علمی مناسبی برای دست اندرکاران تالیف فلسفه آموزش و پرورش باشد.

رئیس موسسه پژوهش برنامه ریزی درسی و نوآوری سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی با بیان اینکه تاکنون9 نشست هئیت علمی حول محور این موضوع تشکیل شده است، افزود: اغلب صاحب نظرانی که در این پژوهش فعالیت می کنند از رشته های مدیریت هستند.

وی همچنین به مشکل کمبود اعتبار این پژوهش نیز اشاره کرد و گفت: به دلیل همین مشکل نتوانستیم حوزه پژوهش خود را در سطح ملی دنبال کنیم و تنها به مدارس شهر تهران اکتفا کردیم.

رئیس موسسه پژوهش برنامه ریزی درسی و نوآوری سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی ادامه داد: البته تنوع در مدارس و قومیت ها در تهران بالا است و این به ضریب امنیتی پژوهش ما کمک می کند.

کد خبر 881003

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha