به گزارش خبرنگار خبرگزاري مهر از مسكو ، اين اواخر ايالات متحده و اسرائيل به كرات اعلام كردهاند امكان دارد به بهانه غيرشفاف بودن برنامه اتمي ايران به آن حمله كنند. لكن بنظر اين نماينده دوما، تعيين شفافيت يا عدم شفافيت برنامه اتمي ايران كار آژانس بينالمللي انرژي اتمي است و نه ايالات متحده و صد البته ربطي هم به اسرائيل ندارد. اسرائيلي كه زرادخانه بزرگ اسلحه اتمي داشته و قادر است با 300 كلاهك اتمي خود به كرات تمام خاورميانه را ويران كند، تاكنون به عضويت آژانس بينالمللي انرژي اتمي در نيامده و هنوز قرارداد عدم گسترش اسلحه اتمي را هم امضا نكرده است.
همچنين بنظر ساوليف، ايالات متحده استانداردهاي دوگانه را با دورويي زننده و وقاحت بيپرده بكار ميگيرد.
او مي گويد: رهبري ايالات متحده به كرات شهروندان خود و جامعه جهاني را در مورد وجود تسليحات ممنوعه (ميكربي، شيميايي) در برخي كشورها فريب داده (عراق آخرين نمونه امر است) و به اين بهانه به اين كشورها تجاوز و دخالت نظامي كرده است. اين در حالي است كه در جريان بازرسي انجام شده توسط نهادهاي ذيصلاحيت بينالمللي هيچگونه شواهد وجود تسليحات كشتار جمعي يا تحقيقات مربوطه در اين كشورها كشف نشد.
ساوليف ادامه مي دهد: ايران همسايه خوب و آرام و شريك مهم راهبردي است. نه تنها منافع سياسي، بلكه منافع جدي اقتصادي روسيه را با ايران ارتباط ميدهد. روسيه به كرات وجود برنامههاي ساخت اسلحه اتمي در ايران را نفي كرده است. علاوه بر اين، روسيه اخيراً با اين كشور برنامه ده ساله همكاري اقتصادي امضا كرد.
وي ادامه داد: ترديدي نيست كه اظهارات رهبري عالي ايالات متحده و اسرائيل ماهيت هماهنگ شده داشته و باعث ايجاد اوضاع عصبي در منطقه شده و جهان را ناامنتر ميكند. علاوه بر اين، بايد اذعان شود كه هر تهديد حمله به ايران بطور مستقيم منافع روسيه را تحت الشعاع قرار ميدهد. در اين رابطه سكوت لجوجانه وزارت امور خارجه روسيه بالاخص تعجب آور بنظر ميرسد.
اين نماينده در خاتمه گفت: روسيه بايد به دفاع از منافع خود برخاسته و به ايالات متحده و اسرائيل در مورد غيرمجاز بودن اينگونه اظهارات ابراز اعتراض قطعي نموده و از ايالات متحده و اسرائيل درخواست كند در مورد تهديدات آنها عليه ايران موضع قاطعي برقرار كرده و مسئله تهديدات ايالات متحده و اسرائيل عليه ايران را در اجلاس نوبتي شوراي امنيت سازمان ملل مطرح كند.
نظر شما