۶ بهمن ۱۳۸۸، ۱۰:۰۶

روانکاوی فرهنگ عامّه

روانکاوی فرهنگ عامّه

کتاب "روانکاوی فرهنگ عامه" با عنوان فرعی "نظم و ترتیب نشاط" نوشته بری ریچاردز با ترجمه حسین پاینده در 2000 نسخه و 266 صفحه از سوی نشر ثالث منتشر شد.

خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ و ادب: کتاب "روانکاوی فرهنگ عامه" کاوشی روانکاوانه درباره برخی از گیراترین و پرطرفدارترین جنبه‌های فرهنگ عامه است. "تب همه‌گیر فوتبال"، "ولع خرید" ، میل شبه شهوانی برخورداری از ماشین"، "تاثیر شگرف موسیقی پاپ و جاز در نسل جوان و شیفتگی وصف‌ناپذیر آنان به خوانندگان این نوع موسیقی" از جمله مسائلی هستند که در این کتاب مورد بررسی قرار می‌گیرند.

مترجم در مقدمه کتاب نوع روش نویسنده در تحلیلهای این کتاب را برای انجام مطالعات مشابه در خصوص موسیقی پاپ و موضوعاتی نظیر آن در کشور ما سودمند می‌داند و با توجه به برخی جلوه‌های مشترک در فرهنگ عامه آن را کتابی کاربردی معرفی می‌کند.

پاینده همچنین در مقدمه کتاب عنوان می‌کند: ماهیت عمیقاً میان رشته‌ای در این مطالعات موضوعی است که متاسفانه برای بسیاری از دست‌اندرکاران پژوهشهای فرهنگی کاملاً توجیه شده به نظر نمی‌رسد مشخصاً اینکه روانکاوی چه کاربردی در مطالعات اجتماعی می‌تواند داشته ‌باشد پرسشی است که غالباً مطرح می‌شود. شاید ترجمه این کتاب به روشنتر شدن ربط نظریه‌های روانکاوی به مطالعات فرهنگی کمک کند.

این کتاب شامل سه بخش "مقدمه"، "بررسهای موردی" و "چشم اندازها" است.

کد خبر 1023716

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha