به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، با آغاز فصل سرما در استان کردستان و تقریبا همزمان با سایر نقاط کشور موج جدید ابتلای مردم به آنفلوآنزا در حال افزایش است ولی مسئولان و متولیان این بخش واقعیت های موجود را انکار می کنند.
یکی از نگرانی های جدی در خصوص وضعیت ابتلاء مردم به این ویروس با بازگشایی مدارس در سطح کشور افزایش یافت ولی در استان کردستان به جای چاره اندیشی و برخورد منطقی با موضوع واقعیتها انکار و مسئولان و متولیان امر نسبت به این موضوع سهل انگاری می کنند.
بر اساس دستورالعمل مشترک وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و وزارت آموزش و پرورش که در روزهای ابتدای شهریور ماه به تمامی مدارس کشور ابلاغ شده است باید اقدامات مختلفی در واحدهای آموزشی در سراسر کشور صورت گیرد که به نظر می رسد عدم توجه به این مهم در کردستان بیش از سایر نقاط کشور باشد.
تدریس معلم در کلاس 25 نفره ای که 22 غایب دارد/ عدم اجرای مصوبه تعطیلی مدارس در صورت ابتلای 15 درصد به آنفلوانزا |
روز گذشته در یکی از دبیرستانهای دخترانه شهر سنندج 100 نفر از دانش آموزان به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا غایب بودند ولی علیرغم اطلاع مدیر دبیرستان به آموزش و پرورش و مسئول مربوطه از تعطیل شدن مدرسه جلوگیری به عمل آمده بود و در کلاس درسی که از مجموع 25 دانش آموز 22 نفر غائب بودند نیز معلم در حال تدریس بود.
روز گذشته معاون سیاسی و امنیتی استاندار کردستان که همزمان مسئولیت کارگروه ویژه مقابله با آنفلوآنزا در استان را بر عهده دارد به همراه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و نماینده سازمان آموزش و پرورش به صورت سرزده و بدون هماهنگی قبلی از سه مدرسه بازدید کرد که سههل انگاری مسئولان مربوطه در خصوص انجام وظایف خود باعث اعتراض وی شد.
انتقاد معاون استاندار از سهل انگاری در خصوص برخورد با آنفلوآنزا در مدارس
ایرج حسن زاده ضمن انتقاد از سهل انگاری های صورت گرفته در مدارس مورد بازدید به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه علیرغم اطلاع رسانی های صورت گرفته ولی متاسفانه در مدارس مورد بازدید اقدامات لازم برای برخورد با پدیده آنفلوآنزا به هیچ وجه راضی کننده نبود.
وی ادامه داد: در مدارس مورد بازدید هر چند که مدیران و معلمان در خصوص وضعیت آنفلوآنزا و نحوه برخورد با آن توجیه و اطلاع رسانی لازم صورت گرفته بود ولی متاسفانه آنگونه که باید اقدامات لازم در این خصوص را انجام نداده که ما با این موضوع برخورد خواهیم کرد.
350 دانش آموز و سه شیر آبخوری مشترک/ آنفلوآنزا در کمین است |
معاون سیاسی استاندار کردستان |
حسن زاده افزود: در یکی دیگر از مدارس در حالی که از مجموع 270 دانش آموز بیش از 100 نفر از آنها به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا غائب بودند که در هر کلاس درسی نیز حدود 10 الی 15 نفر نیز مبتلا به این ویروس حضور داشتند که به گفته مدیر دبیرستان موضوع به ناحیه مربوطه آموزش و پرورش اطلاع داده شده ولی آنها بر اساس دستورالعمل این مدرسه را تعطیل نکرده اند که با مسئول این امر نیز برخورد خواهد شد.
تمامی مسئولان آموزش و پرورش دستورالعمل ابلاغی وزارتخانه را اجرا نمایند
وی با تاکید بر روی مقابله با ویروس آنفلوآنزا به ویژه در مدارس استان بیان داشت: تمامی مسئولان سازمان آموزش و پرورش استان و شهرستانهای تابعه باید موارد دستورالعلمل ابلاغی از سوی وزارتخانه را به جد مورد توجه قرار داده و تمامی بندهای آن را به دقت اجرا نمایند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار کردستان همچنین با اشاره به اقدامات صورت گرفته در استان کردستان در خصوص برخورد با این موضوع خاطرنشان کرد: در حالت کلی وضعیت استان در خصوص ابتلا مردم به آنفلوآنزا نوع A نسبت به سایر استان های کشور بسیار کمتر است.
تجهیز چهار بیمارستان کردستان برای بستری بیمارات احتمالی آنفلوآنزا نوع A
حسن زاده گفت: در حال حاضر چهار بیمارستان استان کردستان با تجهیز و راه اندازی بخش های ویژه مراقبتی آمادگی کامل برای بستری و درمان مبتلایان به آنفلوآنزای نوع A را دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان نیز در خصوص آخرین وضعیت استان برای مقابله با گسترش ویروس آنفلوآنزا به خبرنگار مهر گفت: افزایش حساسیتهای مردم بر روی موضوع بیماری آنفلوآنزا در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی استان قرار گرفته و در این مدت نیز اقدامات خوبی در این خصوص صورت گرفته است.
فرزاد بیدارپور افزود: برگزاری دوره های آموزشی و توجیهی در بخش های مختلف استان، توزیع تراکت و بروشور در خصوص راه های مقابله با ویروس آنفلوآنزا، اطلاع رسانی از طریق رسانه های جمعی و همچنین بهره گرفتن از شوراهای اسلامی در روستاها و افزایش همکاری و تعامل با تمامی دستگاه های دولتی به ویژه دانشگاه ها و آموزش و پرورش از جمله اقدامات استان در خصوص اطلاع رسانی این موضوع به شمار می رود.
شناسایی هشت مورد مورد مثبت آنفلوآنزای نوع A در کردستان
وی خاطرنشان کرد: با توجه به آزمایشهای صورت گرفته در استان کردستان خوشبختانه تاکنون تنها هشت مورد مبتلا به آنفلوآنزای نوع A در استان شناسایی شده اند که افراد پس از شناسایی در بیمارستان بستری و در حال حاضر این افراد مداوا و از مراکز درمانی استان نیز ترخیص شده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان بیان داشت: از ابتدای مهر ماه سال جاری تاکنون نیز بیش از 150 مورد نمونه برداری از افراد مشکوک به ویژه دانش آموزان در استان صورت گرفته است که تاکنون مورد مثبتی مشاهده نشده ولی دانشگاه علوم پزشکی برای مراقبت هر چه بهتر همچنان نمونه برداری از افراد مشکوک به ویروس آنفلوآنزا را ادامه خواهد داد.
صف طولانی مقابل اورژانس بیمارستانها در ساعت 11 و 30 دقیقه شب نشان از وضعیت خاص استان و شیوع یک بیماری خاص/ آگاه سازی مردم ضرورتری انکار ناپذیر است |
وی عنوان کرد: یکی از نکات مهمی که تمامی خانواده ها باید به آن توجه کنند این است که میزان کشندگی آنفلوآنزا نوع A و یا آنفلوآنزای خوکی تنها حدود نیم درصد است که در صورت هوشیاری مردم و توجه به دستورالعمل ها و برنامه های وزارت بهداشت و سایر دستگاه احتمال ابتلا به این ویروس به صفر خواهد رسید.
اما جدای از مدارس داستان ابتلای مردم به ویروس آنفلوآنزای انسانی در کردستان هر روز در حال افزایش است و این مهم را می شود از صفهای طولانی در اوژانس ها و مراکز بهداشتی و درمانی استان به وضوح مشاهده کرد که نمونه عینی این مهم صف طولانی مردم در ساعت 11 و 30 دقیقه شب گذشته در بیمارستان بعثت سنندج مشاهده شد که بیش از 80 نفر در صف انتظار ورود به اورژانس این بیمارستان حضور داشتند.
مهمترین نکته ای که باید بیش از همه چیز به آن اشاره کرد، تلاش برای آگاه سازی مردم از سوی مسئولان و توصیه به پیشگیری و مراقبت بیشتر است نه اینکه واقعیتها را انکار نموده و تنها به ارائه آمار بپردازند.
.......................................
آرمان نصراللهی
نظر شما