به گزارش خبرگزاری مهر از تبریز، سید محمد حسینی در جمع مدیران فرهنگی آذربایجان شرقی افزود: باید به این باور و فرهنگ مردم اعتقاد داشته باشیم و با اعتقاد پروژه توسعه فرهنگی کشور را پیش ببریم.
حسینی با بیان اینکه همه وزارتخانهها ملزم به همکاری در حوزههای مختلف فرهنگی هستند، ادامه داد: با برنامهریزی مناسب در این عرصه در برابر هجمههای مختلف دشمنان و غرب مصون مانده و واکسینه میشویم.
وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: فرهنگ نباید به حاشیه برود در حقیقت فرهنگ یک موضوع مهم و اساسی کشور است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اولویت کاری دولت دهم در حوزه فرهنگ و هنر را فراهم کردن بستر لازم برای شکوفایی استعدادهای فرهنگی و هنری در همه جای کشور اعلام کرد.
حسینی با اشاره به تلاش دولت برای تمرکززدایی در تمام حوزههای جامعه از جمله حوزه فرهنگ و هنر، تشکیل کارگروه فرهنگی در دور سوم سفرهای استانی رئیس جمهوری را دال بر جایگاه والای فعالیتهای فرهنگی و هنری در نزد دولت دانست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعامل در حوزه فرهنگ را امری ضروری برشمرد و گفت: دولت با نگاه عمیقی که به فرهنگ دارد، در راستای ارتقا و توسعه مسائل فرهنگی کشور از طریق تعامل با هنرمندان در بخشهای مختلف، از آنان حمایت میکند.
حسینی در ادامه اظهار داشت: باید به وعدهها عمل کنیم و اراده بر همین است که بر اساس عدالتمحوری و مهرورزی اساس توسعه فرهنگی کشور را پایهگذاری کنیم.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم به سند چشمانداز دست یابیم باید در این عرصه به نیروهای متعهد، متخصص، با گذشت، پرتوان و پرانرژی بها دهیم.
حسینی گفت: وزرا در هیئت دولت در حقیقت نمایندگان مردم هستند و برای رفع مشکلات آنان پیگیریهای مناسب را انجام میدهند و این احساس مسئولیت در کابینه وجود دارد.
وی با اشاره به ظرفیت و توانمندیهای مختلف فرهنگی منطقه و یادآوری چهرههای شاخص علما مانند علامه طباطبایی، امینی، جعفری و شعرا و ادبا خاطرنشان کرد: باید شخصیتهای ملی، بومی و مذهبی شناسانده شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد با تاکید بر این موضوع که بستر فرهنگی مناسب در منطقه وجود دارد، گفت: باید برای آذربایجان شرقی حساب ویژهای باز کنیم که در سطح کشور پیشتاز باشد.
وزیر ارشاد تصریح کرد: دولت دهم اولویت خاصی برای فرهنگ قائل است و در فرصت اندکی که از آغاز این دولت گذشته است، برنامههای خوبی طراحی شده که با اجرای این برنامهها در آینده مسائل کلان فرهنگی به ثبات خاص و دائمی میرسد.
وی با بیان اینکه در ابتدای کار، آسیبشناسی لازم در حوزههای مختلف را انجام دادهایم و مجموعه کارهای حوزه فرهنگ را بر اساس برنامه پیش بردیم، افزود: در سفرهای استانی نیز مسئولان استانها را فراخوانده و با یک برنامهریزی بلندمدت، کوتاهمدت و میانمدت درصدد هستیم کمبودها و نقاط قوت را شناسایی کنیم و به سوی ایدهآلها حرکت کنیم.
وزیر ارشاد گفت: برای رسیدن به این منظور باید از وضع موجود، ارزیابی لازم صورت گیرد و بعد بر اساس برنامههای ذکر شده حرکت کنیم.
وی همچنین تاخیر در عدم تحقق برخی از مصوبات ریاست جمهوری در استانها را کارشکنی دانست و گفت: برخی نمیخواهند روند رو به رو رشد دولت به این سرعت ادامه یابد.
وزیر و فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برخی بر این تصور هستند که میتوانند بدون کسب تخصصهای حرفهای لازم وارد عرصه مطبوعات و رسانه شده و فعالیت کنند.
حسینی اظهار داشت: واقعیت این است که افکار عمومی به محتوای آن دسته از نشریات اهمیت میدهد که فکر و تولید رسانهای جدید پشت آن است به این معنی که در این زمینه سره از ناسره تشخیص داده میشود.
وی یادآور شد: درحالیکه صدور مجوز برای نشریات در نظام جمهوری اسلامی در حجم بالایی است عده ای به دلیل توقیف چند روزنامه که به دلیل عدم رعایت قانون انجام می گیرد جنجال به پا می کنند.
حسینی خاطرنشان کرد: در جلسات برگزار شده هیئت نظارت بر مطبوعات در سال جاری 77 نشریه جدید مجوز انتشار گرفته و 34 عنوان نشریه نیز تغییر وضعیت انتشار دریافت کردهاند.
وی در ادامه به بحث مشکلات مطبوعات محلی پرداخت و گفت: تامین نیروی متخصص و کارآمد در زمینه مطبوعات از مشکلاتی است که وجود دارد اما با این وجود باید تلاش شود تا در کنار توجه به سطح کمی مطبوعات، ارتقای کیفی آن نیز مورد غفلت واقع نشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بحث آموزش را در راستای تقویت و ارتقای سطح کیفی مطبوعات مورد تاکید قرار داد و عنوان داشت: حرفهای نبودن نیروی انسانی در عرصه مطبوعات از مشکلاتی است که با آموزش میتوان آن را رفع کرد زیرا این امر نقش مهمی در جذب مخاطب دارد.
حسینی تصریح کرد: برخی به غلط تصور میکنند برای ورود به عرصه مطبوعات نیازی به کسب تخصص حرفهای نیست و میتوان به راحتی از پس روزنامهنگاری و کار مطبوعاتی برآمد اما باید توجه کرد که مردم به نشریاتی اهمیت میدهند که فکر و اندیشهای جدیدی در پس آن نهفته باشد.
وی با اشاره به مشکل مطبوعات محلی در بخش تامین نیروی انسانی متخصص و تحصیلکرده ادامه داد: ما باید در عین توجه به ارتقای سطح کمی مطبوعات، ارتقای کیفیت مطبوعات منتشره را نیز فراموش نکنیم.
وزیر و فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با تاکید بر وجود آزادی بیان در ایران خاطرنشان کرد: ایران برخلاف برخی کشورها در این زمینه پیشتاز است در عین حال فعالان عرصه مطبوعات و هنرمندان باید ظرافتهای کار خود را درک کرده و در کنار انتقاد سازنده، مرز برای طنز و هجو قائل شوند و مقررات قانونی و شرعی را در کار خود به کار گیرند تا بتوانند موفق شوند.
نظر شما