به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا جهانسوز امروز شنبه در جمع خبرنگاران گفت: میزان تولید گندم در سالجاری 12.5 تا 13.5 میلیون تن برآورد شده است، ضمن اینکه پیش بینی می شود بالغ بر 9.5 تا 10.5 میلیون تن گندم خریداری شود. این در حالی است که 10.5 تا 11 میلیون تن حد خودکفایی این محصول در کشور است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: سال گذشته حدود 3.5 میلیون هکتار از عرصه های دیم گندم به دلیل بروز خشکسالی از بین رفت، در حالی که به دلیل ایجاد رقابت میان گندم و جو بسیاری از کشاورزان گندم تولیدی خود را تحویل سیلوها ندادند و براساس آمار های رسمی، بالغ بر حدود 4 میلیون تن گندم توسط سیلوها خریداری شد ولی آمارغیررسمی رقم 2 میلیون تن را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود در سالجاری بالغ بر 4.2 میلیون تن جو در کشور تولید شود، افزود: در حال حاضر 65 صدم درصد اراضی در گندم آبی بیش از 8 تن تولید و کمتر از 18 درصد اراضی در حدود بالای 5 تن تولید دارند.
جهانسوز در ارتباط با برگزاری اولین هم اندیشی اصلاح کشت مناسب محصولات زراعی و باغی در 5 تا 6 خرداد ماه سالجاری، عنوان کرد: الگوی کشت عبارت از تعیین یک نظام کشاورزی با مزیت اقتصادی پایدار مبتنی بر سیاستهای کلان کشور، دانش بومی کشاورزان و بهره گیری بهینه از پتانسیلهای منطقه ای با رعایت اصول اکوفیزولوژیک تولیدات محصولات کشاورزی در راستای حفظ محیط زسیت است.
وی اعلام کرد: در حال حاضر لایحه اصلاح الگوی کشت محصولات کشاورزی به منظور بهره برداری مناسب از منابع تولید به مجلس ارسال شده استکه به محض ابلاغ اجرایی می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اجرای آبیاری تحت فشار به منظور بهره برداری بهینه از منابع آبی کشور اظهارداشت: تا پایان سال گذشته در حدود 732 هزار هکتار عملیات آبیاری تحت فشار انجام شده است که 253 هزار هکتار آن در دولت نهم عملیاتی شده است، ضمن اینکه آبیاری تحت فشار 44 درصد راندمان آبیاری را افزایش می دهد.
به گفته وی تولید سبزی و صیفی در واحدهای گلخانه ای معادل احداث و بهره برداری از 12 سد به اندازه سد کرج است؛ لذا سال گذشته سطح گلخانه ها در کشور به 77 هزار و 550 هکتار بالغ شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: در برنامه پنجم توسعه گلخانه ها در 40 هزار هکتار از عرصه های پرخطردر نظرگرفته شده است، ضمن اینکه یک میلیون هکتار درختکاری، 800 هزار هکتار کشت علوفه، 200 هزار هکتار کشت گیاهان دارویی پیش بینی شده است.
وی تصریح کرد: برای رفع نیازهای کشور در حدود 4 میلیون و 380 هزار تن انواع کود مورد نیاز است، ضمن اینکه میزان مصرف سموم از 25 هزار تن به 16 هزار و 700 تن کاهش یافته است.
نظر شما