۲۶ مرداد ۱۳۸۸، ۱۰:۳۴

المبادله رقیب جدید کرسنت برای خرید گاز ایران

المبادله رقیب جدید کرسنت برای خرید گاز ایران

المبادله امارات یکی از شرکتهای متقاضی خرید گاز از ایران است که پیش بینی می شود در صورت نهایی شدن مذاکرات، روزانه 10 میلیون متر مکعب گاز به این شرکت تحویل داده شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در حالی مقامات کرسنت امارات قصد به داوری کشاندن پرونده خرید گاز از ایران به مجامع بین المللی را دارند که هم اکنون مذاکرات وزارت نفت با 3 شرکت اماراتی برای صادرات گاز در حال انجام است و به نظر می رسد تفاهم نامه اولیه با یکی از این شرکتها به زودی امضا شود.

شرکت المبادله امارات یکی از شرکتهای متقاضی خرید گاز طبیعی از ایران است که پیش بینی می شود در صورت نهایی شدن مذاکرات روزانه حدود 10 میلیون متر مکعب گاز طبیعی به این شرکت اماراتی تحویل داده شود.

با مذاکرات اولیه صورت گرفته مسئولان وزارت نفت با شرکت المبادله امارات قرار است در صورت نهایی شدن قرارداد به مدت 25 سال این حجم از گاز طبیعی از طریق خط لوله زیر دریایی تحویل آنها شود.

از سوی دیگر، در صورتی که این قرارداد امضا شود طرف ایرانی موظف است حدود 3 سال پس از امضای قرارداد، حجم گاز توافق شده را به طرف اماراتی تحویل دهد.

این در حالی است که مذاکرات وزارت نفت با یک شرکت دیگر اماراتی برای صادرات گاز به منطقه راس الخیمه امارات در حال انجام است.

مذاکرات با این شرکت اماراتی هم اکنون در جریان بوده که تاکنون بر روی حجم گاز تحویلی 2 طرف به توافق نهایی دست نیافته اند، اما به نظر می رسد در صورت توافق نهایی روزانه بین 6 تا 20 میلیون متر مکعب گاز طبیعی نیز تحویل این شرکت شود.

پیش از این نیز سید رضا کسایی زاده مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران در گفتگو با مهر از درخواست سه شرکت اماراتی برای خرید گاز از ایران خبر داده و گفته بود: این شرکتها آمادگی خود را برای دریافت گاز از ایران با قیمتهای بین المللی اعلام کرده اند.

به گزارش مهر، تعیین دقیق نقطه تحویل گاز، اخذ ضمانت نامه کافی و فروش گاز بر اساس قیمتهای روز و بین المللی بازارهای منطقه ای سه شرط اصلی ایران برای صادرات گاز طبیعی به سایر کشورها است.

در همین حال، به موازات مذاکرات صورت گرفته با شرکتهای اماراتی، هم اکنون عملیات ساخت خط لوله سیری- عسلویه به عنوان طولانی ترین پروژه خط لوله انتقال گاز در خلیج فارس (به طول 287 کیلومتر) مراحل پایانی خود را پشت سر می گذارد.

پیش بینی می شود در صورت تکمیل ساخت این خط لوله تا پیش از زمستان امسال، گاز تولیدی میدان مشترک سلمان، به جای امارات برای استفاده در شبکه داخلی به عسلویه منتقل شود.

کد خبر 931025

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha