به گزارش خبرنگار مهر، احمد جعفری صمیمی بعد از ظهر پنج شنبه در همایش چالشهای سرمایه گذاری خارجی در دانشگاه مازندران افزود: امنیت سرمایه گذاری و فضای آرام کسب و کار از اولویتهای سرمایه گذاری خارجی است.
وی با اشاره به مزایای سرمایه گذاری خارجی، سود آوری، امنیت سرمایه گذاری و فضای آرام کسب و کار را از اولویتهای آن برشمرد.
معاون پژوهشی دانشگاه مازندران در خصوص جایگاه سرمایه گذاری خارجی و صادرات در توسعه اقتصاد کشور اظهار داشت: نوآوری، مهارت، فناوری و تکنولوژی از ویژگیهای مثبت سرمایه گذاری خارجی است.
وی خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری و صادرات، موتور محرکه اقتصاد کلان هر کشور است.
جعفری صمیمی گفت: سرمایه گذاری مناسب تولید ناخالص ملی را به صورت واقعی افزایش و در نتیجه درآمد و رفاه ملی را نیز به حد مطلوب خواهد رساند.
وی سودآوری را اولین هدف سرمایه گذاری خارجی برشمرد و گفت: در بررسی ها باید منفعت ملی را در نظر گرفت.
جعفری صمیمی جذب سرمایه گذاری خارجی و اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی در طی چند سال اخیر را سبب افزایش تولید ناخالص ملی و در نتیجه درآمد و رفاه نسبی عنوان کرد.
ایـن اقتصاددان با اشاره به اینکه رشد اقتصاد کلان در کشورها نشان دهنده ســرمایه گذاری درست است صادرات را دیگر موتور محرکه اقتصاد کلان عنوان کرد و افزود: در سرمایه گذاری داخــلی و خارجی بازار از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی تصـریح کرد: سرمایه گذاری پرنوســان ترین متغیر در اقتصاد کلان هــر کشــور است که بــا کوچکترین ناآرامی این متغیر تحت تاثیر قرار می گیرد.
وی بر فضای آرام، امنیــت و اعتــماد در سرمایه گذاری خارجی تاکــید کـرد و گفت: سرمایـه گذار خارجی، شرایط کشور را قبل از حضور بررسی همه جانبه می کند.
وی همچنین ثبات سیاسی و اجتماعـی برای جلب اعتماد سرمایه گذار را بسیار مهم دانست و گفت: اکنون در کشورهای دنیا رقابت جــدی در جذب سرمایه گــذاری خارجی وجــود دارد و برخــی از کشورها در صدد جلوه دادن وجود نا آرامی در کشورمان نیز هستند.
وی به وجود ظرفیت و پتانسیل های بکر برای جذب سرمایه گذاری خارجی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: در سالهای اخیر به رغم وجود تبلیغات سوء علیه ایران در کنفرانس های بین المللی روند جذب سرمایه گذاری خارجی در ایران خوب است.
صمیمی در بخش دیگری از سخنانش به تاثیر فرهنگ اجتماعی به ویژه مهمان نوازی ایرانیان در بخش سرمایه گذاری اشاره کرد و با انتقاد از عملکرد سفارتخانه های ایران در سایر کشورها تصریح کرد: معتقدم سفارتخانه های ما در جذب سرمایه گذاری خارجی ضعیف عمل می کنند و رابط تجاری خوبی برای این کار ندارند.
وی بر انجام ماموریت های تجاری در کشور تاکید کرد و اظهار داشت: ایران از وجود کشورهای حاشیه خزر بهره ای نبرده است و علاوه بر عدم جذب سرمایه گذاری، حضور اقتصادی کمرنگی در این کشورها دارد.
وی با اشاره به جایگاه مطلوب ایران در بین 57 کشور اسلامی و رابطه قوی با این کشورها اظهار داشت: در این برهه باید سرمایه گذاری خارجی با پیمانکاران کشورهای اسلامی مورد توجه قرار گیرد.
وی بیشترین سرمایه گذاری خارجی انجام شده در کشورمان را در بخش مواد اولیه، اکتشافات و صنعت عنوان و خاطرنشان کرد: متخصصین تجاری و اقتصادی قوی باید در استانداری های کشور مستقر شوند و برای ایجاد دفتر جذب سرمایه گذاری نیز اقدام شود.
وی همچنین با اذعان به اینکه سرمایه گذاری زمینه ساز از بین رفتن بیکاری و استفاده از نیروهای تحصیل کرده می شود، گفت: بسیاری از کشورها از وجود نیروهای جوان و آماده به کار ایران غبطه می خورند این درحالی است که مشکل نبود اشتغال برای همه جوانان به خصوص افراد تحصیلکرده نگرانی هایی را ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه ورود به بازارهای جهانی کار ساده ای نیست، گفت: سرمایه گذار خارجی علاوه بر اینکه مدیریت و مهارت را با خود به داخل کشور می آورد از نیروهای داخل نیز استفاده خواهد کرد.
وی گفت: به دلیل عدم ارزیابی و انجام اقتصاد مهندسی در امر سرمایه گذاری در کشور، سرمایه گذاری مولد در اقتصاد صورت نگرفته و لازم است تا در سرمایه گذاری خارجی این بررسی ها با حساسیت دوچندانی صورت پذیرد.
جعفری صمیمی گفت: اکنون دیدگاه مجلس، دولت و سیاسیون در جذب سرمایه گذاری خارجی خوب است و بررسی های درستی انجام می شود.
وی عملکرد بانکها در کشورمان را بسیار درست و بر اساس بررسی های انجام شده دانست و گفت: همه جوانب در ارائه تسهیلات انجام می شود.
وی همچنین با بیان اینکه مهمترین عامل در خصوصی سازی رقابت است، گفت: اگر در واگذاری ها رقابت ایجاد نشود نه تنها آثار مثبتی نخواهد داشت بلکه شاهد اثرات منفی نیز خواهیم بود.
ایران از لحاظ فضای کسب و کار رتبه 135 را در بین 180 کشور دنیا دارد
وی تاکید کرد: دولت باید حمایت و نظارت کند و با ایجاد قوانین ساده فقط ناظر باشد و به تعبیری باید به جای بنایی فقط معمار سرمایه گذاری داخلی و خارجی باشد.
صمیمی در ادامه به پتانسیل صنعت گردشگری و توریسم برای جذب سرمایه گذاری خارجی در مازندران اشاره کرد و گفت: باید بستر حمل و نقل، صنایع غذایی و کشاورزی برای سرمایه گذاری خارجی را مهیا نماییم.
استاد گروه اقتصاد دانشگاه مازندران گفت: اکنون ایران در بین 180 کشور دنیا از لحاط فضای کسب و کار رتبه 135 را دارد که این رتبه چندان رضایت بخش نیست.
وی ایران را دارای تکنولوژی و مهارت کم نظیر در بخش تولید صنایع غذایی و پوشاک دانست و افزود: این کشور می تواند به عنوان سرمایه گذار در دیگر کشورهای دنیا حضور فعالتری داشته باشد.
دکتر احمد جعفری صمیمی استاد گروه اقتصاد دانشگاه مازندران علاوه بر اینکه در کنفرانس های مهم داخلی و خارجی به عنوان سخنران حضور یافته تاکنون 18 کتاب را تالیف و ترجمه و 120 مقاله علمی و پژوهشی از وی در مجلات داخلی و بین المللی به چاپ رسیده است.
نظر شما