۲۴ تیر ۱۳۸۸، ۱۳:۰۸

بازتاب گزارشهای مهر/

آغاز نوسازی خطوط لوله نفت سرکان مالکوه / بازگشت دوباره زندگی به کشکان

آغاز نوسازی خطوط لوله نفت سرکان مالکوه / بازگشت دوباره زندگی به کشکان

خرم آباد - خبرگزاری مهر: پس از حوادث متعدد در مسیر خطوط لوله انتقال نفت سرکان مالکوه شرکت ملی نفت تصمیم به نوسازی این شبکه گرفت که این تصمیم در روزهای اخیر رنگ اجرا به خود گرفته است و امید می رود روزی دوباره نفس های کشکان پیام آور حیات برای ماهی ها باشد.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، از سال 83 تاکنون بیش از 8 فقره حادثه در مسیر خطوط انتقال نفت سرکان مالکوه رخ داده است که این اتفاقات هر کدام منجر به از بین رفتن و تلف شدن هزاران قطعه آبزی که برخی از آنها گونه های آندمیک منطقه بوده اند شده است.

این در حالی است که هشدار نسبت به عدم رعایت ملاحظات زیست محیطی در احداث شبکه های لوله های نفت همواره مورد تایید مسئولان و متولیان محیط زیست بوده که موجب خسارات جبران ناپذیری به بدنه اکوسیستم منطقه شده است.

پس از رخ دادن این حوادث بالاخره شرکت ملی نفت در اقدامی شایسته در پی تلاشهای سازمان حفاظت محیط زیست لرستان و پیگیری رسانه ها به ویژه خبرگزاری مهر تصمیم به نوسازی بخشی از خطوط انتقال نفت سرکان مالکوه گرفت که خود جای تشکر و تقدیر دارد.

مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان لرستان در این رابطه به خبرنگار مهر در خرم آباد گفت: در جلسه ای که با حضور مسئولان شرکت ملی نفت منطقه مرکزی، مسئولان واحد "HSE" وزارت نفت و کارشناسان این سازمان برگزار شد چند مصوبه مهم به تصویب رسید که یکی از این مصوبات بازسازی و نوسازی حدود پنج کیلومتر از لوله های انتقال نفت سرکان مالکوه است.

علی رحیم کاکاوند با بیان اینکه در جلسه یاد شده این سازمان الزامات زیست محیطی مورد نظر را به مسئولان شرکت نفت ابلاغ کردیم، یادآور شد: جمع آوری لوله های نفت متروک و از رده خارج شده منطقه و بهسازی و نوسازی حدود پنج کیلومتر از لوله های فرسوده مسیر انتقال نفت سرکان مالکوه از محل پیچ زیودار تا روستای روبند و مورانی ظرف مدت زمان سه ماه از مصوبات جلسه یاد شده روز گذشته بوده است.

وی پاکسازی آثار آلودگی ناشی از شکستگی لوله نفت یازدهم تیرماه سال جاری و حادثه بعد از آن در بستر رودخانه کشکان مطابق روشهای علمی و خارج کردن خاکهای آلوده ناشی از نشت نفت برابر قانون مدیریت پسماندها را از دیگر مصوبات جلسه روز گذشته برشمرد.

مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان لرستان همچنین از اجرایی کردن توافقنامه سال 86 توسط مسئولان شرکت نفت به عنوان یکی دیگر از مصوبات این جلسه نام برد و خاطر نشان کرد: مطابق توافق نامه صورت گرفته در سال 86 شرکت ملی نفت متعهد شده است که با توجه به مخاطراتی که خط انتقال نفت سرکان مالکوه دارد این خط به طول 52 کیلو متر مسیر خود را به سمت منطقه "برد آسبی" کوهدشت و از آنجا به سمت کرمانشاه تغییر دهد.

کاکاوند ادامه داد: مطابق مصوبه جلسه روز گذشته شرکت ملی نفت باید به نحوی عمل کند که تا پایان سال 88 ضمن راه اندازی خط جدید انتقال نفت ذکر شده در توافقنامه سال 86 هر گونه بهره برداری از منطقه کشکان ممنوع شود.

وی رعایت الزامات زیست محیطی از قبیل عدم سوزاندن لجنهای نفتی در منطقه و دفع اصولی زباله ها و پسماند ها توسط شرکت نفت و گاز غرب در منطقه را از دیگر مصوبات جلسه روز گذشته برشمرد و بیان داشت: در حال حاضر بهسازی و نوسازی خطوط لوله نفت در منطقه سرکان مالکوه آغاز شده و نیروهای شرکت نفت مشغول به کار هستند.

مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان لرستان یادآور شد: همچنین به منظور نظارت بر روند فعالیتهای نیروهای شرکت نفت در منطقه یک اکیپ کارشناسی از کارشناسان محیط زیست در منطقه مستقر خواهند بود که تا رسیدن پروژه به نتیجه مطلوب بر روند اجرای فعالیت ها نظارت خواهند داشت.

کاکاوند با یادآوری اینکه از سال 83 تاکنون هشت فقره حادثه پیرامون خطوط انتقال نفت در منطقه رخ داده است، خاطر نشان کرد: در هر کدام از این حوادث خسارات و ضرر و زیان های بسیاری به اکوسیستم منطقه وارد و هزاران قطعه آبزی تلف شده است.

وی تصریح کرد: همچنین به دلیل شکستگی های لوله های نفت و نشت نفت در منطقه منابع عظیم آبهای زیرزمینی از طریق همین لوله های غیر استاندارد آلوده شده است. 

مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان لرستان با اشاره به ضرورت اجرایی شدن مصوبات جلسه روز گذشته با مسئولان شرکت نفت، خاطر نشان کرد: مصوبات یاد شده هفته آینده در جلسه ای با حضور مقامات عالی رتبه وزارت نفت و سازمان حفاظت محیط زیست نهایی خواهد شد.

کاکاوند ابراز امیدواری کرد: با توجه به پیگیریهای مجدانه سازمان حفاظت محیط زیست و با همکاری و تلاش مسئولان شرکت نفت جلوی هر گونه حادثه و خسارات دیگری بر اثر نشت یا ترکیدگی لوله های نفت در منطقه گرفته شود.

وی همچنین با تقدیر از حضور فعال رسانه ها در جهت اطلاع رسانی شفاف و گویا، اظهار داشت: رسانه های مختلف به ویژه خبرگزاری مهر در انتشار اخبار درست و صحیح در راستای رفع مشکلات موجود در منطقه سهم بسزایی داشته اند.

به هر حال با توجه به مخاطرات زیست محیطی که نشت و ترکیدگی لوله های نفت در منطقه جلگه خلج، روستاهای اطراف و به ویژه رودخانه خروشان کشکان داشته است که آخرین نمونه آن را می تواند در تلف شدن بیش از 300 هزار قطعه ماهی در این منطقه مشاهده کرد امید می رود مصوبات یاد شده رنگ اجرایی شدن به خود بگیرد.

کد خبر 912697

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha