۱۵ خرداد ۱۳۸۸، ۱۰:۵۲

عمید زنجانی:

امام خمینی (ره) شاگردان خود را نقاد پرورش می دادند

امام خمینی (ره) شاگردان خود را نقاد پرورش می دادند

مشهد - خبرگزاری مهر: رئیس سابق دانشگاه تهران گفت: امام شاگردان خود را مجتهد، صاحب نظر و نقاد بار می آوردند و این از ویژگی های خاص ایشان است.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، آیت الله عمید زنجانی شامگاه پنجشنبه در همایش امام خمینی (ره) احیاگر هویت اسلامی -شیعی در دفتر تبلیغات اسلامی مشهد افزود: روش تدریس امام این بود که مطلب را به طور مستدل تبیین می کردند و نقد و بررسی آرا مختلف را به عهده خود شاگرد می گذاشتند و سعی می کردند که شاگرد را منتقد بار بیاورند.

رئیس سابق دانشگاه تهران افزود: اساتیدی در حوزه بودند که وقتی طلبه ای با مشکلی مواجه می شد به صورت غیر مستقیم به او می گفتند هنوز برای تو زود است و تو نمی فهمی و طلبه را تحقیر می کردند و یا فقط حواسشان به این بود که درس خود را به خوبی ارائه دهند اما امام تاکید داشتند که کلاس درس، مجلس روضه نیست که طلبه ساکت بنشیند و باید وارد بحث شود.

شاگرد حضرت امام خمینی (ره) اظهار داشت: امام با تمام وجود به مطالب دیگران گوش می دادند و فرقی نمی کرد که مطلب سیاسی باشد یا فقهی و گزارش رئیس جمهور باشد یا اشکال یک طلبه عادی و خواست امام این بود که نگذارند مطلبی که به ذهن یک نفر آمده از دستش برود.

وی اظهار داشت: امام می فرمودند شما دو نوع تحصیل دارید، یکی مطلبی است که استاد ارائه می دهد و دیگری مطلبی که در ذهن خودتان شکل می گیرد و ارزش این بیشتر است چون مال خودتان است اما درس مال دیگری است.

رئیس سابق دانشگاه تهران تاکید کرد: این شاگرد پروری و نقادی و صریح گویی و پای آن ایستادن بود که انقلاب و نهضت را به پیروزی رساند و این شاگردان مبارز امام هستند که بعد از ایشان انقلاب را اداره کرده اند.

وی افزود: در گذشته فهم نصوص به این شکل بود که پس از بررسی لغت و ملاحظه ادبیات سعی می کردند مطلب را بفهمند اما امام مسئله زمان و مکان را مطرح کردند که با لغت خواندن توان بررسی آن نبود.

رئیس سابق دانشگاه تهران تاکید کرد: این دو عنصر باعث شد که فقه فردی و عبادی تبدیل به فقه اجتماعی و سیاسی شود و ایشان می فرمودند مسائل فردی اسلام بسیار نادر است و همان نادرها نیز تاثیر اجتماعی دارد.

وی عنوان کرد: این فهم از دین را امام پایه گذاری کرد و دین خشک و منجمد و فردی و گوشه گیر را تبدیل به یک فقه اجتماعی و سیاسی کرد که نه تنها یک کشور را توانست اداره کند بلکه در جهان اسلام و عرصه بین اللمللی نیز تاثیرگذار شد.

وی افزود: امام روشش نو بود و مسئله وحدت را نهادینه و قانون مند کرد که در حال حاضر نیز تمام اقدامات جمهوری اسلامی باید در جهت وحدت امت اسلامی باشد.

کد خبر 890943

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha