۳ تیر ۱۳۸۳، ۱۶:۵۷

امضاي اولين يادداشت تفاهم ميان دانشگاه زاگرب و تهران

در پي ملاقات هيات اعزامي كرواسي و مسئولان دانشگاه تهران اولين يادداشت تفاهم ميان دانشگاه زاگرب كرواسي و دانشگاه تهران ايران امضاء شد.

 به گزارش خبرنگار اختصاصي خبرگزاري " مهر" ،  در اين يادداشت تفاهم شرايط همكاري اين دو دانشگاه در آينده اي نزديك مورد بررسي قرار گرفت.

" هلنا ياسنا منستر" ، رئيس دانشگاه زاگرب در ملاقاتي كه با " افخمي "، مدير دانشكده زبان و ادبيات فارسي دانشگاه تهران داشت، آينده روابط ميان اين دو دانشگاه را روشن ارزيابي كرد.

وي با اشاره به اين كه تيم اعزامي از دانشگاه زاگرب با دقت انتخاب شده اند گفت: " خانم مارتينا منسر سالوزا در زمينه تدريس انگليسي و فرانسه به فعاليت مي پردازند. ما از سوي سفارت ايران در كرواسي مامور شديم چهره هاي فرهنگي را انتخاب كنيم كه در زمينه همكاري هاي ميان دو كشور از ايده هاي مناسبي بر خوردار باشند. خانم " سالوزا " به بررسي تئوري هاي موجود پيرامون همكاري هاي فرهنگي- علمي دو كشور مي پردازند. آقاي " نون بوداك" كه به عنوان رئيس دانشكده فلسفه فعاليت مي كنند در زمينه تاريخ متخصص هستند و از اكتبر آينده به عنوان رئيس دانشگاه تاريخ آغاز به كار مي كند. آقاي " هومير هويناك " ديگر نماينده دانشگاه زاگرب معاون اداري مالي هستند و مي توانند جزئيات مر بوط به همكاري هاي دو دانشگاه را از لحاظ مالي و سرمايه گذاري مورد بررسي قرار دهند" .

رئيس دانشگاه زاگرب با اعلام اين كه در حال حاضر 60 هزار دانشجو در اين دانشگاه به تحصيل مي پردازند خاطر نشان كرد: " دانشگاه زاگرب بزرگترين دانشگاه كرواسي است كه نيمي از آن به دانشكده زبان هاي خارجي اختصاص يافته است. ما زبان هاي تركي، هندي و سانسكريت را آموزش مي دهيم و تدريس زبان چيني ، ژاپني و فارسي در برنامه آينده مان است. ما برنامه سه ساله اي  تدوين كرده ايم كه به عنوان پيش دانشگاهي به شمار مي رود و براي به تحقق رساندن آن نيازمند معلماني از ايران هستيم كه به زاگرب آمده و آموزش زبان فارسي را در دانشگاه اين كشور آغاز كنند".

" افخمي" مدير دانشكده زبان و اذبيات دانشگاه تهران با اشاره به تاريخچه فعاليت اين دانشگاه گفت :" زمينه هاي همكاري ميان دو دانشگاه بسيار گسترده است. ايران تا به حال پذيراي دانشجويان خارجي بسياري شده است كه به اين كشور مي آيند و پس از تحصيل در رشته زبان و ادبيات فارسي به كشور خود باز مي گردند. دانشگاه تهران آماده است كه از دانشجويان دانشگاه كرواسي براي تحصيل در رشته زبان فارسي و ساير رشته هاي موجود دعوت به عمل آورد. زبان سانسكريت و پهلوي كه در زمره قديمي ترين زبانهاي ايران جاي دارند در حال حاضر در كشور هاي آمريكا و انگلستان تدريس مي شوند و اين امر را مي توان به كرواسي نيز تعميم داد. اگر دانشگاه زاگرب موضوعات پيشنهادي براي همكاري را مطرح كند ، زمينه همكاري هاي بيشتر در آينده فراهم مي شود" .

وي با تاكيد بر اين كه بسياري از استادان ايراني در حال حاضر در كشورهاي حوزه خليج فارس، آمريكا، انگاستان و ژاپن به فعاليت مي پردازند ، خاطر نشان كرد: " ما در زمينه فن آوري اطلاعات مي توانيم از يافته هاي جديد دانشگاه زاگرب استفاده كنيم و علاوه بر اين دانشجويان ايراني را براي تحصيلات تكميلي به كرواسي اعزام كنيم" .

تحقيقات پيرامون موضوعات علمي ، همكاري در زمينه غني سازي كتابخانه ها و استفاده  مدرن از منابع موجود ، بهره بري از دانش ژئوفيزيك دانشگاه زاگرب و همكاري و تبادل اطلاعات در رشته هاي باستان شناسي، تاريخ ، روانشناسي، جامعه شناسي و زبان و ادبيات از جمله ساير مباحثي بودند كه در اين نشست مورد بحث و بررسي قرار گرفتند.

هيات اعزامي دانشگاه زاگرب مشتمل بر رئيس دانشگاه، معاون تحصيلات تكميلي، معاون اداري، رئيس دانشكده فلسفه ومعاون بين المللي دانشكده فلسفه صبح امروز وارد تهران شدند و پس از امضاء يادداشت تفاهم با دانشگاه تهران از بخش ها مختلف اين دانشگاه ديدن كردند.

 

کد خبر 89338

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha