۲۲ تیر ۱۳۸۸، ۱۲:۲۶

سنایی در گفتگو با مهر: رئیس جمهور دایره مشورت با نخبگان را تنگ نکند

سنایی در گفتگو با مهر: رئیس جمهور دایره مشورت با نخبگان را تنگ نکند

دبیرکل فراکسیون اقتدار ملی مجلس با تاکید بر اینکه در انتخاب اعضای کابینه بایداز نخبگان بدون توجه به گرایشات سیاسی استفاده شود، گفت: رئیس جمهور در مشورت با کارشناسان و نخبگان، این دایره را تنگ نکند.

مهدی سنایی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، به اهمیت توجه به مسائل مختلف در تعیین اعضای کابینه اشاره کرد و اظهار داشت: طبیعتا استفاده ازافراد مجرب و کارشناس نسبت به موضوعاتی که قرار است در حوزه مورد نظر مدیریت کنند بسیار مهم است.

وی افزود: درانتخاب وزیران باید توجه شود که افراد منتخب ضمن تاکید برآرمانهای انقلاب، دارای چارچوب نظری و شفاف در  زمینه موضوع تحت مدیریت خود باشند، بتوانند به راحتی با مشاوران و کارشناسان کار کنند و دارای نگاه بلند مدت به توسعه کشور و پیشرفت آن باشند.

دبیرکل فراکسیون اقتدار ملی مجلس تصریح کرد: از نکات دیگر مورد توجه همخوانی بین ترکیب اقتصادی کابینه است یعنی باید توافق ضمنی بین کسانی که همکاران عرصه اقتصاد هستند وجود داشته باشد تا در آینده شکنندگی ایجاد نشود.

سنایی گفت: دولت در بخش اقتصاد برنامه های زیادی دارد و آسیب پذیری زیادی نیز خواهد داشت و توقعات مردم ایجاب می کند کارشناسان حوزه های اقتصادی هماهنگ کار را جلو ببرند.

دانشیار علوم سیاسی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: بسیار با اهمیت خواهد بود که کابینه با هجوم گسترده دیدگاههای کارشناسی و مشاوره پیوند بخورد البته این مواجهه با افکار کارشناسی نباید صرفا ظاهری باشد ، بلکه باید واقعی و عملی باشد. تصمیمات باید برآیند نگاههای کارشناسی و مشورتی جدی باشد و از نخبگان بدون توجه به گرایشات سیاسی استفاده شود.

وی یادآور شد: با توجه به شکاف پدید آمده و بی اعتمادی پس از انتخابات دولت می تواند با انتخاب اعضای کابینه این روند را تشدید یا تلطیف کند بنابراین انتخاب اعضای کابینه ابزار مناسبی برای ترمیم وضعیت فعلی است و این موضوعی است که می تواند مورد توجه باشد.

سنایی با تاکید بر اینکه باید دو واقعیت را در کشور در کنار هم پیش ببریم، گفت: مورد اول این است که ما گرفتار بروکراسی و دیوانسالاری هستیم و باید اقدامات جدی در این زمینه انجام گیرد که از جمله آن کوچک سازی دولت، اجرای اصل 44 قانون اساسی و کم کردن وزاتخانه ها است.

وی ادامه داد: واقعیت دوم این است که این تغییرات باید در چارچوب یک نظریه علمی باشد و گرنه صرف تاکید برتحول، منجر به ویران کردن بنیان های سابق می شود. اگر چارچوب مناسبی برای تخول دیوانسالاری وجود داشته باشد و با سازوکارعلمی و بهره گیری از نگاه دانشگاهی و تجربه جهانی همراه باشد برای کشور مفید خواهد بود و این سازوکار در اجرای انتخاب کابینه قابل مشاهده است.

نماینده نهاوند درخصوص تاکید رئیس جمهور بر مشورت در انتخاب اعضای کابینه نیز گفت: طبیعتا تعامل پیشین برتر از تقابل پسین است و این موضوع یعنی مشورت هم در مورد مشورت با مجلس و هم در مورد مشورت با نخبگان مصداق دارد.

این دانشیار علوم سیاسی دانشگاه تهران تاکید کرد: رئیس جمهور در حوزه مشورت نباید تعریف کارشناسان و نخبکان را محدود کند زیرا تعریف از نخبه و کارشناس مشخص است و نباید این دایره را تنگ کرد اگر با نگاه فراگیری از دیدگاه ونظرات کارشناسان استفاده شود این تعامل می تواند جلوی بسیاری از تنش ها و تقابل ها در آینده را بگیرد.

سنایی درخصوص اشتباه از برداشت مشورت با مجلس به معنای دخالت در امور مجریه نیز گفت: تفکیک قوا در همه کشورها پذیرفته است اما متاسفانه گاهی در کشور ما یا به سمت فدا کردن استقلال قوا پیش رفته ایم یا استقلال قوه را به معنای تقابل داشتن با قوه دیگر تلقی کرده ایم، این درحالی است که ما باید به سوی حاکم شدن تعامل سازنده بین قوا با هدف تامین منافع ملی کشور گام برداریم.

وی یادآرو شد: ما درانتخاب اعضای کابینه منتظر اقدامات مناسب رئیس جمهور هستیم.
 

کد خبر 911349

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha