به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، ساعت پنج بامداد روز جمعه آتش سوزی در این جنگل های حفاظت شده رخ داد اما با حضور به موقع آتش نشانی شهرستان شوش این آتش پس از چند ساعت مهار شد ولی به علت خشکسالی و وفور علفهای خشک، این آتش دوباره در ساعت 13 همان روز آغاز شد.
در این آتش سوزی 30 هکتار از جنگلهای حفاظت شده کرخه در آتش سوخت که گفته می شود علت این آتش که هنوز به صورت رسمی توسط هیچ ارگانی اعلام نشده خشکسالی شدیدی است که در دو سال اخیر در خوزستان رایج است.
جنگلهای کرخه با مساحت 13 هزار و 995 هکتار واقع در شمال غرب شوش در امتداد رودخانه کرخه تنها زیستگاه طبیعی باقی مانده گوزن زرد ایرانی است. در حال حاضر بین ۲۴۰ تا ۴۰۰ راس گوزن زرد در پناهگاه های حیات وحش نگهداری می شوند.
جنگلهای کرخه که زیستگاه اصلی این گوزن است در سالهای گذشته به دلایلی از جمله آلودگی های زیست محیطی و جنگ هشت ساله دچار تخریب شده به طوری که تکثیر و تولید مثل و به طور کلی زیست این گونه منحصر به فرد و کمیاب را در معرض تهدید قرار داد و به همین منظور این گوزن به سایر مناطق حفاظت شده کشور از جمله پارک ملی دریاچه ارومیه انتقال داده شد.
روز 19 مردادماه سال جاری نیز 30 هکتار از محوطه حفاظت شده و تاریخی تالاب شیمبار در مناطق شمالی استان خوزستان در آتش سوخت.
بر اثر این آتش سوزی که صبح 19 مرداد و به مدت 10 ساعت و در نزدیکی روستای بوانا به طول انجامید براساس اظهارات اداره منابع طبیعی بیش از30 هکتار از گونههای گیاهی این تالاب از بین رفت.
گرمای هوا، سوء استفاده بعضی افراد سودجو برای تغییر کاربری، تسهیل در عبور حیوانات، بی احتیاطی عشایر و روشن کردن آتش از سوی بعضی مسافران گذری از جمله دلایل آتش سوزی در این منطقه است.
منطقه شیمبار در 100 کیلومتری شمال مسجدسلیمان و در درههای عمیق زاگرس واقع شده است، این منطقه بیش از 50 هزار هکتار مساحت دارد. منطقه شیمبار به دلیل ترکیب منسجم، شرایط آب و هوایی مناسب و ترکیب ویژه درختان و درختچهها، از ارزش توریستی بالایی برخوردار است.
این منطقه با پوشش جنگلی مناسب و مناظر جذاب و دیدنی توسط کوههای بلند و بعضاً برفگیر واقع در دره مشترک کوههای دلا، تاراز و منار محصور شده است. هرچند تنوع زیستی گیاهی از مهمترین شاخصهای این منطقه بوده اما پوشش عمده و غالب آن، گونه درختچهای جاز یا بنگله است که با محیط خود دارای سازگاری قابل توجهی است.
نظر شما