گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، حمید رضا اخوان ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: این جشنواره دوازدهمین دوره پژوهش فرهنگی سال به شمار می رود که در دو سطح داخلی و بینالمللی با تأکید بر انتخاب پژوهشهای کاربردی برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: جشنواره در طول یک روز و در سه بخش کلی شامل ارائه آثار برگزیده به صورت سخنرانی، نمایشگاه جانبی آثار برگزیده و کارگاه آموزشی در زمینه پژوهش فرهنگی انجام و در پایان مراسم نیز تقدیر از آثار و پژوهشگران برگزیده و اعطای جوایز صورت میگیرد.
اخوان اظهار داشت: موضوع جشنواره، پژوهشهای حوزه فرهنگ،هنر و ارتباطات است و مشخصاً آثاری در جشنواره پذیرش، ثبت، ارزیابی و معرفی میشود که پژوهشی، آسیبشناسانه، کاربردی و شامل ارائه راهکار باشند و به منظور دستیابی به پژوهشهای مفید، قالبهای طرح پژوهشی، پایاننامه دوره دکتری و کتاب برای آثار دریافتی در نظر گرفته شده است.
دبیر علمی این جشنواره ادامه داد: دریافت این آثار پژوهشی تا اول دی ماه ادامه داد.
اخوان همچنین در خصوص زمان اعلام نتایج و دعوت از برگزیدگان برای حضور در مراسم اظهار داشت: تلاش داریم تا 18 18 دی ماه این نتایج را اعلام کنیم و انتظار می رود تا جشنواره را با معرفی و تجلیل شایستهای از پژوهشگران برگزیده در 17 بهمن برگزار نماییم.
معاون پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات با اشاره به اینکه آخرین دوره معرفی پژوهش فرهنگی سال در آذرماه 1385 برگزار شده یادآور شد: همه آثاری که از آن تاریخ تا آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره امسال یعنی اول دی ماه تولید و منتشر شدهاند میتوانند در جشنواره شرکت داده شوند.
معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود هدف از برگزاری این جشنواره را حمایت و تقویت پژوهشهای فرهنگی در میان محققان حوزة علوم انسانی و اجتماعی و نیز تشویق پژوهشگران حوزه فرهنگ به انجام پژوهشهای روشمند و علمی برخواسته از نیازهای فرهنگی جامعه دانست.
اخوان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: به منظور تشویق پژوهشگران ایرانشناس و اسلام شناس که در حوزههای مختلف به مطالعه فرهنگ، تاریخ، هنر، ادب و مسائل اجتماعی ایران پرداختهاند، هشتمین دورة بین المللی پژوهش فرهنگی نیز همزمان با دوازدهمین دوره بخش داخلی، برگزار میشود.
دبیر علمی این جشنواره با اشاره به اینکه به طور کلی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار کننده این جشنواره است افزود: به همین جهت تمام مراحل فرآیند پالایش،داوری و انتخاب آثار و افراد برگزیده در گروههای علمی جشنواره که متشکل از رؤسای پژوهشکدهها و مدیران و پژوهشگران گروههای پژوهشی حاضر در این پژوهشگاه است انجام میشود.
وی ادامه داد: فرایند ارزیابی، داوری و انتخاب آثار پژوهشی در سه مرحله انجام خواهد شد که در مرحله نخست تمام آثار شرکت کننده برای سنجش حداقل معیارهای یک پژوهش علمی توسط دو تن از اعضای هر گروه علمی بررسی و با حداقل یک رأی مثبت به مرحلة دوم راه مییابد.
اخوان ادامه داد: در مرحله دوم نیز آثاری که در مرحله اول رأی مثبت کسب کرده توسط اعضای گروههای علمی و براساس ملاکهای استخراج شده از آئیننامه ارزیابی میشود.
معاون پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت ارشاد خاطر نشان کرد: در این عرصه دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی، علمی، فرهنگی و انتشاراتی نیز در این جشنواره با ما همکاری خواهند داشت.
نظر شما