به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، سیدمحسن حسینی بعداز ظهر سه شنبه در کارگروه سیل استان افزود: شناسایی نقاط آسیب پذیر از سیل، تعیین ضرورتهای مطالعاتی و تحقیقاتی پیشگیرانه، ساماندهی و هماهنگی اقدامات و دستگاه های مرتبط با پیشگیری و کاهش خسارات سیل و تدوین نظام نامه پیشگیری و کاهش خسارات سیل از جمله وظایف این کارگروه است.
وی اظهار داشت: اجرای برنامه های پیشگیری از سیل نیازمند هماهنگی همه دستگاه های اجرایی استان است.
حسینی خاطرنشان کرد: نگاه تخصصی به موضوعات مرتبط با سیل و تبیین شرح وظایف کارگروه استانی سیل و طغیان رودخانه های استان و تهیه بانک اطلاعاتی سیل استان از اولویتهای این کارگروه است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای گلستان از تصویب طرح جامع سیل استان خبر داد و گفت: اجرای برنامه های پیشگیری و کاهش خسارات سیل از ضرورتهای این مسئله بوده که آموزش عمومی، اطلاع رسانی و انجام مانورهای آموزشی از جمله اقدامات اساسی در این مسیر است.
دبیر کارگروه تخصصی سیل و طغیان رودخانه های استان گلستان یادآور شد: انجام اقدامات سازه ای نظیر سدسازی، مهندسی رودخانه و آبخیزداری در اولویت برنامه های این کارگروه قرار دارد.
حسینی خاطرنشان کرد: تعیین تراز ایمن جاده ها و پلها و طراحی و مهندسی مطلوب تر پلها و اجرای طرح جابجایی روستاها از دیگر اقدامات اساسی در این جهت بوده است.
وی برگزاری مستمر جلسات کارگروه تخصصی سیل و طغیان رودخانه های استان و تدوین شرح وظایف هر دستگاه را نیز از دیگر اقدامات اجرایی عنوان کرد.
وی با اشاره به نقش راهبردی کارگروه سیل و طغیان رودخانه های استان، بررسی پروژه های مرتبط با مدیریت سیلاب در این کارگروه را موجب تقویت روح کارشناسی این طرحها و پرهیز از اقدامات موازی دانست.
این مسئول آب منطقه ای گلستان بیان داشت: ایجاد هماهنگی با سایر کارگروه های تخصصی، همکاری با کارگروه های عملیاتی در زمان وقوع سیل، تهیه بانک اطلاعاتی مشخصات و میزان آسیبهای سیل، تعیین اولویت نصب سیستمهای هشدار سیل و پیگیری تامین اعتبار، برنامه ریزی و انجام برنامه های آموزشی و ارائه گزارش عملکرد به کارگروه تخصصی کشوری از دیگر وظایف این کارگروه است.
دبیر کارگروه تخصصی سیل و طغیان رودخانه های گلستان، با اشاره به مشخص شدن وظایف دستگاه های مسئول برای کاهش خطرات سیلاب در این کارگروه، یادآور شد: ایجاد کارگروه های شهرستانی سیل و طغیان رودخانه ها، برگزاری همایش هم اندیشی مدیریت جامع سیل در گلستان، مرمت و بازسازی ایستگاه های هواشناسی و تنظم ظرفیت سدها جهت کنترل سیل از جمله مصوبات کارگروه سیل و طغیان رودخانه های استان است.
حسینی افزود: شناسایی نقاط آسیب پذیر اضطراری رودخانه های استان و اصلاح آنان با همکاری دهیاری ها و شهرداری ها و آمادگی برای اقدام اضطراری زمان وقوع سیل، بازدید مستمر از رودخانه ها و اخطار به متجاوزان به حریم روخانه ها، تسریع در لایروبی رودخانه های استان از دیگر اقدامات این کارگروه است.
به گفته وی، شناسایی و مرمت نقاط آسیب پذیر راه ها، خطوط انتقال نفت، گاز، برق و آب و اولویت بندی پلهای آسیب پذیر و تاکید بر ضرورت آمادگی لازم برای تخریب آنان هنگام بروز سیل و بسیج همه دستگاه های اجرایی استان برای مقابله با سیل احتمالی را از دیگر تصمیمات کارگروه تخصصی سیل و طغیان رودخانه های استان است.
وی با تاکید بر ضرورت اولویتهای برنامه پیشگیری از کاهش خسارات سیل گفت: آموزش عمومی، اطلاع رسانی و انجام مانورهای آموزشی از جمله اقدامات اساسی در این مسیر است.
نظر شما