۲۰ آبان ۱۳۸۸، ۱۵:۴۰

زاهدی وفا:

حداقل رشد اقتصادی کشور در برنامه پنجم توسعه هشت درصد تعیین شده است

حداقل رشد اقتصادی کشور در برنامه پنجم توسعه هشت درصد تعیین شده است

گرگان - خبرگزاری مهر: مشاور وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس دانشگاه اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) گفت: حداقل رشد اقتصادی کشور در برنامه پنجم توسعه هشت درصد تعیین شد که باید به آن برسیم.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، محمد هادی زاهدی وفا بعدازظهر چهارشنبه در دومین همایش طرح تحول اقتصادی با محوریت هدفمند کردن یارانه ها در گرگان افزود: متوسط رشد اقتصادی ایران در 30 سال گذشته و در بهترین سنوات آن در سال 86 حدود 7.2 درصد بود که طبق برنامه چهارم به هشت درصد در برنامه آینده هدف گذاری شده است.

وی اظهار داشت: در برنامه پنجم براساس سیاستهای ابلاغی، یک سوم رشد باید قبل از بهره وری و حدود 2.7 درصد از این طریق باشد و اگر سابقه اقتصادی کشور که حداکثر رشد را 7.2 درصد تجربه کرده باید این شاخص به هشت درصد در سالهای آتی برسد.

زاهدی وفا خاطرنشان کرد: از نظر امکانات که به منابع طبیعی، انسانی و مالی برمی گردد باید به رشد هشت درصدی برسیم ولی تنظیم روابط و پتانسیلهای اقتصادی در سالهای قبل، ما را به این اهداف نرسانده است.

وی اهداف اساسی نظامهای توحیدی را تحقق عدالت بیان کرد و گفت: اگر بخواهیم در آن جهت پیش رویم باید راهکارهای اساسی در پیش گیریم و باید به رویکردهای ارزشی در نظام اقتصادی خود توجه کنیم.

زاهدی وفا بیان داشت: پیرو جلسات شورای راهبردی چند محور برای تحول اقتصادی مطرح شد که بهره وری مالیاتی، گمرکی،  ارزش گذاری پول ملی، هدفمند کردن یارانه ها از جمله این محورهاست.

مشاور وزیر اقتصاد و داریی بیان داشت: طرح تحول اقتصادی با همه طرحهای اجرا شده در کشور متفاوت بوده و با همه آحاد و اقشار جامعه سروکار دارد و به عنوان نمونه این طرح با اصلاح نظام گمرکی متفاوت است.

وی یادآور شد: برای نظام مالیاتی دو سه قانون اضافه می شود که هدفمند کردن مالیات را برای حمایت از تولید موثرتر کنیم.

رئیس دانشگده اقتصاد دانشگاه امام جعفر صادق ((ع) بیان داشت: در بحث ارزشگذاری پول ملی این بحث مطرح بوده که رابطه بین ارز و ریال تعریف شود و هر کدام از این محورها به فراخور خود تعریف داشته باشد.

وی با اشاره به طرح تحول اقتصادی عنوان کرد: این طرح، عمومی و گسترده بوده و به دنبال جلسات کارشناسی سال 83 مقرر شد به سمت اجرایی کردن طرح پیش رویم.

برای هدفمند کردن یارانه ها در مقام انتخاب نیستیم

زاهدی وفا با بیان اینکه در طرح هدفمند کردن یارانه ها سه رکن اساسی وجود دارد، گفت: در این طرح ادامه وضع موجود میسر نیست و دیگر در مقام انتخاب نیستیم بلکه اجبار است و اکنون یارانه ها را به مصرف کننده می دهیم و هر چه اقشار مصرف کننده بیشتر باشند از سهم یارانه های بیشتری بهره مند می شوند.

مشاور وزیر اقتصاد و دارایی عنوان کرد: وقتی می گوئیم یارانه می دهیم تا از بخش دولتی حمایت کنیم می توانیم تولید را ارتقاء بخشیم و باید به گونه ای یارانه ها توزیع شود که منجر به توانمندی تولید شود و نه آنکه حجم یارانه ها به حدی گسترش یابد که باری بر روی اقتصاد محسوب شود.

وی افزود: در حال حاضر 10 هزار میلیارد تومان یارانه بنزین و گازوئیل و برق مصرف می کنیم و باید بررسی شود آیا این یارانه ها منجر به کنترل تورم شده است؟

وی تاکید کرد: ارتقای بهره وری فصل مشترک هفت محور تحول اقتصادی بوده و آنجه مهم است اینکه ادامه وضع موجود ممکن نیست و اگر بخواهیم به همین منوال ادامه دهیم باید به دنبال مدیریت مصرف در منابع برویم.

زاهدی وفا رکن دیگر هدفمند کردن یارانه ها را در این دانست که از چه سیاستهایی برای ایجاد تغییر و تحول و دستیابی به اهدف استفاده شود که منجر به ارتقای بهره وری شود.

وی گفت: براساس رکن سوم این طرح همه اقشار جامعه باید یارانه دریافت کنند و لایحه ای که برای مجلس تعیین شد در راستای همین سه رکن بود.

وی اظهار داشت: براساس این مطالعات لایحه ای تنظیم و به مجلس ارسال شد و در پاییز سال گذشته در این زمینه بحث شد و سپس به صحن علنی مجلس آمد و حاصل آن مصوباتی است که در مجلس داریم.

زاهدی وفا خاطرنشان کرد: پیش بینی دولت در این تحولات آن است که تا پایان برنامه برنامه پنجم که اعلام شد یارانه ها آشکار و پنهان اجرایی شود و یک مرحله آن را در سال جاری داشته باشیم.

مشاور وزیر اقتصاد و داریی اعلام کرد: مسئله دیگری که حائز اهمیت بوده این است که منابع حاصل از طرح چگونه بین بخشهای مختلف توزیع شود و دولت در این زمینه پیشنهاد کرد که 50 درصد منابع برای خانواده ها هزینه شود و باید تغییراتی در تولید، صنعت ساختمان، کشاورزی و مصرف انرژی ایجاد کنیم.

زاهدی وفا افزود: بحث دیگر که در این زمینه مطرح بوده این است که صندوق باشد یا حساب و یک طرف منابع و مصارف به وجه نفت پیوند می خورد که پیوند ارقام با بودجه کشور مشکل ساز می شود و علاوه برآن بودجه قبل از سال به مجلس تقدیم می شود.

وی رکن مالی را رکن چهارم این طرح اعلام و اضافه کرد: هدفمند کردن یارانه ها مسئله ای بوده که به همه گروهها و آحاد جامعه برمی گردد.

وی خاطرنشان کرد: اجرای طرح تحول اقتصادی بر خانوارها و بخشهای اقتصادی تاثیر گذاشته و قیمت تمام محصولات متفاوت می شود.

کد خبر 981431

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha