تدوین 15 هدف برای ایجاد دانشگاه تمدن ساز در سال 90
محسن اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در انتهای سال 84 برای از بین بردن فضای سلیقه ای در فرهنگ دانشگاهها، الزام در جهت تدوین برنامه ای بر اساس قانون اساسی، اندیشه های امام و رهبری، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و سند چشم انداز به وجود آمد.
وی اظهار داشت: از سوی دیگر در سال 83 رکودی اتفاق افتاده بود و دانشگاهها کم کم به این سمت حرکت می کردند که تنها کارکردشان تولید مدرک باشد. در این راستا برنامه ای با 15 هدف برای رسیدن به دانشگاه تمدن ساز تا سال 1390 طراحی شد.
کارکرد دانشگاهها متفاوت می شود
مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم در ادامه افزود: با تحقق دانشگاه تمدن ساز کارکرد دانشگاهها متفاوت می شود.
وی با اشاره به کارکرد دانشگاهها در قدیم اظهار داشت: در زمانهای قدیم دانشگاههایی مانند جندی شاپور به کار تولید علم و ادب همزمان با یکدیگر می پرداختند و فرهیخته محوری کارکرد آنها بود و افرادی که در این دانشگاهها تحصیل می کردند، هم دانشمند می شدند و هم اخلاق حسنه داشتند.
دانشگاه تمدن ساز در برنامه پنجم توسعه گنجانده شده است
اسلامی اضافه کرد: اهداف رسیدن به دانشگاه تمدن ساز با کارکرد دانشگاههای قدیمی مطابق است و در برنامه پنجم توسعه نیز گنجانده شده به طوری که اولین بند برنامه در آموزش عالی بحث تمدن سازی و فرهنگ محوری در دانشگاهها است.
تا کنون 50 درصد در رسیدن به دانشگاه تمدن ساز موفق بودیم
وی درباره اینکه وزارت علوم تا کنون در رسیدن به اهداف دانشگاه تمدن ساز چقدر موفق بوده است به مهر گفت: ظرف سه سال و هفت ماه باید گفت نزدیک به 50 درصد به اهداف رسیده ایم و بسترسازی دانشگاه تمدن ساز شکل گرفته است.
مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم با اشاره به برخی فعالیتهایی که تا کنون برای رسیدن به دانشگاه تمدن ساز انجام شده گفت: در فضای دانشگاه تمدن ساز تلاش کردیم دانشگاهها در حوزه فضاهای زیرساختاری تقویت شوند و بودجه فرهنگی حوزه فرهنگی جدی گرفته شود و دانشگاه بر اساس فعالیتهای فرهنگی رتبه بندی شدند.
اساتید درگیر پروژه تمدن سازی دانشگاهها می شوند
وی با اشاره به برنامه های وزارت علوم برای رسیدن به دانشگاه تمدن ساز در دولت دهم به مهر گفت: اساتید در دوره دوم باید درگیری بیشتری در رسیدن به دانشگاه تمدن ساز داشته باشند از این رو معاونت آموزشی وزارت علوم باید با اساتید در تدوین سرفصلهای دروس دانشگاهی با محوریت اهداف تقویت هویت اسلامی ایرانی و دانشگاه تمدن ساز مشارکت داشته باشد.
اسلامی تقویت فضاهای دینی مانند عمره دانشجویی، اعتکاف و تجهیز نمازخانه ها را بخش دیگری از برنامه های آینده برای دستیابی به دانشگاه تمدن ساز دانست و گفت: تعامل سه عنصر دانشگاهی دانشجو، استاد و کارمند نیز نکته جدی است که باید بیشتر به آن توجه کرد.
وی با تأکید بر اینکه باورهای بومی را باید تقویت کرد، گفت: بودجه دانشگاهها در امر فرهنگ بسیار مهم است و ارتقا فرهنگ در دانشگاهها باید با ایجاد معاونت فرهنگی انجام شود.
هماهنگ سازی با دانشگاههای آزاد و پزشکی برای راه اندازی کانونهای فرهنگی
مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم از طراحی برنامه برای هماهنگ سازی بین دانشگاههای آزاد و وزارت علوم و بهداشت برای راه اندازی کانونها و تشکلها شوراهای صنفی در دانشگاهها به صورت هماهنگ با یکدیگر خبر داد و گفت: در بحث مربوط به تشکلهای دانشجویی همانند قانون شورای عالی انقلاب فرهنگی عمل می کنیم و آموزش محوری را در تشکلهای دانشجویی در مرحله اول می گذاریم.
مشارکت سیاسی و تعامل با جامعه مدنی
وی مشارکت سیاسی و تعامل با جامعه مدنی را یکی دیگر از برنامه ها در راستای رسیدن به دانشگاه تمدن ساز تا سال 90 ذکر کرد و به مهر گفت: تقویت نشریات دانشجویی بیش از گذشته مورد توجه خواهد بود و برای گرفتن حمایتهای مادی از وزارت ارشاد در زمینه تقویت تجهیزات نشریات رایزنی می کنیم.
فضای تشکلهای دانشجویی تا سال 90 رشد خواهد کرد
اسلامی با بیان اینکه فضای تشکلهای دانشجویی در دوره بعدی برای رسیدن به دانشگاه تمدن ساز در سال 90 رشد خواهد کرد، حمایت از انجمنهای علمی را نیز برنامه دیگر وزارت علوم دانست.
نظر شما