به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "وست دویچه آلگماینه" در تحلیلی در این باره نوشت : تحت نخست وزیری اردوغان اعتماد به نفس ترکیه به شدت افزایش یافته است. ما یک ترکیه را تجربه می کنیم که با سیاست خارجی جدیدش نشان می دهد که کمتر از آنچه اروپا به این کشور نیازمند است به این اتحادیه نیاز دارد.
در ادامه این تحلیل آمده است : هر کس تا به حال از اهمیت ترکیه برای اتحادیه اروپا سئوال می کرد اکثرا در پاسخ نقش این کشور به عنوان یک شریک ناتوی قابل اعتماد برای حل نا آرامیهای خاورمیانه را دریافت می کرد. اما حالا ما یک ترکیه جدید را تجربه می کنیم و با کشوری با افزایش اعتماد و اطمینان به خود روزافزون روبرو هستیم.
در این میان به ویژه اسرائیل متوجه شده است که پارامترهای سیاست ترکیه در حال تغییر است. نخست وزیر ترکیه بر آن است که کشورش را از ائتلاف نظامی تنگاتنگ با رژیم صهیونیستی جدا کند و به جای آن روابط تنگاتنگتری را با همسایگان شرقی اش برقرار کند.
نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد : در این راستا ترکیه اخیرا روابط متعادلی را با ارمنستان آغاز کرده و مرزهای مشترک با این کشور را بعد از سالها گشوده است.
این روزنامه آلمانی در ادامه نوشت : ترکیه با سوریه نیز که از حدود ده سال پیش در حاشیه یک جنگ قرار داشت حالا دوازده قرار داد همکاری امضا کرده است و یک مانور نظامی مشترک نیز در آینده انجام خواهند داد. از بغداد نیز اردوغان اخیرا 48 قرارداد دوجانبه به همراه آورد. با روسیه نیز آن طور که اردوغان اعلام کرده است به زودی یک قرارداد هماهنگی های راهبردی بسته می شود.
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب به اهمیت ترکیه برای اتحادیه اروپا اشاره کرده و نوشت : آنکارا نه تنها به عنوان راهرویی برای تامین انرژی اروپا است این کشور گاهی در ردیف هفدهم کشورهای دارنده بزرگترین اقتصاد ملی قرار می گیرد. علاوه بر این این کشور تحت حکومت اردوغان از سال 2002 به یک پایداری سیاست داخلی دست یافته که در یک دهه اخیر بی نذیر بوده است.
نویسنده در ادامه به تلاش ترکیه برای حل صلح آمیز اختلافات با کردها اشاره کرده و نوشت : اگر آنکارا به چنین موفقیتی دست یابد روند دموکراسی در این کشور محرک جدیدی خواهد یافت.
نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد: از سالهای 1990 ترکیه با صبر و تحمل در اتاق انتظار اروپا نشسته است. اما حالا دیگر این کشور نمی خواهد تنها به نقش یک شریک وفادار به ناتو و یک نامزد ابدی ورود به اتحادیه اروپا قناعت کند. آنکارا به همسایگان شرقی خود روی آورده تا روابط مستحکمی را فعالانه در منطقه شکل دهد. در پایان این راه می تواند نقش رهبری ترکیه در جهان اسلام قرار گیرد.
در ادامه این مطلب آمده است : مطمئنا این جهت گیری نوین ترکیه واکنشی به موضع نامشخص مخالفان ورود این کشور به اتحادیه اروپا است که در این اتحادیه را به روی این کشور بسته اند.
نویسنده در پایان خاطر نشان کرد: امروزه دلایل زیاد و قانع کننده تری برای لزوم هماهنگی اروپا با ترکیه وجود دارد از جمله اقتصاد رو به رشد این کشور، ساختارهای دموکراسی جوانش و نقش ژئوپلیتیک جدید این کشور. پذیرش ترکیه در اتحادیه اروپا نه تنها به این اتحادیه لطمه ای نمی رساند، بلکه تعادل اقتصادی و سیاسی بیشتری را در دنیا ایجاد می کند.
نظر شما