به گزارش خبرنگار مهر، نخستین کنگره بزرگداشت یک هزار و 400 شهید مهندس کشور صبح چهارشنبه 28 مهرماه با حضور جمعی از شخصیتهای کشوری و لشگری، تعدادی از مهندسان بسیجی، جمعی از خانوادههای شهدا و ایثارگران در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد.
در این مراسم سردار احمد وحیدی ضمن قرائت آیات و احادیثی درباره مقام شهادت تاکید کرد: شهید هندسه عالم هستی را شناخت و به مهندسی وجود خود، جامعه و ارزشهای آن همت گماشت و بارگاه رفیعی ساخت و توانست با هنرمندی اجزاء نهفته در خلقت هستی را به ظهور کشاند.
وی با اشاره به توانمندی شهدا در خودسازی، تصریح کرد: شهید توانست با فعلیت بخشی به توانمندیهای خود فعلیتی نو را از توانمندیهای ذاتی بشر نشان دهد و با آن مالکیتی که بر نفس خویش پیدا کرد، توانست مدیریت خود را محقق کرده و به جامعه نیز تسری دهد.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تاکید کرد: شهید توانست وجود انسان بامعنا را در دنیای بامعنا، معنا کند. دنیا رمز و رازهای فراوانی دارد که کشف آن از عهده هر کس برنمیآید. اینکه ما بامعنا بودن دنیا را بفهمیم و خود را در آن بامعناها معنا بخشیم این کار شهید است.
وی شهادت را برترین قدرت نامید و گفت: شهید توانست جامعه عقلانی را تعریف کرده و آن را پیریزی کند.
سردار وحیدی جامعه هدفدار را جامعه عقلانیت دانست و گفت: جامعه عقلانی جامعهای دارای حیات طیبه است که مفهوم شهادت را به خوبی درک کرده و براساس آن هدفمندی حرکت کرده و آن چیزی است که شهدا آن را نشان میدهند.
وی با تاکید بر اینکه خلاقیت از درون دلها و ذهنهای پاک ظهور میکند، گفت: شهید یعنی کسی که خلاقیتها را بارور میسازد که برترین آن خلاقیت معنوی است.
وزیر دفاع در ادامه با اشاره به ابتکارات بینظیر و ایثار خاموش جهادگران و مهندسان رزمی در دوران دفاع مقدس تصریح کرد: بیشک پیشرفتهای صنعتی، عمرانی، دفاعی و رزمی امروز کشور وامدار مجاهدت این جهادگران شهید است.
وی با تاکید بر نقش مهندسی فکر در دوران دفاع مقدس تاکید کرد: اگر امروز بتوانیم آن مدیریت و مهندسی فکر را الگوی امروز خود قرار دهیم دیگر در سطح کشور مشکل مدیریتی نخواهیم داشت.
سردار نقدی: شهدای مهندس نماد درهم آمیختگی علم و ایمان هستند
همچنین سردار نقدی در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره همه شهدای 8 سال دفاع مقدس به استقبال بینظیر مردم قم از مقام معظم رهبری و مردم لبنان از رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران یک نظام الهی مبتنی بر فطرت و عشق و محبت است و عشق ملتهای دنیا روز به روز به آن بیشتر میشود.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین تاکید کرد: پیام امام(ره) امروز جهانگیر شده و قلبهای مردم جهان را تسخیر کرده است هرچند که دولتها بر کشورها تکیه زدهاند اما حاکم قلب ملتهای دنیا امام(ره) است.
سردار نقدی شهدای مهندس را نماد درهم آمیختگی علم و ایمان دانست و با اشاره به سخن معروف امام خمینی(ره) که "ما میتوانیم" تاکید کرد: در آنجایی که علم و ایمان در کنار هم قرار گرفته ما میتوانیم.
وی پیشرفتهای عمرانی امروز کشور را مرهون مجاهدت شهدای مهندس خواند و گفت: شب عملیات که همه چیز وابسته به خاکریز بود خود مهندسان که مسئول مهندسی لشگرها و گردان بودند پشت بولدوزر مینشستند و کسی از هویت آنها با خبر نبود چرا که تصور میکردند راننده این ماشینها هستند.
سردار نقدی با اشاره به ابتکارات مهندسان رزمی و جهادگران در دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: در صنعت دفاعی در زیر بمباران و شدیدترین تحریمها مهندسان ما با چنگ و دندان مهمات و امکانات را به جبههها رساندند.
وی رمزگشایی از بیسیمهای ویژه دشمن را یکی از توانمندیهای مهندسان الکترونیک در جنگ خواند و گفت: علاوه بر آن با مجاهدت مهندسان انرژی توانستیم صادرات نفت را در خارک ادامه دهیم و با ایثار این مهندسان شاهرگ حیاتی کشور حفظ شد و ما توانستیم در خارک که یک خط مقدم و خود شلمچهای بود، در طول جنگ صادرات نفت را زیر بمباران ادامه دهیم.
وی با اشاره به حماسهآفرینی مهندسان در طول جنگ تحمیلی گفت: آنچه پس از جنگ اتفاق افتاد چه در انرژی هستهای، چه در پرتاب ماهواره و یا تسلیحات پیشرفته دفاعی و رزمی پایه آن در زمان جنگ گذاشته شد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه پیشرفتهای امروز ایران ریشه در دوران دفاع مقدس دارد، گفت: متاسفانه مسئولان کشور بعد از جنگ نگذاشتند و یا نخواستند از آن روحیه ارزشمند و آمادگیهای شورانگیز بهرهمند شویم و آنها به فضای بوروکراسی رفته و این کارها را به فضای پیمانکاران طاغوتی بردند. اما اگر آن فضا ایجاد میشد اتفاقات بزرگتری از این افتخارات امروز میافتاد اما هنوز دیر نشده و این فرصتها وجود دارد.
وی با تاکید بر آمادگی بسیج در خدمتگزاری در همه عرصهها تاکید کرد: مصمم هستیم که در همه عرصهها که در دوران دفاع مقدس فعال بودیم امروز نیز بسیج مهندسی حضور فعال داشته باشد.
سردار نقدی تاکید کرد: ما در پیروی از پیام مقام معظم رهبری در اجلاس نماز که کمبود مساجد را یادآور شدند، تعهد میکنیم که هر مقدار مصالح که آماده شود بسیج مجانی مسجد میسازد.
وی در پایان تاکید کرد: امروز نیازمند شبکه مستقل اطلاعرسانی ملی هستیم که تنها بسیج مهندسی میتواند آن را محقق کند.
در این مراسم از تمبر یادبود شهدای مهندس کشور و 9 جلد کتاب زندگینامه داستانی 9 تن از شهدای شاخص مهندس کشور با حضور سردار نقدی، مهندس چمران و سردار وحید دستجردی رونمایی شد.
همچنین در پایان این مراسم از 5 نفر از ایثارگران ( مادر، پدر، همسر، دختر و پسر شهید) به نمایندگی از خانواده هزار و 400 شهید مهندس کشور تجلیل شد. مادر مهندس شهید حسین دوستطلب (مادر سه شهید)، پدر شهید حشمتالله رضوان مدنی (پدر سه شهید)، همسر شهید عبدالمهدی مغفوری، دختر شهید هاشم ساجدی و پسر شهید مهندس سید محمدتقی رضوی از جمله افرادی بودند که با حضور سردار وحیدی، سردار نقدی و مهدی چمران با اهدای تندیس و یادمان از آنان تقدیر شد.
نظر شما