دکتر علی علیزاده علی آبادی سرپرست این کلکسیون در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: موسسه تحقیقات گیاه پزشکی با توجه به وظایف راهبردی خود در حفظ ذخایر زیستی از دو سال پیش و در قالب یک طرح پنجساله با تصویب سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اقدام به راه اندازی این کلکسیون کرد.
وی شناسایی و نگهداری پریوکاریوتهای مرتبط با گیاهان اعم از بیماری زا، همزیست و آنتاگونیست را از وظایف اصلی این کلکسیون نام برد و افزود: این کلکسیون می تواند در کنار حفظ و نگهداری از ذخایر زیستی ارزشمند ملی، دولت و بخش خصوصی را از لحاظ علمی، تحقیقات پایه و کاربردی و توسعه و بهبود تولیدات کشاورزی یاری کند.
علیزاده ضمن اعلام آمادگی این موسسه در نگهداری ایمن، علمی و قانونمند از سویه های جمع آوری شده توسط اساتید، دانشجویان و محقیقن کشاورزی و علوم زیستی سراسر کشور ابراز امیدواری کرد که دستگاهها و بخشهای سیاستگذار و اجرایی کشور حمایتهای معنوی و مادی خود را از این اقدام مهم علمی به عمل آورند.
وی کلکسیون ملی نماتدهای بیمارگر گیاهی، کلکسیون ملی ویروسهای گیاهی و کلکسیون قارچهای زنده ایران را از دیگر کلکسیونهای زیستی نام برد که در این موسسه نگهداری و مراقبت می شود.
نظر شما