۲ آبان ۱۳۸۸، ۱۲:۵۳

2500 مترمربع از حریم بارگاه شمس آزادسازی شد / ضرورت ساماندهی بارگاه

2500 مترمربع از حریم بارگاه شمس آزادسازی شد / ضرورت ساماندهی بارگاه

ارومیه - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: با خرید 406 مترمربع از اراضی مجاور بارگاه شمس نزدیک به 2500 مترمربع از حریم این اثر شاخص فرهنگی آزادسازی شد.

محمد اشتری در گفتگو با خبرنگار مهر در ارومیه با بیان اینکه تیر ماه امسال نیز با وجود مشکلاتی از قبیل افزایش سریع قیمت املاک مجاور وعدم تمایل برخی از مالکین به فروش با قیمت 20 میلیارد ریال، 15 قطعه از این املاک با مساحتی نزدیک به دوهزار متر مربع تملک شد، بیان داشت: در حال حاضر کل عرصه در اختیار این محوطه تاریخی - فرهنگی به هشت هزارمتر مربع می رسد.

وی به طرح توسعه فیزیکی این بارگاه اشاره و خاطرنشان کرد: در اولویت اول این طرح آزادسازی 2086 مترمربع و در اولویت دوم 2549 مترمربع دیگر از حریم این اثر تاریخی آزادسازی خواهد شد.

اشتری در ادامه با اشاره به نقش بارگاه شمس در تبدیل شدن خوی به یکی از قطبهای فرهنگی کشور اظهار داشت: آذربایجان غربی علاوه بر شمس مفتخر به داشتن مفاخر بزرگ دیگری همچون حسام الدین چلبی اورموی است که با تدوین و تنظیم پنج دفتر از مثنوی مولوی خدمات ارزنده ای به تاریخ، فرهنگ، ادب و عرفان این کشور ارائه داده است.

وی همچنین صفی الدین اورموی را از دیگر مفاخر فرهنگی و هنری آذربایجان غربی خواند و افزود: این خـطاط و مـوسـیقیدان بزرگ قـرن هـفتم هـجری از دیگـر پتانسیلهای فرهنگی نهفته استان است و جا دارد با اجرای طرح های فرهنگی و هنری از جمله احداث یادمان این دو شخصیت بزرگ، ظرفیتهای فرهنگی استان را به جهانیان معرفی کنیم.

احداث بنیاد شمس و موزه عرفان در خوی

معاون عمرانی استانداری آذربایجان غربی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر بر احداث بنیاد شمس و موزه عرفان در شهرستان خوی و در کنار بارگاه شمس تبریزی تاکید کرد و گفت: با اجرای طرحهای توسعه و ساماندهی بارگاه شمس ظرفیتهای بالقوه موجود در شهرستان خوی به فعلیت خواهد رسید.

داریانی با اشاره به گسترش دامنه تاثیر شمس در سطوح ملی وبین المللی افزود: با توسعه فیزیکی وفرهنگی بارگاه شمس نسلهای آینده نظام مقدس جمهوری اسلامی را به عنوان احیاگر مکتب عرفان در خوی خواهند شناخت.

رئیس کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در ادامه با تقدیر از اقدامات سخت افزاری انجام شده در بارگاه شمس بر ضرورت توجه به مباحث نرم افزاری تاکید کرد و افزود: با توجه به فرصت مناسب پیش آمده و رویکرد مثبت مسئولان به این مقوله، ضروری است ضمن جلب مشارکت کلیه نهادهای فرهنگی، ویژگیهای فرهنگی - عرفانی در طرح جامع ساماندهی بارگاه شمس مد نظر قرار گیرد.

معاون عـمـرانی استاندارآذربایجان غربی در پایان با اشاره به اعتبارات پنج میلیارد ریالی شهرستان خوی در حوزهای مختلف میراث فرهنگی و گردشگری افزود: این مبلغ معادل 16 درصد از اعتبارات استانی بوده و فرصت مناسبی را برای توسعه منطقه و توسعه بارگاه معنوی شمس فراهم خواهد کرد.

شمس موجب ارتقای جایگاه ملی و بین المللی خوی شده است

معاون استاندار و فرماندار ویژه خوی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر شمس تبریزی را ازسرمایه های گرانقدر و ذخائر با ارزش فرهنگی این شهر خواند و گفت: افزایش توجه مردم و مسئولان به مقام شمس تبریزی از سویی و اجرای طرحهای عمرانی، فرهنگی و هنری در این خصوص از سوی دیگر علاوه بر افزایش روحیه خودباوری و اعتماد به نفس در میان مردم و تبدیل فضای سیاسی شهر به فضایی فرهنگی و عرفانی، سبب ارتقای جایگاه ملی و بین المللی شهر خوی در ساحت فرهنگی شده است.

ابراهیم محمدلو با اشاره به حضور گسترده اقشار مختلف مردم در این بارگاه و ادای احترام به مقام شامخ این عارف نامی به ویژه هنرمندان، پژوهشگران، اندیشمندان داخلی و خارجی و بسیاری از ایرانیان خارج از کشور افزود: این امر ضمن افزایش تقاضای سرمایه گذاری در حوزه های مختلف میراث فرهنگی، هتل سازی، برگزاری تورهای سیاحتی و زیارتی و رونق گردشگری موجب جلب نظر سازمانهای مردم نهاد و اعلام آمادگی از سوی این نهادها برای ارائه و اجرای طرحهای شاخص در مورد مقام و بارگاه شمس تبریزی شده که جا دارد تا این طرح ها به طور کارشناسی شده ای مورد مطالعه قرار گرفته و از ظرفیتهای مختلف این بخش نیز استفاده شود.

وی همچنین با اشاره به آزادسازی حریم بارگاه شمس از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، فراهم بودن ملزومات اولیه و ضرورت اجرای طرحی ماندگار و شاخص در این محوطه تاریخی و فرهنگی افزود: با توجه به حمایت جدی مدیران استانی طرح جامع توسعه و ساماندهی بارگاه شمس در سفر آتی هیئت دولت ارائه و اعتبارات مورد نیاز برای اجرای این طرح اخذ خواهد شد.

شمس تبریزی عارف بزرگ ایرانی در خوی دفن شده و سالانه بیش از هزاران نفر برای بازدید و احترام بر مزار این عارف بزرگ حاضر می‌شوند.

طرح بزرگ احداث مقبره شمس تبریزی در برگزاری جشنواه بزرگ شمس و مولانا در سال 86 در خوی رونمایی و میراث فرهنگی به عنوان متولی این کار پیگیر ساخت و توسعه آرامگاه شمس تبریزی شد.

کد خبر 969816

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha