به گزارش خبرگزاری مهر، علوم اجتماعی از جمله موضوعات مهم در حوزه علوم انسانی است که بنیادیترین پرسشها را درباره امکان نگرش علمی به جهان اجتماعی مطرح میکند؛ پرسشهایی از این قبیل که گستره و مرزهای نگرش علمی به جامعه کدام است؟ دستیابی به شناخت علمی از جامعه چه مؤلفههایی را شامل میشود؟ برای داوری میان تبیینهای گوناگون اجتماعی، چه معیاری مناسبتر است؟ چه نقطه اشتراک و تمایزی میان روششناسی علم در علوم طبیعی و علوم اجتماعی وجود دارد و چگونه میتوان این اشتراکها و تمایزها را در پژوهش به کار بست؟
برای یافتن پاسخ سؤالات در هر علم لازم است به مبادی و فلسفه آن علم رجوع کرد. آنچه در این کتاب مدنظر قرار گرفته است، همین رویکرد است و نویسنده در همه فصول، فلسفه لیبرال علوم اجتماعی را توصیف و نقد کرده است و مهمترین آموزهای که مورد بررسی و رد قرار داده، آموزه "بی طرفی" است.
کتاب "فلسفه علوم اجتماعی" مشتمل بر ده فصل است و در آن به موضوعاتی چون آرمان لیبرال، ماکس وبر و روششناسی علوم اجتماعی، نظریههای رشد در روانشناسی علم سیاست، نظریههای کارکردی در جامعهشناسی و زیستشناسی، نظریههای انتخاب عقلانی در علم اقتصاد اثباتی و هنجاری، گردآوری دادهها در علوم اجتماعی، دستهبندی دادهها در درون انواع، تبیین دادهها، تمایز واقعیت و ارزش و در نهایت علوم اجتماعی و کمالگرایی پرداخته شده است.
نظر شما