۳۰ مرداد ۱۳۸۸، ۹:۴۹

حاشیه های یک دیدار رسمی؛

برخوردهای غیردیپلماتیک در دیدار دیپلماتها در تبریز/ توصیه های توریستی یک زمین شناس

برخوردهای غیردیپلماتیک در دیدار دیپلماتها در تبریز/ توصیه های توریستی یک زمین شناس

تبریز - خبرگزاری مهر: دیدار استاندار آذربایجان شرقی با سفرا و نمایندگان کشورهای خارجی 30 کشور در لحظاتی از حالت رسمی خارج شده و ضمن رفتارهای غیردیپلماتیک، به صحنه روکم کنی طرفین تبدیل شد.

به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، اقدام استانداری آذربایجان شرقی در دعودت از خبرنگاران رسانه ها برای پوشش خبری این دیدارها با استقبال گسترده مواجه شده بود، در این دیدارها علاوه بر خبرنگاران، تصویربرداران و عکاسان واحد مرکزی خبر و خبرگزاری های معتبر نیز حضور داشتند.

استاندار آذربایجان شرقی ابتدا نماینده سفارت چین در جمهوری اسلامی ایران را به حضور پذیرفت و سپس سفرای کشورهای پاکستان، نیوزیلند و کرواسی در محل برگزاری نشستها حاضر شده و با عالی ترین مقام دولت ایران در آذربایجان شرقی دیدار و گفتگو کردند.

عمده ترین محور مذاکرات در راستای تعمیق و تقویت ارتباطات دو جانبه بود، ‌مذاکراتی که گاهی در خلال آنها برخوردهای غیردیپلماتیک از دیپلماتهای خارجی مشاهده شد.

در جریان این دیدارها نمایندگان کشورهای چین و نیوزیلند در ایران از استاندار آذربایجان شرقی برای حضور و بازدید از کشورهای متبوع خود به صورت رسمی دعوت کردند.

سفیر پاکستان در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی شهرهای تبریز، مشهد و قم را دارای شهرت خاص در نزد مردم این کشور معرفی کرد و گفت: شهرت تبریز به خاطر علاقمندی مردم پاکستان به شمس تبریزی است ضمن اینکه تعدادی از عرفای این شهر در پاکستان سکونت دارند و همین موضوع عامل مهمی برای مطرح بودن تبریز در نزد مردم پاکستان است.

وی همچنین به شدت از نبود سازماندهی منسجم در اطلاع رسانی از پتانسیلهای تبریز انتقاد کرد و گفت: بازاریابی آذربایجان شرقی و به طور کل ایران در سطح بین المللی ضعیف است.

نماینده کشور پاکستان به برنامه های فرهنگی این کشور در شهرهای مختلف اشاره کرد و با یادآوری برگزاری مراسمهای خاص در اصفهان و شیراز بیان کرد: تبریز را فراموش کرده بودیم، امیدوارم دفعه بعد برنامه های وسیع برای تبریز تدارک دیده شود.

سفیر پاکستان با بکاربردن این تعبیر که "مردم تبریز را داخل مردم تبریز و ملت ایران را داخل ملت پاکستان می بینم" به استاندار آذربایجان شرقی گفت: با کمال احترام از شما برای سفر به پاکستان دعوت می کنم.

در دیدار سفیر نیوزیلند با استاندار آذربایجان شرقی هنگامی که مترجم خانم، این جمله سفیر را که "جمعیت نیوزیلند چهار میلیون نفر و جمعیت گوسفندان این کشور 40 میلیون نفر است" را ترجمه می کرد نتوانست جلوی خود را گرفته و ناخواسته خندید که باعث خنده استاندار و دیگران شد.

سفیر نیوزیلند برخورداری مطلوب تبریز از صنعت دامپروری در کنار فعالیتهای خوب تجاری را دلیل سفر خود به این شهر عنوان کرد.

انتقاد سفیر نیوزیلند از عدم بازاریابی مناسب محصول عسل باعث شد مسئولان آذربایجان شرقی در چندین نوبت به انتقادات فزاینده این مقام خارجی پاسخ دهند که البته در نهایت موفق به این کار نشدند.

ماجرا زمانی شروع شد که سفیر نیوزیلند ضمن ابراز خرسندی از تجربه خوردن عسل تبریز، از اینکه این خوراکی در بسته بندی های کوچک بر روی میز صبحانه قرار نگرفته بود گلایه کرد و گفت: این در حالیست که در نیوزیلند عسل به صورت بسته های بسیار کوچک عرضه می شود.

وی اضافه کرد: شما می توانید عسل را پس از بسته بندی های کوچک در کشور ما به فروش برسانید.

در این حین صادق نجفی رئیس سازمان بازرگانی آذربایجان شرقی به این سخنان سفیر پاسخ داد و گفت: اگر شما نماینده ای به ما معرفی کنید می توانیم به نیوزیلند نیز صادرات عسل داشته باشیم.

سفیر نیوزیلند ادامه داد: البته نیوزیلند در تولید عسلهای با کیفیت از رتبه خوبی برخوردار است،‌ صحبت من این است که شما بر روی تولید فراورده های حاصل از عسل تحقیقاتی ندارید.

زمانی که سفیر نیوزیلند با حالتی مغرورانه نسبت به وارد کردن پشم تولید این کشور به فرشهای تبریز اظهار تمایل می کرد، استاندار آذربایجان شرقی خطاب به سفیر نیوزیلند گفت: در فرشهای کف همین سالن که نقشه آذربایجان شرقی هم بر روی آنها بافته شده است از پشم تولیدی کشور نیوزیلند استفاده شده است.

سفیر کرواسی نیز در آغاز صحبتهایش، به سفر نخست خود به تبریز اشاره کرد و ادامه داد: سالها قبل با دخترم به تبریز آمده بودم و اکنون هم به این شهر برگشته ام تا از زیبایی های آن مجددا استفاده کنم.

این دیپلمات مقیم ایران با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران برای گسترش صنعت توریسم نیازمند ایجاد زیرساختهاست، به شدت از نبود مدیریت منسجم گردشگری انتقاد کرد و افزود: زیرساختهای گردشگری در آذربایجان شرقی به صورت طبیعی وجود دارد اما آنچه که شما در حال حاضر به آن نیاز دارید مدیریت این صنعت است.

سخنان نماینده کشور کراوسی پس از دقایقی به یک سخنرانی غیردیپلماتیک و گاهی از موضع بالا تبدیل شد، زمانی که سفیر کرواسی متوجه شد حاضران در محل مذاکره از سخنان توام با پندها و نصیحتهای وی تعجب و حتی ناراحت شده اند با جملات همراه با شرمساری گفت: من یک معلم زمین شناسم و از اینکه مثل اساتید صحبت می کنم مرا خواهید بخشید.

سفیر کرواسی به رودخانه های خروشان حومه تبریز که در این سفر مشاهده کرده بود اشاره کرد و اضافه کرد: استخری برای پرورش ماهی های قزل آلا و گونه های دیگر در تبریز ندیدم، به رغم اینکه طبیعت این امکان را برای منطقه فراهم آورده است، به نظر می رسد شما هیچ امکاناتی برای پرورش ماهی در استخر ندارید.

استاندار آذربایجان شرقی نیز در پاسخ به این اظهارات گفت: این استان دارای استخرهای پرورش ماهی زیادی است، شاید آقای پروفسور آنها را پیدا نکرده اند.

این استاد زمین شناس، در ادامه سخنان خود جلسه را به عنوان فرصتی برای بازاریابی علمی خود غنیمت دانسته و ضمن اشاره به حضور خود در کنفرانسهای علمی تخصصی زمین شناسی در شهرهای مشهد و تهران افزود: می توان بین آذربایجان شرقی و سفارتخانه کرواسی تبادلات علمی را گسترش داد اما تعجب می کنم چرا شما این کارها را انجام نمی دهید، من می توانم در این همایشها شرکت کرده و سخنرانی کنم.

استاندار آذربایجان شرقی هم به وجود منطقه فسیلی مراغه اشاره کرد و گفت: آماده ایم از معلومات شما در این منطقه استفاده کنیم.

کد خبر 933019

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha