۵ خرداد ۱۳۸۸، ۰:۵۲

سید حسن نصرالله -4-

7 می مانع فتنه گری و جنگ داخلی در لبنان شد

7 می مانع فتنه گری و جنگ داخلی در لبنان شد

دبیرکل حزب الله بار دیگر تاکید کرد دخالت نیروهای مقاومت در جریان حوادث هفتم می سال گذشته از یک فتنه بزرگ میان شیعیان و اهل سنت و جنگ داخلی جلوگیری کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه تلویزیونی المنار لبنان، سید حسن نصرالله در ادامه سخنان خود به مناسبت نهمین سالگرد عید مقاومت و آزادی درباره حوادث سال گذشته بیروت پیش از توافقنامه دوحه گفت : طی سالهای گذشته و از سال 1982 به بعد مشکلی میان ما و مردم بیروت وجود نداشت،اما در پی شکافهای سیاسی پس از جنگ جولای و درخواست ما برای دولت وحدت ملی و تاکید ما به ا ینکه دولت موجود در آن زمان قادر به حمایت از کشور نیست،به همین سبب شکاف جدید میان مخالفان(8 مارس) و موافقان(14مارس) به وجود آمد.

وی تاکید کرد : حزب الله هیچ لحن تحریک آمیز و طایفه ای از سال 1982 نداشته است؛هنگامی که با جریان المستقبل اختلاف پیدا کردیم،به اهل سنت حمله ور نشدیم.

وی افزود : هنگامی که دیدیم اعتصابات نتیجه ای نخواهد داشت و هیچ راهی جز اینکه یک سال تا زمان انتخابات منتظر بمانیم،وجود نداشت،اما فضا به گونه ای بود که طرحی مقاومت را هدف قرار می داد و عناصر این طرح پیش از پنجم می(2008) تکمیل شده بود.

نصرالله گفت که سخنانش درباره حوادث هفتم می و این گفته که روز هفتم می،روز بزرگی بود به طور گزینشی مورد استفاده (جریان 14 مارس)قرار گرفته است و بر اساس همین موضوع تحلیلها و موضعگیری هایی مطرح شد و هر سئوالی که مطرح می کرد پاسخی دریافت نمی کرد.

وی افزود : طرحی در حال آماده شدن بود و شبه نظامیان تحت پوشش شرکتهای امنیتی در حال شکل گیری بودند و دفاتری به ویژه در بیروت داشتند و در کشورهای عربی که نمی خواهم نامی از آنها ببرم،آموزش دیددند؛آیا بیروت به شبه نظامیان مسلح نیاز دارد و اگر می گویید دولت،وطن را حفظ می کند،پس چه نیازی به شرکتهای امنیتی مسلح است و از مردم بیروت می خواهم از رهبران 14 مارس در این زمینه سئوال کنند.

وی همچنین از آورده شدن هزاران مرد مسلح به شهر بیروت در حالی که هیچ چیز آن را تهدید نمی کرد، و از نشست دولت سنیوره که موضوع شبکه ارتباطی و دستگاه امنیتی فرودگاه را بررسی کرد که در دستور کار قرار نداشت و اینکه چرا این مسئله را خارج از دستورکار مطرح کرد؟

نصرالله خاطر نشان کرد : شبکه ارتباطی مقاومت پیش از سال 2000 وجود داشت،دولت چه نیازی به تصمیم گیری درباره آن داشت،در حالی که دولتهای پیش از آن،چنین موضوعی را بررسی نکردند.

وی فاش کرد که برخی وزیران به هنگام طرح این مسئله در نشست دولت تاکید می کردند که این موضوع کشور را به سمت فتنه و ویرانگری پیش می برد و حتی برخی از وزیران تهدید به استعفا کردند،اما هیچ کس به آنها اعتنا نکرد.

نصرالله گفت : در این چارچوب،مردم بیروت باید از سنیوره و جریان المستقبل و وزیران دولت سنیوره سئوال کنند،این تصمیم(بر ضد شبکه ارتباطی مقاومت و دستگاه امنیتی فرودگاه بیروت) به نفع چه کسی بود؟چرا کسی از روز جمعه تا کنون به این سئوال من پاسخ نداده است.

وی افزود : من گفتم در آن زمان طرحی برای جنگ در بیروت وجود داشت و بیروت به صحنه جنگ خیابانی تبدیل خواهد شد و با این تصمیم غافلگیر شدیم و ما در اعتراض به این تصمیم،نافرمانی مدنی را در پیش گرفتیم و به سمت درگیری نرفتیم،اما تصمیم گرفتیم به اینکه در صورت تیراندازی به ما،سکوت نخواهیم کرد،زیرا این مسئله آغاز جنگ است و پاسخ باید قاطع و سریع باشد که این مسئله در هفتم می رخ داد و من گفتم که هفتم می،مانع فتنه میان شیعیان و اهل سنت و جنگ داخلی شد .

دبیر کل حزب الله خاطر نشان کرد : وقتی گفتم که هفتم می مانع جنگ و فتنه و درگیری و ضربه زدن به مقاومت و اختلاف و درگیری میان آن و ارتش شد و باعث امضای توافقنامه دوحه شد و بر اساس این خطراتی که پشت سر گذاشتیم،هفتم می را روز بزرگی نامیدم در حالی قبول دارم،روز دردناکی بود و ملاحظات رئیس سلیم الحص و تمام رهبران را قبول داریم،بله از این نظر که قربانیانی به جا گذاشت و خسارتهایی به بار آورد،روز اندوهباری بود،زیرا مقاومتی که عزت را برای لبنان به ارمغان آورد،تنها ماند و به تنهایی از موجودیت خود دفاع کرد.

کد خبر 885685

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha