۶ خرداد ۱۳۸۸، ۱۰:۳۷

نارنجیها در گفتگو با مهر:

بچه های ما قدرت "نه گفتن" ندارند

بچه های ما قدرت "نه گفتن" ندارند

کودکان و نوجوانان ما به هیچ وجه توانایی "نه گفتن" که یکی از اصلی ترین ملاکها در جلوگیری از ابتلا به اعتیاد است را ندارند و هیچ تلاشی نیز برای تقویت این توانایی در آنها از سوی مسئولان انجام نمی شود.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر کشور در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: باید بررسی شود که چرا در جامعه ما افراد تحصیل کرده اعم از دکتر و مهندس معتاد وجود دارد اینها نشان دهنده این است که همه تلاشها چه از سوی خانواده ها و چه مدارس درس محور بوده است.

دکتر هومان نارنجیها با تاکید بر اهمیت توانایی "نه گفتن" و پرورش این حس در کودکان افزود: تعداد معدودی از بچه های ما این قدرت را دارند که آن هم نه به دلیل آموزش بلکه ناشی از توانایی و استعدادهای شخصی آنها است.

  ستاد مبارزه با مواد مخدر از ابتدای سال تحصیلی جدید 4 کتاب آموزشی و مفید در مورد مضرات مواد مخدر در مدارس کشور توزیع خواهد کرد  که به هر دانش آموز یک کتاب خواهد رسید
دکتر هومان نارنجیها
این کارشناس مسائل اعتیاد با تاکید بر لزوم یک واکسیناسیون زیربنایی در حوزه اعتیاد افزود: باید پوشش آموزش موثر بر علیه اعتیاد را افزایش دهیم و آموزش مهارتهای زندگی و اثر بخش را به ویژه در میان دانش آموزان توسعه دهیم. نارنجیها برنامه ستاد برای امسال را تشریح کرد و گفت : ستاد مبارزه با مواد مخدر از ابتدای سال تحصیلی جدید چهار کتاب آموزشی و مفید در مورد مضرات مواد مخدر در مدارس کشور توزیع خواهد کرد  که به هر دانش آموز یک کتاب خواهد رسید.

بنابر گزارشات ستاد مبارزه با مواد مخدر این طرح پیش از این در 100 مدرسه تهران اجرایی شد و تحقیقات و بررسیها نشان از تاثیرات بسیار مطلوبی و استقبال بالای دانش آموزان از این کتابها دارد.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر کشور با تاکید بر لزوم انجام کارهای زیربنایی گفت: در حقیقت بسیاری از کارهایی که تا کنون از سوی مدیران انجام می شد کارهایی با اهداف و نتایج کوتاه مدت بود و کمتر کسی برای انجام طرحها و برنامه های درازمدت از خود علاقه ای نشان می داد. مدیران چون عمر مدیریت شان 2 یا 3 سال بود به کارهایی که نتیجه اش در 10 یا پانزده سال بعد به ثمر می نشست دست نمی زدند.

 در حوزه دانش اعتیاد اگر اطلاعات ناقص داده شود تاثیر چندانی ندارد باید با جزئیات آن را گفت، باید تاثیرات خطرناک و زود هنگام این مواد را برای کودکان و نوجوانان تشریح کرد
      
وی تاکید کرد: می خواهیم به سمتی حرکت کنیم که به شکلی پایه ای اثرگذاری شود به همین دلیل هم  ستاد مبارزه با موادمخدر دانش آموزان و مدارس را بهترین محل برای این کار می داند.

تحقیقات نشان می دهد که به هر میزان که دانش جامعه بالاتر می رود امکان ابتلای افراد به معضلاتی مانند اعتیاد کمتر می شود و بنابر گفته های دکتر هومان نارنجیها غالب برنامه های ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در همین راستا است.

به نظر می رسد یکی از اصلی ترین دلایل روی آوردن افراد جامعه فقر آگاهی نسبت به مضرات مواد مخدر است به شکلی که هم اکنون در میان بسیاری از اقشار جامعه این تصور غلط که تریاک برای یک فرد مسن ضرر چندانی ندارد، قوای جنسی افراد را افزایش می دهد، فشار خون را تنظیم می کند و یا قند خون را پایین می آورد رواج فراوانی دارد و همین مسئله زمینه ذهنی را برای مصرف بسیاری از افراد فراهم می کند.

نارنجیها با تایید رواج فراوان باورهای غلط در جامعه مبنی بر تاثیرات مفید تریاک گفت: در حوزه دانش اعتیاد اگر اطلاعات ناقص داده شود تاثیر چندانی ندارد باید با جزئیات آن را گفت، باید تاثیرات خطرناک و زود هنگام این مواد را برای کودکان و نوجوانان تشریح کرد تا در حوزه باور و رفتار اثرات خود را بگذارد.

کد خبر 885761

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha