به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، سید محسن حسینی عصر دوشنبه به خبرنگاران در گرگان افزود: با توجه به محدودیت پتانسیل منابع آبی استان حداکثر میتوان دو میلیارد و پنج میلیون مترمکعب از پتانسیل آبی استان را به بخش کشاورزی اختصاص داد.
وی اظهار داشت: استفاده بهینه از منابع آبی موجب توسعه پایدار این منابع میشود و منابع آبی متعلق به آیندگان نیز هست و باید با استفاده صحیح از این سرمایههای ملی زمینه حفظ و حراست از آن را فراهم کرد.
به گفته حسینی، حفاظت کمی و کیفی منابع آبی با احداث سازههای ارزانتر برای استحصال آب، یکپارچهسازی اراضی، توسعه استفاده از آبیاری تحت فشار و اطلاعرسانی و آموزش بهرهبرداران ممکن میشود.
وی با بیان اینکه مرمت سازههای آبی و شبکههای آبیاری از مهمترین راهکارهای اصلاح الگوی مصرف در بخش آب است، تصریح کرد: لحاظ ارزش افزوده و اقتصاد آب در تخصیص آب جدید، هماهنگی دستگاههای اجرایی، پوشش انهار سنتی و انتقال آب با لوله از دیگر راهکارهای موثر در کاهش هدر رفت آب و استفاده بهینه از این منابع است.
معاون حفاظت و بههر برداری شرکت آب منطقه ای گلستان بیان داشت: توسعه شبکه مدرن درجه یک و دو، استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار، نظارت بر حفر و تجهیز و بهرهبرداری اصولی از چاهها، رعایت الگوی کشت، جلوگیری از کشت محصولات پرآب طلب و ایجاد تشکلهای آب بران و استفاده از آبهای نامتعارف از جمله راهکارهای اصلاح الگوی مصرف در بخش آب است.
200 هزار هکتار اراضی گلستان کشت نمی شود
حسینی افزود: حدود 200 هزار هکتار از اراضی قابل کشت در استان به علت فقدان آب، کشت نمیشود و حدود 400 هزار هکتار نیز زیر کشت دیم است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای گلستان با بیان اینکه در سال 1402 کمبود آب در بخش کشاورزی استان به بیش از سه میلیارد مترمکعب میرسد، خاطر نشان کرد: استفاده از پسابهای تصفیه شده، افزایش راندمان آب در بخش انتقال و توزیع، کشت محصولات قابل سازش با آب شور، انتقال آب از حوضه آبریز مازندران به گلستان و آگاهسازی کشاورزان میتواند از مشکلات استان در سالهای آتی بکاهد.
نظر شما