به گزارش خبرنگار مهر در ساری ، عادله بهار پیش از ظهر سه شنبه در کارگاه پیشگیری از دیابت ، بایدها و نبایدها در ساری افزود: حدود 90 درصد از بیماران دارای دیابت نوع 2 هستند و عموما افزایش وزن در این افراد دیده می شود.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم افزود: دیابت شکل همه گیر و اجتماعی است و زمینه های ژنتیک در آن تاثیر دارد.
وی در خصوص نشانه های دیابت اظهار داشت: این بیماری اغلب اوقات بی سر و صداست و نیمی از بیماران دیابتی با دارا بودن عوارض آن، تازه برای آزمایش مراجعه می کنند.
بهار عدم تحرک واستفاده از فست فودها را از علل دیابت عنوان و تصریح کرد: شیوع بیماری دیابت در جامعه حدود 6 درصد است.
وی با بیان اینکه در این نوع از دیابت در مراحل ابتدایی بیماری با رعایت شیوه زندگی و تغذیه مناسب می توان بیماری را کنترل کرد، گفت : حدود 15 درصد از افراد دچار دیابت نوع یک هستند و شیوع آن نیز در جامعه حدود نیم درصد و روش تشخیصی آن نیز مشکلتر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در خصوص ریسک فاکتورهای دیابت اذعان داشت: سن بیشتر یا مساوی 45 سال، افزایش وزن و سابقه فامیلی دیابت در بستگان درجه اول از عوامل دیگر دیابت هستند.
وی تاکید داشت: افراد دارای قندخون نرمال نیز هر سه سال یک بار این آزمایش را انجام دهند.
وی کاهش وزن، ورزش و درمان دارویی را از عوامل پیشگیری از دیابت ذکر کرد و گفت: مصرف سیگار ریسک دیابت را افزایش می دهد و سبب اختلال حساسیت به انسولین می شود و این خود سبب افزایش چربی شکمی شده که در نهایت باعث اختلال تحمل گلوکز می شود.
بهار مهمترین راه درمان بیماران دیابتی را نقش تغذیه دانست و افزود: تغذیه مناسب به بیماران کمک می کند قند خون، چربی خون و فشار خون کنترل شده ای داشته باشند.
وی در خصوص اهداف رژیم غذایی در بیماران اظهار داشت: کاهش مواد غذایی به خودی خود منجر به کاهش وزن می شود که این منجر به تاثیر افزایش انسولین در بدن می شود .
فوق تخصص غدد و متابولیسم خاطرنشان کرد: تجمع چربی در ناحیه مرکزی بدن به نسبت تجمع چربی در قسمت های دیگر اثرات بیشتری نسبت به مقاومت انسولین و افزایش کلسترول دارد.
وی در خصوص ورزش بیماران دیابتی تصریح کرد: ورزشهای هوازی مانند پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری، ایروبیک، بسکتبال و والیبال از جمله ورزشهای مناسب در بیماران دیابتی هستند چراکه اعضای بیشتری را به کار می گیرند.
وی اذعان داشت: مطالعه اپیدمیولوژیک در زمینه بیماران دیابتی در سطح استان وجود ندارد و آماری از تعداد این بیماران در دست نیست.
بهار تصریح کرد: تخت خاصی به بیمارن دیابتی اختصاص ندارد و از نظر سیستم دولتی نیز کمکی به به این افراد نمی شود.
نظر شما