۴ آذر ۱۳۸۸، ۹:۳۷

معضل ترافیک ارومیه جز با مطالعه و تحقیق حل نمی شود

معضل ترافیک ارومیه جز با مطالعه و تحقیق حل نمی شود

ارومیه - خبرگزاری مهر: بر اساس ارزیابیهای به عمل آمده با وجود آماده نبودن زیرساختهای ترافیکی و شرایط جغرافیایی ارومیه به لحاظ وجود خودور دومین شهر بعد از تهران در کشور به شمار می رود که این امر موجب شده این کلانشهر با معضل اساسی ترافیک مواجه شود.

به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، در سالهای اخیر با اجرای طرحهای مقطعی متاسفانه تاکنون مشکل ترافیک ارومیه لاینحل باقی مانده و تمامی طرح های اجرایی از سوی برخی نهادهای متولی نیز به مانند مسکن عمل کرده است که این امر لزوم برنامه ریزی و اجرای طرح های اساسی برای رفع این مشکل را دو چندان می کند.

اجرای طرحهای متعدد توسط شهرداری ارومیه از جمله احداث تقاطعهای غیرهمسطح، نصب چراغهای راهنما در نقاط پرترافیک، اجرای طرحهایی توسط راهنمایی و رانندگی تاکنون نه تنها این موجب ساماندهی مشکل ترافیک نشده بلکه گاهی مشکلات ترافیکی ارومیه از محلی به نقطه دیگر منتقل کرده است.

نبود پارکینگهای طبقاتی در نقاط پرترافیک ارومیه، تمرکز مکانهای خدمات درمانی و تجاری در یک نقطه از شهر ارومیه نیز از دیگر مسائلی است که به معضل ترافیک در ارومیه دامن می زند.

60درصد بودجه شهردار ارومیه در خصوص موضوع ترافیک هزینه می شود

رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه در گفتگو با خبرنگار مهر موضوع ترافیک و طرح جامع حمل و نقل را پر اهمیت خواند و افزود: بیش از 60 درصد بودجه شهرداری در این موضوع هزینه خواهد شد در حالیکه در بررسی ظاهر عملکرد این اقدامات چندان بروز نمی کند.

پرویز جلیلی تمام اقدامات مربوط به زیر سازی ها، جدول گذاری ها در تقاطع ها را در ارتباط با رفع مشکل ترافیک عنوان کرد و بیان داشت: امروز مسائل حمل و نقل و ترافیک شهر ارومیه به صورت خیلی پیچیده درآمد است که ارائه راهکارهایی جهت تقلیل یا رفع معضل ناشی از آن جز بر پایه مطالعه و تحقیق میسر نخواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا مسئولان و اعضای شورای شهر باید تمامی جوانب حمل و نقل و ترافیک شهر را در آن لحاظ کرده و در دستور کار قرار دهند.

جلیلی با اشاره به سیاستهای دولت در توسعه حمل و نقل عمومی اظهار داشت: در برنامه های بلند مدت باید اتوبوس و مترو بیشترین جابجایی مسافر را داشته باشند در حالیکه امروز 37 درصد جابجایی مسافر با تاکسی بوده و فقط 14درصد  با اتوبوس انجام می گیرد که این مغایر با سیاست های کلی نظام است.

وی کلانشهر شدن ارومیه را فرصتی مناسب برای جذب اعتبارات دولتی عنوان کرد و افزود: با برنامه ریزی مناسب می توان برای توسعه BRT تلاش کرد و برای استفاده از حمل و نقل عمومی فرهنگ سازی کرد ضمن این که لازم است مسیر اتوبوسها و خدمات رسانی نیز مناسب شود تا مردم نیز از این خدمات اطمینان یابند .

رئیس شورای شهر ارومیه با تاکید بر مناسب سازی مسیرها و تعیین زمانبندی برای حرکت حمل و نقل عمومی گفت: باید از هدر رفت زمان در ایستگاهها جلوگیری کرد و میزان رضایتمندی را بالا برد .

طرح جامع ترافیک ارومیه تا افق 1404 تنظیم می شود

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری ارومیه نیز در توضیح کلیات طرح ترافیک شهر ارومیه گفت: این مطالعه در سه بخش،افق کوتاه ،میان و بلند مدت تنظیم شده که تا افق 1404 خواهد بود.

امیرکیامهر به افقهای کوتاه، میان و بلند مدت اشاره کرد و اظهار داشت: فراهم کردن سیستم حمل و نقل یکپارچه و توسعه سیستم های حمل و نقل عمومی کارا با ارتقای سطح سرویس آنها، کاهش تقاضای سفر سواره و افزایش سهم نقلیه عمومی اعم از قطار شهری، اتوبوسرانی و سایر سیستمهای حمل و نقل عمومی، افزایش سهم سفرهای غیرموتوری مانند پیاده روی و دوچرخه سواری با توجه به سازگاری آنها با محیط زیست، ارتقای ایمنی سیستم حمل و نقل شهری و جلب اعتماد شهروندان نسبت به وسایل نقلیه عمومی از جمله اهداف تاکید شده در این طرح است.

وی تصریح کرد: ارتقای فرهنگ ترافیک از طریق انتقال آموزه‌های ترافیکی و جلب مشارکت عمومی شهروندان، ایجاد هماهنگی بین کاربری زمین و سیستم حمل و نقل و افزایش مشارکت بخش خصوصی در حمل ونقل شهری، بهینه سازی جریان ترافیک در معابر شهری از طریق اعمال مدیریت ترافیک، بهینه سازی مصرف سوخت، کاهش آلودگی های محیط زیستی و وسایل نقلیه دیگر اهداف تعیین شده در طرح جامع است.

کیامهر ایجاد محدودیت ترافیکی رالازمه افق کوتاه مدت دانست و افزود: تغییر ساعات کار کارمندان ،فروشگاهها و ایجاد محدودیت ترافیکی در خیابان های باکری، امینی، کاشانی،مدرس، منتظری و مطهری در ساعات اوج ترافیک  این امر را بهبود می بخشد.

وی از اجرای پنج خط BRT تا سال 1405 خبر داد وگفت: مدیریت پارکینگ در نواحی پرتردد محدوده شهر و اصلاحات هندسی و توسعه شبکه معابر،نیاز تقاطع ها به چراغ های راهنمایی و تاکسیرانی و توسعه ون از جمله پیشنهادات مشاور درافق کوتاه مدت می باشد.

شهردارارومیه نیز در این جلسه با انتقاد از مطالعات ضعیف طرح جامع گفت: مطالعات جامع جهت نما و نشانه است در صورتیکه درست تنظیم شود مطالعات تفضیلی نیز درست خواهد شد.

ابراهیم بازیان همزمانی مطالعات جامع شهرسازی را فرصت خوبی دانست و افزود: طرح منوریل صرفه اقتصادی ندارد و بحث BRT ، LBT   باید تا افق 1405 به سرعت اجرایی گردد.

کد خبر 982619

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha