محمدرضا قدسی در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد با اشاره به ورود زعفران تقلبی به بازاراظهار داشت: علت ورود زعفران تقلبی به بازار، به دلیل گرانبها بودن این محصول است و تاکنون این معضل نتوانسته تاثیر چندانی در بازار این محصول به وجود آورد.
وی ادامه داد: دولت تنها بخش خصوصی را در این زمینه حمایت می کند.
واسطهها تنها سود مقطعی خود را در نظر می گیرند
قدسی به مشکلات وجود واسطهها اشاره و تصریح کرد: واسطهها تنها سود مقطعی خود را در نظر می گیرند و این مشکلی بزرگ است.
وی ادامه داد: این مشکل گاه باعث کاهش شدید قیمت و ضرر تولیدکنندگان میگردد.
وی با اشاره به ساماندهی واسطهها عنوان کرد: باید تشکلی شامل تولیدکنندگان، واسطهها و صادرکنندگان تشکلیل و با در تعامل و در نظر گرفتن منفعت همه گروهها تصمیم سازی و تصمیمات اجرایی گردد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان زاوه بیان داشت: چنانچه کشت زعفران در مناطقی به جز جنوب خراسان صورت گیرد و بازارهای جدیدی برای این محصول پیش گردد و سرانه مصرف آن در تغذیه و محصولات جانبی افزایش یابد در تولیدات داخلی مشکلی پیش نخواهد آمد.
وی با اشاره به ورود کشورهایی به عرصه تولید زعفران و چگونگی رقابت با آن ها بیان کرد: با توجه به کشورهایی نظیر افغانستان، چین و غیره، می توان با افزایش عملکرد کمی مزارع، بالا بردن کیفیت محصول، کاهش هزینه های تولید در بازار و بازاریابی صحیح رقابت بسیار خوبی با نتیجه ای مطلوب بر جای گذاشت.
کشاورزان با قیمتهای فعلی نیز رغبت به کشت دارند
قدسی افزود: کشاورزان با قیمت های فعلی نیز رغبت به کشت دارند و افزایش سطح زیر کشت و به تبع بالا بردن تولید زعفران باعث کاهش قیمت خواهد شد.
وی با اشاره به تاثیر جمع آوری و پاک کردن زعفران خاطرنشان کرد: به طور کلی روش های سنتی پاک کردن و جمع آوری زعفران باعث کاهش کیفیت می شود اما در چند سال گذشته با آموزش به زعفرانکاران این ورند رو به بهبود است.
نظر شما