به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان غلامعلی فیض اللهی دوشنبه شب در چهارمین نشست پژوهشکده هنرهای سنتی اسلامی با عنوان "هنر میناکاری (گذشته و حال)؛ موانع تولید و صادرات" افزود: در صورتی که حمایتهای لازم از این هنر به عمل آید به طور قطع این رشته هنری ارتقا خواهد یافت البته اکنون نیز جوانان زیادی به سمت آموزش این هنر گام برداشتهاند.
وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر بازار فروش کالاهای تولید شده در این رشته از صنایع دستی به دلایل مختلفی از میان رفته که باید در راستای ایجاد بازار فروش در داخل و خارج از کشور حرکت کرد.
فیض اللهی ادامه داد: در گذشته هنرمندان به راحتی با سلایق توریستها آشنایی داشتند اما اکنون این نیازها شناخته شده نیست که باید با انجام بررسیهای لازم به شناسایی این نیازها دست یافت تا در نهایت تولید کننده صنایع دستی بر اساس نیازهای گردشگران خارجی کالا تولید کند.
حمایت نکردن دولت از تولیدکنندگان صنایع دستی از موانع تولید است
این فعال عرصه میناکاری اظهار داشت: متاسفانه عدم حمایت دولتی از تولید کنندههای صنایع دستی از جمله مشکلات و موانع تولید این صنعت در اصفهان است.
فیض اللهی در همین خصوص با اشاره به اینکه تهیه مواد خام هنر میناسازی دشوار است، گفت: در همین راستا دولت باید زمینههای لازم را فراهم کند که در صورت تحقق چنین امری به طور قطع بخشی از معزل بیکاری در سطح جامعه نیز با گرایش جوانان به سمت و سوی چنین هنرهایی رفع خواهد شد.
این هنرمند اصفهانی همچنین اظهار داشت: ایجاد خانههای فرهنگی توسط سفارتخانه های ایران در کشورهای مختلف میتواند زمینه و بستر معرفی هنر ایرانی را به دیگر کشورها به دنبال داشته باشد.
همچنین در بخش دیگری از این جلسه یکی دیگر از هنرمندان صنایع دستی در عرصه مینا اظهار داشت: در حال حاضر کشورهای مختلف در سطح جهان علاقمند صنایع دستی اصفهان هستند اما باید در راستای معرفی این هنر به جهانیان تلاشی دوچندان داشت.
سید محمد فقیهی اظهار داشت: بسته بندی صنایع دستی ایران از سطح پائینی برخوردار است که این عامل نیز میتواند یکی از مسائل ضعف این عرصه باشد.
وی همچنین در ادامه به کیفیت کالاهای صادراتی نیز اشاره کرد و بیان داشت: باید تلاش کرد تا صنایع دستی صادراتی از ایران در سطح مرغوب و بهترین نوع باشند تا بتوان از این طریق بازار فروش و بستر مناسبی را برای صنایع دستی ایران فراهم کرد.
به گزارش مهر در بخش دیگری از این جلسه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان شناخت بازار هدف را نیز امری مهم دانست و افزود: هنرمندان صنایع دستی برای صادرات و فروش صنایع دستی به دیگر کشورها باید شناخت دقیقی از نیازهای بازار هدف داشته باشند.
سید علیرضا حسینی اظهار داشت: شناخت بازار هدف میتواند عاملی موثر در فروش صنایع دستی ایران به دیگر کشورها باشد که باید در این عرصه ادارات و دستگاههای مرتبط فعالیت کنند.
حسینی همچنین با اشاره به نگرانی خود در خصوص وضعیت میدان امام اصفهان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسیاری از صنایع دستی که در این میدان به فروش میرسد کالاهای چینی است که باید در این عرصه هوشیارانهتر حرکت کرد.
نظر شما