به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، در پی مشخص شدن آسیب پذیری ارتش پاکستان در برابر حملات تروریستها، کارشناسان درباره احتمال در خطر بودن تاسیسات هسته ای این کشور هشدار دادند.
در حال حاضر مباحث مربوط به ضریب امنیت تاسیسات نگهداری کلاهکها، موشکها و سلاحهای اتمی این کشور به موضوع اصلی کارشناسان تبدیل شده است.
این در حالی است که حمله اخیر طالبان به مقر ارتش پاکستان در راولپندی نشان داد آنگونه پیش از این تصور می شد، اطمینان چندانی به شکست ناپذیری تدابیر امنیتی ارتش برای تاسیسات نظامی این کشور وجود ندارد.
در عین حال بیم آن وجود دارد که طالبان از طریق دستگیری و یا تطمیع کارشناسان نظامی و هسته ای پاکستان به اطلاعات سری درباره تاسیسات هسته ای دست یافته و از آن برای مقابله با دولت بهره بگیرند.
در این رابطه "گرت پرینس" از کارشناسان مرکز مطالعاتی "چتم هاوس" لندن می گوید : هر چند تصور نمی شود که طالبان قادر به حمله یکباره و در اختیار گرفتن کنترل مراکز هسته ای شود، اما خطر علیه این تاسیسات روز به روز در حال افزایش است.
یک کارشناس دیگر آمریکایی با بیان اینکه تفاوت زیادی بین حمله به تاسیسات هسته ای و در اختیار گرفتن آن به عنوان سلاح وجود دارد، اطمینان می دهد که تدابیر شدید امنیتی به طالبان اجازه نمی دهد به سادگی اقدام به حمله به این مراکز کنند.
در عین حال مقامهای دولتی پاکستان با این بهانه که امنیت مرکز پلیس در راولپندی چندان تامین نشده بوده و این عامل سبب حمله طالبان شده، اقدام به توجیه ضعف خود در مبارزه با شورشیان می کنند. به گفته آنها عبور و مرور روزانه هزاران خودرو و شهروند پاکستانی از مقابل این مرکز نظامی، سبب نفوذ تروریستها به آن شده است.
گفتنی است ارتش پاکستان روز یکشنبه طی یک عملیات خونین که بیش از 22 ساعت به طول انجامید به گروگان گیری نیروهای خود در مرکز پلیس راولپندی پایان داد. این عملیات ارتش نهایتا منجر به آزادی 42 نفر از گروگانها شد. در این میان سه نفر از گروگانها و 9 نفر از شورشیان طالبان کشته شدند.
به گفته مقامهای ارتش پاکستان عملیات آزادسازی گروگانها در چارچوب مبارزه با گروههای تروریستی القاعده و طالبان صورت گرفته و مقاومت آنان را در هم شکسته است.
نظر شما