يك جامعه شناس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در اين باره گفت: بيكاري خيل عظيمي از جوانان سبب شده كه آنان به اين باور برسند كه حق و حقوق مربوط به اشتغال آنها رعايت نمي شود و از طريق شايستگي و صلاحيت به كار دست پيدا نمي كنند ، بلكه فقط افرادي معدود هستند كه از طريق آشنايان و نزديكان خود شغلي دست و پا مي كنند .
محمد تقي شيخي افزود: تغيير نگرش نسل جوان باعث شده كه آنها به اين نتيجه برسند كه شرايط كاذب و از پيش زمينه سازي شده مي تواند آنها را به كار و اشتغال نزديك كند و چنين وضعيت رواني را مي توان تا حد زيادي بين نسل جوان كشور شاهد بود .
وي اظهار داشت: ايجاد اشتغال كامل و به حداقل رساندن بيكاري مي تواند نظم اجتماعي و قانونمندي و شرايط مطلوب را در جامعه فراهم كند ، اما در شرايطي كه سهم عظيمي از جمعيت كشورمان را نسل جوان و متقاضي كار تشكيل مي دهند رسيدن به اين مهم به سهولت تامين نخواهد شد.
شيخي با اشاره به وضعيت اقتصادي نابسامان خانواده ها گفت : در شرايطي كه قيمت كالاها و خدمات دائما در حال تغيير است ، جوانان براي اينكه بتوانند حداقل نيازهاي اجتماعي خود را پاسخگو باشند ، به طور طبيعي تخصص و كارايي را كنار گذاشته و به دنبال مشاغل و فرصتهايي مي روند كه كسب درآمد بيشتري براي آنها به دنبال داشته باشد .
وي تاكيد كرد: اين مساله كه پيدا كردن شغل مستلزم پارتي تراشي است ، در حال حاضر در ذهن اكثر جوانان وجود دارد و براي اينكه اين نگرش در آنها تغيير يابد ، بايد با برنامه ريزي درست و معقول دست به اصلاحاتي زد كه هر جواني با توجه به توانمند يها و تخصص و صلاحيت خود به حرفه و شغلي اشتغال ورزد.
نظر شما