به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، تراب محمدی ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به سوم شهریور ماه و سالروز ورود متفقین به کشور در سال 1320، یاد سه شهید شهرستان جلفا که مقاومت به یاد ماندنی در مقابل قوای روسیه داشتند را گرامی داشت.
وی افزود: شهیدان «ملک محمدی»، «محمد راثی» و «عبدالله شهریاری» مقابل ارتش روسیه ایستادند و درس مقاومت و میهن دوستی به تمام جوانان و مردم ایران دادند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همچنین از ساماندهی مقبره این شهدا خبر داد و گفت: با ایجاد بنای یادبود ، مقبره سه شهید مدفون در کنار رود ارس مرمت و بهسازی خواهد شد تا یاد اولین نقطه مقاومت کشور در مقابل متفقین جاودان بماند.
به گفته محمدی، بر روی سنگ مزار این سه شهید گرانقدر آمده است: «هرچند آغشته شد به خون پیرهن ما / شد جامه سربازی ما هم کفن ما / شادیم ز جانبازی خود در دل خاک / پاینده و جاوید بماند وطن ما» و این شعر بیش از هر سخن دیگری نشانه علاقه ای ایست که در دل تک تک مردم کشور برای اعتلا و حفظ میهن اسلامی از گزند بیگانگان وجود دارد و ما میراث دار چنین فرهنگی هستیم.
مزار شهدای گمنام در کنار رود ارس که به تنهائی در مقابل ارتش متجاوز روس ها مقاومت کردند
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی استان در خاتمه از هموطنان دعوت کرد تا ضمن بازدید از این منطقه، به مقام شامخ این شهدا و سایر شهدای میهن ادای احترام کنند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: همزمان با سوم شهریور ماه، سالروز ورود متفقین به ایران، ابعاد مختلف این اتفاق در همایشی با عنوان "آذربایجان نماد مقاومت" بررسی می شود.
تراب محمدی با بیان اینکه تاریخ هیچگاه شهریور ماه 1320 و مقاومت مردم آذربایجان را در مقابل قوای متفقین از یاد نخواهد برد افزود: برای بررسی ابعاد مختلف این حادثه تاریخی به خصوص در آذربایجان همایشی با عنوان "آذربایجان نماد مقاومت" در شهر تبریز برگزار می شود.
به گفته وی، هدف از برگزاری این همایش، بررسی خسارت های وارده به ایران در مدت جنگ جهانی دوم است.
محمدی تصریح کرد: همایش "آذربایجان نماد مقاومت" با حضور مسئولان کشوری و استانی از جمله حجت الاسلام میرتاج الدینی، معاون پارلمانی رئیس جمهوری، استاندار آذربایجان شرقی و پژوهشگران و محققان و علاقمندان برگزار می شود.
به گفته وی همایش "آذربایجان نماد مقاومت"، روز سوم شهریور ماه، همزمان با دومین روز هفته دولت در تالار خاقانی تبریز برگزار می شود.
مزار شهدای گمنام ارس - ارتش متجاوز روس از روی این پل وارد خاک ایران شدند
سه شهید والامقام سال هاست در کنار پل آهنی رود ارس خفته اند. شهریور 1320 هنگامی متفقین تصمیم به اشغال ایران می گیرند این سه مرزبان غیور وظیفه پاسداری از مرزهای شمالی ایران را بر عهده داشته اند، پس از آن که ارتش روس ها برای ورود به خاک ایران به پل فلزی جلفا-نخجوان که عملاً تنها و بهترین محل عبور از رود پرخروش ارس در این ناحیه است نزدیک می شوند مقاومت دو روزه این سه دلاور آغاز می گردد.
این مرزبانان غیور و شجاع مرزهای ایران با اشراف به پل، دو روز تمام لشکر تا بن دندان مسلح روس را زمین گیر می کنند.
روس ها نیز که چاره ای جز عبور از همین پل نداشته اند نمی توانستند با توپخانه سنگین به حمله بپردازند و در نهایت نیز با شهادت «ژاندارم شهید سرجوخه ملک محمدی»، «شهید سید محمد راثی هاشمی» و شهید عبدالله شهریاری» است که می توانند وارد خاک ایران شوند.
مقاومت شجاعانه این سه سرباز خاک ایران چنان تاثیری بر ارتش متجاوز شوروی می گذارد که پیکر پاک آنان در همان محل مقاومت شان با احترام به خاک سپرده می شود و امروزه نشانه دیگری از غیرت و شجاعت جوانان ایران اسلامی است.
بر روی سنگ آرامگاه هر سه شهید نوشته شده است «آرامگاه ژاندارم شهید، ... که در شهریور ماه 1320 در راه انجام وظیفه در مقابل مهاجمین ایستادگی و به شهادت رسیده است».
نظر شما