تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۸

کتاب «چه باید بکنم وقتی بیست لازم نیست» به نوجوانان کمال‌گرا کمک می‌کند تا بر این ویژگی خود غلبه کنند. این کتاب در دو بخش نوشته و تنظیم شده؛ نویسنده در بخش اول به تعریف کمال‌گرایی و اثری که بر زندگی نوجوان‌ها می‌گذارد، پرداخته و در دومین فصل از بخش نخست کتاب به تفاوت‌های میان کمال‌گرایی و خوب و درست انجام دادن کارها اشاره شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «چه باید بکنم وقتی بیست لازم نیست» یک کتاب روان‌شناسی به زبان ساده برای نوجوانان است. کتابی که با پرسش از نوجوان‌ها آغاز می‌‍شود. سوالاتی چون: «آیا وقتی دیگران از شما انتقاد می‌کنند غمگین می‌شوید؟ از تجربه‌های تازه می‌ترسید فقط به خاطر این‌که ممکن است به اندازه کافی در آن موفق نباشید؟ آیا از این‌که در جمع سخنرانی کنید، می‌ترسید فقط به خاطر این‌که ممکن است حرفی بی‌ربط بزنید؟»... تمام این موارد علامت کمال‌گرایی است و باعث می‌شود شما احساس فشار، نگرانی، ترس و حتی خشم کنید و این احساسات می‌تواند شما را از پای درآورد. 

کتاب «چه باید بکنم وقتی بیست لازم نیست» به نوجوانان کمال‌گرا کمک می‌کند تا بر این ویژگی خود غلبه کنند. این کتاب در دو بخش نوشته و تنظیم شده؛ نویسنده در بخش اول به تعریف کمال‌گرایی و اثری که بر زندگی نوجوان‌ها می‌گذارد، پرداخته است. این بخش، 7 فصل را دربرمی‌گیرد. در نخستین فصل با عنوان «چه موقع می‌گوییم که همه‌اش خراب می‌شه» به این موضوع توجه شده که کمال‌گرایی چطور عمل می‌کند و چه احساسی به‌وجود می‌آورد.

در دومین فصل از بخش نخست کتاب به تفاوت‌های میان کمال‌گرایی و خوب و درست انجام دادن کارها اشاره شده؛  مهارت‌های کسب احساس در فصل سوم با عنوان «وزن کم کن‌ها»آمده است. «کمال گرایی از کجا می‌آید» عنوان فصل چهارم است که توضیح می‌دهد مردم چطور کمال‌گرا می‌شوند. همچنین در این فصل درباره «خودنگری» و نقشی که در کمال‌گرایی دارد سخن گفته شده است.

«فراتر برو: درباره خودت متفاوت فکر کن» عنوان پنجمین فصل کتاب است که به مخاطب یاد می‌دهد به روشی متفاوت درباره خودش فکر کند و در ششمین فصل به نوجوان‌ها نشان ‌می‌دهد چطور می‌توانند از والدین یا بزرگ‌‎ترهای قابل اعتماد خود کمک بگیرند و حتی با آنها در مورد کمال‌گرایی خود صحبت کنند تا راحت‌تر، این ویژگی آزاردهنده خود را تعدیل یا برطرف کنند.

هفتمین فصل از کتاب «همیشه رو به پیشرفت» درباره روش‌هایی بحث می‌کند که کمال‌گرایی را کنترل می‌کند. زیرا غلبه بر کمال‌گرایی، کار دشواری است و فراز و فرودهایی دارد. بخش دوم از کتاب «چه باید بکنم وقتی بیست لازم نیست» با عنوان «دریافت کمک برای نسائلی که حل کردن آنها مشکل است» بر موضوعاتی متمرکز است که تنها مقابله کردن با آنها، کمی دشوار به نظر می‌رسد. در فصل هشتم به مشکلاتی پرداخته شده که گاهی با کمال‌گرایی همراه می‌شوند. برای مثال نگرانی ناشی از کمال‌گرایی منجر به ناراحتی‌ها و نامیدی‌های بسیار می‌شود.

 

«متخصصان چگونه کمک می‌کنند» عنوان نهمین و آخرین فصل از کتاب است. در این فصل به این مساله پرداخته شده که یک مشاور چطور می‌تواند به نوجوان کمک کند تا کمال‌گرایی خود را کنترل کند. «یادداشتی برای بزرگ‌ترها»، پایان‌بخش کتاب است. در این بخش، راهکارهایی در اختیار پدر و مادرها قرار گرفته تا ارتباط بهتری با فرزندانشان برقرار و به آنها کمک کنند تا از سلامت روان بیشتری برخوردار باشند.

در مقدمه کتاب، خطاب به مخاطب نوجوان آمده «کم کردن کمال‌گرایی به زمان احتیاج دارد. تو می‌توانی کار را با خواندن این کتاب شروع کنی تا بفهمی کمال‌گرایی چیست؛ چطور روی تو اثر می‌گذارد و چطور می‌شود اوضاع را برای بهتر شدن تغییر داد.»

کتاب «چه باید بکنم وقتی بیست لازم نیست»، نوشته توماس اس. گرینسپون را حسین مسنن فارسی ترجمه و انتشارت پیدایش در 1500 نسخه و به قیمت 6000 تومان منتشر کرده است.

 

 

برچسب‌ها