محمدرضا نادری در گفتگو با مهر واردات سیب آمریکایی به کشور را تکذیب کرد و گفت: گمرک موضوع واردات سیب آمریکایی به کشور را بر حسب وظیفه سازمانی بررسی کرد، اما چنین کالایی از ابتدای سال 87 تاکنون به کشور وارد و ترخیص نشده است.
معاون امور گمرکی گمرک ایران افزود: هرکس که چنین ادعاهایی می کند باید سندی ارائه کند که بر اساس آن ، کالا از گمرک ترخیص شده است. این در حالی است که تمام اسناد ترخیص گمرک به مدت 10 سال و 6 ماه در آرشیو گمرکات کشور نگهداری می شود.
وی با تاکید بر این موضوع که ادعای مذکور بدون سند بوده است، افزود: به فرض اینکه کسی بخواهد کالای آمریکایی را به کشور هم وارد کند، ممنوعیت قانونی وجود ندارد.
نادری خاطرنشان کرد: در مورد واردات محصولات کشاورزی، قبل از گمرک سازمان حفظ نباتات بررسی های لازم را انجام می دهد و پس از رویت کالا و اخذ اسناد این کار انجام می شود. یکی از شرایط و ضوابطی که سازمان حفظ نباتات تعریف می کند این است که هر کالای کشاورزی باید از کشور مبدا آن وارد ایران شود، حتی اگر از کشور واسطه خریداری شود.
وی در پاسخ به این سئوال که پس چگونه سیبهایی با آرم آمریکایی در کشور وجود دارد؟ گفت: این موضوع نیز همانند جریان پرتقالهای اسرائیلی است که آرمی برای آن درست می کنند.
وی در ادامه در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه آیا این آرمها در داخل کشور درست می شود؟ نیز اظهارداشت: اطلاعی از اینکه به چه مناسبت این اقدامات صورت می گیرد، ندارم. یکی از مواردی که به نظر می رسد این است که شاید افرادی که دست به انجام این کار می زنند، بر این تصور بودند که سیب آمریکایی قابل ترخیص نیست، بنابراین با زدن برچسب آمریکایی آن را کالایی آمریکایی جلوه دهند.
معاون امور گمرکی گمرک ایران تصریح کرد: اگر هم اکنون نیز سیب آمریکایی بخواهد به کشور وارد شود، با ثبت سفارش وزارت بازرگانی و مجوز سازمان حفظ نباتات، گمرک موظف به ترخیص آن است و نمی تواند از ترخیص آن جلوگیری به عمل آورد.
به گزارش مهر، گمرک نیز توضیحاتی در خصوص واردات سیب از آمریکا ارائه داده است مبنی بر اینکه با بررسی هایی که توسط گمرک در مورد واردات سیب درختی به عمل آمده از ابتدای سال 87 تاکنون واردات سیب درختی صرفا از کشورهای فرانسه، شیلی، آفریقای جنوبی و ایتالیا بوده و هیچگونه واردات سیب محصول کشور آمریکا از گمرکات کشور ترخیص نشده است و کلیه اسناد و مدارک مورد لزوم نیز در گمرک موجود است.
ترخیص سیبهای وارداتی صرفا با اخذ حقوق ورودی متعلقه صورت گرفته و امکان ترخیص بدون پرداخت ورودی بر اساس ماخذ ردیف تعرفه ای کالا وجود نداشته و چنین ادعایی تکذیب می شود، بدیهی است هرگونه ادعایی باید مستند به سند ترخیص (پروانه گمرکی) باشد.
بر اساس ماده 9 آئین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات صرفا هرگونه معامله تجاری با رژیم اشغالگر قدس ممنوع بوده و ممنوعیتی برای ورود کالا از سایر کشورها از نظر مبدا ساخت و حمل وجود ندارد.
نظر شما