به گزارش خبرنگار مهر ، محمد بناییان سفید عصر امروز در گردهمایی مدیران آموزش و پرورش مازندران در باشگاه فرهنگیان ساری اظهار داشت: این طرح به منظور جلوگیری از فرار مغزها در آموزش و پرورش و استفاده تخصصی از دانش فرهنگیان با مدارک تکمیلی است.
وی با اشاره به اینکه سیستم آموزش و پرورش یک سیستم چند خطی است، افزود: باید در برنامهریزی آموزشی عوامل مختلفی را در نظر گرفت که این مسئله یکی از مصادیق تحول است.
رئیس مرکز راهبردی و تحول بنیادی آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه تحول باید بر مبنای فلسفه تعلیم و تربیت باشد، تصریح کرد: دو مشکل کهنه بودن و تقلیدی بودن از نظامهای آموزشی غرب از مواردی است که نیازمند تغییر است و این روند بعد از گذشت 30 سال هنوز راههای خروج از این روند فراهم نشده است.
وی با اشاره به اینکه این مدل بومی و خودی نیست، اظهار داشت: چون ساختار و الگوی آن برگرفته از غرب است همیشه به روبنا توجه شده و تغییر اساسی در بخشهای زیربنایی ضروری است.
بنائیان سفید با اعلام اینکه الگوی تعلیم و تربیت باید بر مبنی هویت ایرانی و اسلامی باشد خاطرنشان کرد: تغییر در سیستم آموزشی در سال 63 مطرح و در سال 69 و 70 اعمال شد که این تغییرات بنیادین نبوده است.
وی با اشاره به اینکه تغییر در نظام آموزشی باید از دوره دبستان آغاز شود تا نیازهای اساسی را فراهم کند، گفت: با تغییری که در نظام آموزشی سالی واحدی در دوره متوسطه ایجاد شد،60 درصد به سمت مراکز پیشدانشگاهی و 40 درصد به بازار کار هدایت شدند.
رئیس مرکز راهبردی و تحول بنیادی آموزش و پرورش افزود: تحول و دگرگونی باید در همه سیستم باشد و این همان طرحی است که در منشور تحول از سوی مقام معظم رهبری تدوین شده که این تحول در پنج محور مطرح شده است.
وی اظهار داشت: در این سطح تحول باید از مدیر، مدرسه، امکانات و فلسفههای آموزشی در نظر گرفته شود، چرا که در تربیت اسلامی باید حلقه ارتباط بین علوم نظری و عملی دیده شود.
بناییان سفید خاطرنشان کرد: سند ملی آموزش و پرورش که قبل از دولت نهم آغاز شده بود، بدون در نظر گرفتن شورای مشورتی تحول بنیادین آموزش و پرورش بود اما در سند جدید ساعتهای مختلف درسی مانند دین و اخلاق، علم و فناوری، حرفه و اقتصاد و علوم زیستی در نظر گرفته شده است.
نظر شما