به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، محمدرضا جهانسوز شامگاه یکشنبه در اولین جشنواره پسته شهرستان بوئینزهرا در روستای حسین آباد این شهرستان برگزار شد، گفت: محصول پسته بالاترین میزان صادرات غیرنفتی کشور را در بخش کشاورزی به خود اختصاص داده است که اگر روشهای نوین تولید برای افزایش راندمان تولید در واحد سطح استفاده شود میزان تولید به نحو قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
معاون بهبود تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: هنوز بازار جهانی، کشش جذب پسته ایران را دارد و باید راندمان تولید را در واحد سطح افزایش داد.
وی به جایگاه ایران در تولید این محصول استراتژیک اشاره کرد و یادآور شد: کشور ایران از نظر سطح زیرکشت و تولید پسته، مقام اول را در دنیا به خود اختصاص داده است.
جهانسوز افزایش راندمان تولید و ارتقای کیفیت محصول را از جمله برنامههای این وزارتخانه برای تولیدات بخش کشاورزی عنوان کرد و بر استانداردسازی (Gap) محصول مطابق با نیاز مصرفکننده تأکید کرد.
جهانسوز گفت: در این روش میزان سم مصرفی و همچنین نحوه نگهداری محصول براساس استاندارد انجام میشود.
وی افزود: روش استانداردسازی محصول یک روش منطقی و دقیقی است که کلیه مراحل از تولید تا نگهداری لحاظ می شود و یکی از اقدامات دولت نهم استانداردسازی محصولات کشاورزی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی وزارت جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بر روی 20 نوع محصول زراعی، استانداردسازی (Gap) رعایت میشود، همچنین سال گذشته دو محصول زراعی برای اولین بار توانستند برچسب کیفی محصول را دریافت کنند.
در ادامه نماینده مردم بوئینزهرا در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این شهرستان با یک سوم خاک استان قزوین 48 درصد اراضی مستعد کشاورزی استان را به خود اختصاص داده است.
روحالله جانی عباسپور خواستار حل مشکلات کشاورزان این منطقه به ویژه در موضوع منابع طبیعی و آب شد.
وی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان هشت سال دفاع مقدس افزود: کرامت، عزت و بزرگی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در عرصههای مختلف به برکت ایثارگری رزمندگان و جانبازان انقلاب اسلامی به دست آمده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز برگزاری اینگونه جشنها را در معرفی محصول و قدردانی از کشاورزان و تولیدکنندگان موثر دانست و گفت: شهرستان بوئین زهرا دانش فنی کشت و توسعه محصول پسته را دارد.
محمدرضا صفری اظهار داشت: 85 درصد محصول پسته استان قزوین در شهرستان بوئینزهرا تولید میشود و باید توجه لازم برای صادارات این محصول به خارج از کشور صورت گیرد.
در ادامه مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بوئین زهرا گفت: شهرستان بوئین زهرا با کمتر از یک سوم خاک استان یکی از قطبهای کشاورزی استان قزوین بشمار می رود.
مرتضی شعبان نژاد اضافه کرد: طرحهای آب و خاک و پوشش انهار در سطح 181 روستای این شهرستان اجرا می شود و در حال حاضر دو هزار و 800 هکتار طرح آبیاری نوین در این شهرستان دردست اجراست.
نظر شما