خبرگزاری مهر، گروه دین و اندیشه: آثار ابنعربی به ویژه فصوصالحکم که مملو از معانی عرفانی دشوار است، خواننده آثار او را با مشکل مواجه کرده و در نتیجه رجوع به شروح و تفسیر محققان را به امری ضروری تبدیل میکند. پیچیدگی عبارات این عارف بزرگ بیش از هر چیز به خواننده این امر را گوشزد میکند که برای درک مفاهیم عرفانی باید به وادی رمز و اشارات وارد شد.
رام لاندا، استاد اسلامشناسی دفتر مطالعات آفریقای شمالی کالج پاسیفیک کالیفرنیا در کتاب خود "حکمت محیالدین"، کوشیده است تا خلاء مربوط به آشنایی اندک جهان غرب با ابنعربی را در مقایسه با ابنسینا، غزالی، ابنرشد و فارابی به نحو هرچند ناچیزی پر کند. وی که تنها به برخی عقاید اساسی در نظام گسترده و پیچیده ابنعربی پرداخته، برخی از عقاید حیرت آور وی را در این کتاب توضیح و تفسیر کرده است.
"حکمت محیالدین" از پنج فصل تشکیل شده است. پس از فصل نخست که به زندگانی ابنعربی اختصاص دارد، فصل دوم به موضوع ابنعربی و فلسفه اسلامی میپردازد. فصل سوم با عنوان "ماهیت نظریه ابنعربی" به بنیانهای نظریه وی که قرآن و حدیث و نیز منابع بیشمار خارجی است، اشاره کرده و در فصل چهارم مضامین و موضوعات در فلسفه ابنعربی بررسی میشوند.
پنجمین و آخرین فصل از کتاب رام لاندا اما متونی از ابنعربی در فصوصالحکم، فتوحیات مکیه، کتاب الاجوبه و ترجمان الاشراق را در بر میگیرد که مخاطبان کتاب را بی هیچ واسطهای با متون اصلی این عارف مواجه میکند.
نظر شما