به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، محمد رئوفی نژاد ظهر دوشنبه در جلسه ستاد اصلاح الگوی مصرف افزود: طرح هدفمند کردن یارانه ها را کاری بزرگ و تاثیرگذار در جامعه عنوان کرد و ادامه داد: در استان باید با برنامه ریزی دقیق نسبت به اجرای صحیح این طرح، تلاش و اقدام شود.
وی ادامه داد: مصداق و اصل اساسی در زمینه اصلاح الگوی مصرف، تلاش در زمینه اجرای صحیح و برنامه ریزی شده طرح هدفمند کردن یارانه ها است.
رئوفی نژاد با بیان اینکه صرفه جویی در مصرف، وظیفه کلی و رویکردی است که باید در تمامی مراحل و مقاطع زمانی رعایت شود، گفت: باید با نگاه فرابخشی و جدی در دستگاهها به اصلاح الگوی مصرف نه بعنوان تکلیف اداری بلکه به عنوان امری وظیفه محور نگریسته شود.
استاندار زنجان به برگزاری همایش بزرگ اصلاح الگوی مصرف در دهه فجر در استان اشاره کرد و افزود: در این همایش که با مشارکت همه دستگاه های استان برگزار خواهد شد، اصلاح الگوی مصرف در جنبه های مختلف مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
رئوفی نژاد با تاکید بر لزوم توسعه فعالیت های اجرایی و عملی در زمینه اصلاح الگوی مصرف، یادآور شد: در استان کارهای مناسب و جدیدی در زمینه اصلاح الگوی مصرف صورت گرفته است که تحقق کامل و جامع اهداف این طرح، نیازمند تداوم اجرای این کارهاست.
رئوفی نژاد با اشاره به این مطلب که توجه به ایده ها و طرح های سازنده در زمینه اصلاح الگوی مصرف، مهم و اساسی است، افزود: در حال حاضر اقدامات خوبی در زمینه اصلاح الگوی مصرف در استان صورت گرفته که امید است با اجرای اصلاح مصرف دارو در آینده، شاهد مصرف داروی بهینه و منطقی در سطح استان باشیم.
وی با بیان اینکه بانک ملی در زمینه پرداخت الکترونیکی بهای بنزین و گاز در جایگاه های سوخت بنزین و گاز فعالیت می کند و اقداماتی انجام داده است، ادامه داد: در حال حاضر روند پرداخت الکترونیکی بهای سوخت در 8 جایگاه استان در حال اجراست که در آینئه جایگاه های سوخت مجهز به پرداخت الکترونیکی را در سطح استان افزایش خواهیم داد.
رئوفی نژاد، اسنداد چاههای غیرمجاز، تلاش در زمینه عمران شهری و همچنین اجرای طرح پرداخت الکترونیکی بهای سوخت در جایگاههای سوخت را از جمله برنامه ریزیهای صورت گرفته در استان در زمینه اصلاح الگوی مصرف در استان زنجان است.
همچنین در ادامه در ادامه سرپرست معاونت عمرانی استانداری زنجان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در کمیته زیر بنایی ستاد اصلاح الگوی مصرف، گفت: با توجه به تاکید وزارت نیرو در زمینه توزیع بیش از 50 میلیون شعله لامپ کم مصرف در کشور، سهمیه استان از این توزیع در سال جاری یک میلیون و 210 شعله لامپ کم مصرف بوده است.
سعید رفیعی با اشاره به این مطلب که توزیع لامپ کم مصرف در استان موجب کاهش 23 مگاواتی مصرف برق در مناطق شهری استان شده است، اظهار کرد: همچنین 60 هزار شعله لامپ کم مصرف نیز در روستاهای استان توسط شرکت توزیع نیروی برق توزیع شده است که این امر، موجب کاهش بیش از 23 مگاوات مصرف برق در مناطق روستایی شد.
وی تعهد استان در زمینه کاهش مصرف برق را 20 مگاوات طی سالجاری عنوان کرد و افزود: با توجه به آمار جمع آوری شده و جمع بندی های صورت گرفته، استان در زمینه مصرف برق 7 ماه اول سال جاری، بیشتر از تعهد خود و نزدیک به 50 مگاوات صرفه جویی داشته است.
رفیعی در خصوص کاهش تلفات شبکه های تهیه و توزیع برق گفت: بر اساس مصوبه هیئت دولت، مقرر شده است که سالانه 14 درصد کاهش تلفات شبکه های تهیه و توزیع برق را داشته باشیم که با توجه به برنامه ریزیهای صورت گرفته و انتخاب 15 روستای نمونه در استان، شاهد کاهش 33 درصدی تلفات در شبکه های تهیه و توزیع برق بوده ایم.
وی ادامه داد: در منطقه جنوب شرقی شهر زنجان نیز یک نمونه بافت فرسوده شهری در زمینه کاهش تلفات شبکه تهیه و توزیع برق انتخاب شده که نتایج آن، در حال بررسی و پیگیری است.
رفیعی با تاکید بر این مطلب که لامپهای پر مصرف مشترکین تجاری جمع آوری شده است، افزود: در این راستا 10 هزار کنتور برق مشترکین در سطح استان تعویض شد.
رئیس کمیته زیربنایی ستاد اصلاح الگوی مصرف، به برنامه های این کمیته در راستای تبیین و اجرای طرح اصلاح الگوی مصرف اشاره کرد و ادامه داد: تبدیل جایگاه های تک منظوره به چند منظوره، اجرای طرح بهسازی مصرف انرژی در 39 جایگاه و نفت کش، نصب آبگرمکن خورشیدی، نصب سیستم هوشمند کنترل موتورخانه ها در 687 دستگاه اجرایی و مدرسه مناطق روستایی و مدارس شبانه روزی استان که تاکنون 80 مورد درخواستی در این زمینه انجام گرفته است.
رفیعی گفت: همچنین اجرای طرح های فرهنگی و تبلیغاتی در زمینه اصلاح الگوی مصرف در قالب توزیع بروشور و کتابچه از اهم این فعالیت هاست.
وی در ادامه از روند استفاده از آب شرب شهری در آبیاریهای شهری انتقاد کرد و افزود: نسبت به روند استفاده آب شرب در آبیاری 35 درصد فضای سبز در سطح شهر زنجان، انتقاد داریم که این روند نگران کننده است و باید اصلاح شود که هم اکنون 500 میلیون اعتبار از محل اعتبارات خشکسالی برای مجهز نمودن آبیاری فضای سبز به سیستم آبیاری غیر شرب فضای سبز اختصاص داده شده است.
دبیر ستاد اصلاح الگوی مصرف استان زنجان نیز در این جلسه از عدم اجرای مطلوب الگوی مصرف در برخی دستگاه های استان انتقاد کرد و افزود: نگاه به اصلاح الگوی مصرف نباید به عنوان یک نگاه اداری و وظیفه تلقی شود، بلکه نگاه به اصلاح الگوی مصرف باید به عنوان یک وظیفه و تکلیف شرعی و انسانی مورد توجه قرار بگیرد.
بهرام جلیل خانی افزود: در راستای اصلاح الگوی مصرف طبق برنامه ریزی ها، مقرر شده بود که دستگاه های اجرایی در خصوص کاهش منابع مالی خود نسبت به سال گذشته اقدام نمایند که متاسفانه تاکنون در این زمینه تنها 30 درصد کاهش اعتبارات صورت گرفته است.
وی ادامه داد: طبق برنامه ریزی صورت گرفته در ستاد اصلاح الگوی مصرف قرار بود دانشگاه های استان طی سال جاری نسبت به برگزاری همایش هایی در زمینه اصلاح الگوی مصرف اقدام نمایند که علیرغم برنامه ریزی های صورت گرفته، هنوز هیچ کدام از دانشگاه ها در این زمینه، همایشی برگزار نکرده اند.
نظر شما