عباس کیفی بجستانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان این که نقش آموزش و پرورش در توسعه کشور نقشی کلیدی است، اظهار کرد: خدمت در نظام جمهوری اسلامی به طور ذاتی ارزشمند بوده اما خدمت در نظام تعلیم و تربیت کار مقدس تری است چرا که بهترین الگوی دانش آموزان در مدارس معلمان فرهیخته هستند.
وی به اهمیت و نقش خانواده ها و همچنین مدرسه به عنوان خانه دوم دانش آموزان در تعمیق باورهای مذهبی و فرهنگی در فرزندان اشاره کرد و افزود: فرهنگ سازی دینی در دوران ابتدایی ضرورتی انکارناپذیر است.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اهمیت تربیت صحیح دانش آموزان در جامعه گفت: علم به انسان شتاب می دهد، اما آن چیزی که جهت حرکت انسان را مشخص می کند تزکیه و ارتباط با خداوند است، لذا باید تلاش کنیم شناخت دینی و اعتقادات دینی در مدارس رونق بیشتری داشته باشد.
کیفی بجستانی با تاکید بر ارتقای مدیریت آموزشگاهی با بیان این که مدیران مدارس باید برای تأثیرگذاری بیشتر بر دانش آموزان تلاش کنند، اظهار داشت: سلامتی و ایمنی در مدارس، فعالیت های مکمل و فوق برنامه، برقراری نظام رشد آفرینی انگیزشی، مدیریت امور اجرایی و اداری، خلاقیت فرا دستی و توسعه مشارکت اولیاء و مربیان در امور مدرسه بسیارمهم و سرنوشت ساز است.
این کارشناس ارشد فقه و حقوق اسلامی بیان کرد: معلمان در فرهنگ سازی برای آحاد جامعه نقش کلیدی و مهم ایفا می کنند، لذا همه ما باید با تلاش، همت و مدیریت جهادی، اقتصاد آموزش پرورش کشور را شکوفا کنیم تا بتوانیم در برابر استکبار جهانی ایستادگی کنیم.
وی اظهار داشت: باید برنامه ریزی دقیق و هوشمند و دوری از فضا سازی های هیجانی با تکیه بر سرمایه های اجتماعی از جمله اهداف آموزش و پرورش باشد چرا که زمینهسازی برای رشد علمی در کشور جز با فراهمکردن فضاهای مناسب در مدارس به وجود نمی آید.
کیفی بجستانی گفت: مقطع ابتدایی دوران شکل گیری شخصیت اجتماعی و فرهنگی و مذهبی دانش آموزان است لذا اگر در این مقطع به خوبی شخصیت اجتماعی و فرهنگی و مذهبی دانش آموزان شکل گیرد در آینده و در مقاطع دبیرستان و دانشگاه کمتر شاهد مشکلات جوانان خواهیم بود.
وی افزود: معلمان باید نوجوانان و جوانانی تربیت کنند که حامی ارزشهای اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی باشند چراکه هرجا سرافرازی و شادابی و نشاط هست به طور قطع دست توانای معلمی دلسوز و تلاشگر در کار بوده است.
کیفی بجستانی بر اهمیت کار پرورشی در عرصه کنونی در مدارس نیز تأکید کرد و گفت: ارزش کار پرورشی و مشاوره درمدرسه با هیچ کار دیگری قابل مقایسه نیست چرا که این تلاش ارزشمند در راستای اعتلای ارزشهای دینی و انسانی دانش آموزان صورت می گیرد.
وی افزود: خانوادهها نباید به این فکر که مدارس اسلامی هستند از تربیت فرزندان خود غافل شده و آنان را به حال خود رها کنند و مدرسه هم نباید تمام امور تربیتی فرزندان را به خانه بسپارد، خانه و مدرسه به تنهایی و بدون مشارکت همدیگر بازدهی خوبی نخواهند داشت.
این کارشناس ارشد فقه و حقوق اسلامی گفت: مهمترین عامل رشد انجمن های اولیا و مربیان انسجام فکری اولیا، مربیان و مدیران واحدهای آموزشی است، لذا خانه به عنوان مدرسه اول و مدرسه به عنوان خانه دوم از اهمیت و جایگاه بسیار در تعلیم و تربیت آینده سازان کشور برخوردار است.
کیفی بجستانی ضمن تاکید بر اهمیت به روز بودن معلمان، مربیان، مدیران و سایر دست اندرکاران آموزش و پرورش اظهار داشت: با توجه به اینکه جوانان و نوجوانان ما از سنین پایین با رایانه و کاربردهای آن آشنا شده و از آن استفاده میکنند؛ باید معلم، مدیر و سایر دست اندرکاران مدرسه نسبت به رایانه و ابزارهای نوین شناخت و اشراف کافی داشته باشند چرا که رشد متوازن دانش آموزان در تمام ابعاد آموزشی و پرورشی ضروری است.