به گزارش خبرنگار مهر، شن برداری از حریم تالاب بوجاق در حد فاصل رودخانه سفید رود تا اسکله بندر کیاشهر و در دو طرف دهانه تالاب 22 بهمن و در حریم پارک ملی بوجاق اتفاق افتاده و در حال حاضر در حال انجام است که این مسئله واکنش علاقمندان به محیط زیست در گیلان را به دنبال داشته است.
مدیرکل محیط زیست استان گیلان به خبرنگار مهر گفت: این برداشت شن و ماسه که الان در تالاب بوجاق در حال انجام است به خاطر لایروبی اسکله بندر کیاشهر انجام شده و قصد دیگری وجود ندارد چرا که اسکله این بندر قبل از اینکه تالاب بوجاق به عنوان پارک ملی شناخته و ثبت شود در دل این پارک بوده و مورد استفاده قرار می گیرد.
کامران زلفی نژاد اضافه کرد: این اسکله البته در لیست ارزیابی ما قرار گرفته است اما این اسکله نیاز دارد هر چند وقت یکبار مورد بازسازی و لایروبی قرار گیرد و الان در آن موقعیت قرار دارد و کارشناسان در لایروبی این اسکله حضور دارند.
این اظهارات در حالی از سوی زلفی نژاد مطرح می شود که مجوز این خاکبرداری (شن و ماسه) متعلق به سال 86 و تنها برای فعالیت 15 روزه به شهرداری شهر کیاشهر ارائه شده است.
کارشناسان محیط زیست منطقه معتقدند که در اثر خاکبرداری شهرداری در مدت اعلام شده محدوده ای با ابعاد یک کیلومتر طول و عمق 2.5 تا 3 متر شن و ماسه از بستر این تالاب جدا شده است.
با این همه مجوز ارائه شده تنها 150 متر طول و 28 متر عرض با عمق نیم متر را مجاز شمرده بوده که از بستر ساحلی این تالاب شن و ماسه برداشت شود که به عقیده بسیاری از کارشناسان محیط زیست کمترین خسارت این اقدام می تواند کاربری طبیعی تالاب بوجاق را دگرگون و حیات زیستی منطقه را تهدید کند.
زلفی نژاد نیز در این مورد گفت: این مجوز را من در همان موقع صادر کرده ام که پارک ملی بوجاق هنوز ثبت نشده بود و این مجوز به شهرداری اجازه می داد برای دفن زباله ها که به مقدار زیاد تولید می شد و آن منطقه را به زباله دانی تبدیل می کرد از شن های تالاب استفاده کنند و با برداشت شن زباله ها را بپوشانند.
این مقام مسئول در اداره محیط زیست استان گیلان با اشاره به وسعت 3 هزار و 200 هکتاری پارک ملی بوجاق اضافه کرد: تحت هیچ شرایطی اجازه برداشت شن و ماسه از بستر تالاب را به هیچ نهاد و سازمانی نمی دهیم و اگر این اقدام در حال انجام باشد و از چشم ما پنهان بماند به دلیل حساسیتهایی که در استان بر روی این مسائل ایجاد شده خود سازمانها و مردم واکنش نشان می دهند.
مدیرکل محیط زیست استان گیلان برداشت شن به ارتفاع 4 متر در غرب اسکله کیاشهر و دپوی این حجم از شن و ماسه را در ادامه همین لایروبی اسکله عنوان کرد و گفت: دستگاه لایروب این حجم از شن را به ساحل بر می گرداند.
برخی از کارشناسان منطقه معتقدند که برداشت نزدیک به 5 هزار کامیون شن و ماسه از این تالاب ملی منافع زیادی را در پی دارد که سازمان محیط زیست علی رغم مخالفت یا ممانعت از ادامه کار هنوز نتوانسته پرونده ای در این زمینه تشکیل داده و مراجع قضایی را از انجام این اقدامات مطلع کند.
نظر شما