دکتر محمدتقی نوربخش با اشاره به قانون اساسی و اصل 29 که بهداشت و درمان مردم را مورد توجه قرار داده است به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه حوزه سلامت در چهارسال اخیر به دلیل تشکیل وزارت رفاه و تامین اجتماعی و تحقق نیافتن آنچه در برنامه های نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی لحاظ شده بود، با مشکلات و چالشهای جدی مواجه بوده است.
کارشناسان حوزه سلامت معتقدند؛ افزایش هزینه های پرداختی از جیب مردم باعث شده که میزان دسترسی آنان به خدمات بهداشتی و درمانی کاهش یابد در صورتی که در دنیا افراد بر اساس بیماریها پول نمی دهند و کم درآمدها نسبت به افراد پولدار هزینه کمتری بابت درمان یک نوع بیماری پرداخت می کنند.
نوربخش از نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی به عنوان یکی از دستاوردهای دولت اصلاحات نام برد و گفت: وزارت رفاه به عنوان تامین کننده منابع نظام سلامت کشور موجب تشدید چالشهای حوزه سلامت شده که عوارض آن متوجه مردم و جامعه پزشکی است.
وزارت رفاه به عنوان تامین کننده منابع نظام سلامت کشور موجب تشدید چالشهای حوزه سلامت شده که عوارض آن متوجه مردم و جامعه پزشکی است |
نوربخش |
بر اساس یکی از آیتمهای سازمان جهانی بهداشت برای تعیین شاخصهای سلامت در کشورها، حداکثر هزینه های سالانه یک شخص برای درمان بیماری نباید بیش از 40 درصد درآمد او باشد. اما درصد بالایی از مردم کشورمان وقتی دچار یک بیماری سنگین و سخت می شوند مجبورند تمام زندگی خود را خرج درمان کنند و اگر درمان ادامه یابد امکان تهیه هزینه های آن را ندارند.
نوربخش در ادامه از این قبیل تغییرات و جابجایی مدیران ارشد سازمانها به عنوان طوفان مدیریتی در طول 30 سال اخیر یاد کرد و گفت: تغییرات ساختاری در سازمانهای بیمه گر یکی از دلایل اصلی در ضعیف تر شدن مردم برای پرداخت هزینه های درمان است که در این دولت اتفاق افتاده است.
نظر شما