۱ آذر ۱۳۸۹، ۱۴:۰۷

اختصاصی مهر /

110 سکه جلال آل‌احمد باز هم به هیچ نویسنده‌ای نرسید

110 سکه جلال آل‌احمد باز هم به هیچ نویسنده‌ای نرسید

سومین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد در حالی دو روز دیگر نتایج خود را اعلام خواهد کرد که این بار هم مانند دو دوره قبل بخش "داستان" از جوایز این دوره نصیبی ندارد و هیچ نویسنده‌ای شایسته دریافت 110 سکه بهار آزادی تشخیص داده نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، امسال هیئت داوران سومین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد در شاخه داستان، هیچ اثری را - نه در بخش داستان بلند (رمان) و نه در بخش مجموعه داستان - حائز عنوان برگزیده تشخیص نداده و تنها یک اثر را شایسته تقدیر دانسته‌اند.

بنا بر این دور تسلسل فقدان اثر داستانی برگزیده در این جایزه همچنان ادامه دارد؛ در نخستین دوره جایزه جلال هم که سال 87 برگزار شد، هیچ اثری (از جمله داستانی) در هیچ یک از گروه‌های داوری به عنوان برگزیده، معرفی نشد و در شاخه  داستان فقط از آثاری  تقدیر شد. در دوره دوم هم با اینکه 4 اثر در رشته‌های دیگر حائز رتبه برگزیده شدند، ادبیات سهمی از این جوایز نداشت.

آثار راهیافته به مرحله پایانی این جایزه عبارت بودند از: تالار پذیرایی پایتخت (محمد علی گودینی)، آفتاب پرست نازنین (محمدرضا کاتب)، نقره دختر دریای کابل (حمیرا قادری)، روز گراز و مرد تشویش همیشه (هر دو از زنده‌یاد محمد ایوبی)، مامور (علی موذنی)، به هادس خوش آمدید (بلقیس سلیمانی)، نامیرا (صادق کامیار)، شمایل تاریک کاخ‌ها (حسین سناپور)، حوریه (مرتضی فخری)، دعوت به ماوراء (تورج زاهدی)، کتاب ویران (ابوتراب خسروی) و نوشیدن مه در باغ نارنج (مرتضی کربلایی‌لو).

این در حالی است که شنیده‌های خبرنگار مهر حاکی از آن است که در برخی شاخه‌های دیگر جایزه جلال (نقد ادبی و تاریخ و مستندنگاری) آثاری به عنوان برگزیده دست یافته‌اند که پدیدآورندگان آنها در روز برگزاری مراسم 110 سکه خود را به عنوان جایزه دریافت خواهند کرد.

آثار راهیافته به حوزه تاریخ و مستندنگاری هم عبارتند از: سیاست و فرهنگ روزگار صفوی جلد (رسول جعفریان)، بریتانیا و خلیج فارس (شبنم برزگر)، هنر در گرماگرم انقلاب (مجید جعفری لاهیجانی)،‌ فرهنگ و تمدن (چنگیز پهلوان) و بحران آگاهی و تکوین روشنفکری در ایران (حسین آبادیان).

آثار راهیافته به حوزه نقد ادبی هم این آثار هستند: از معنا تا صورت (مهدی محبتی)، تاریخ ادبی ایران و قلمرو زبان فارسی (سیدمهدی زرقانی) و نقد ادبی (علی تسلیمی).

امسال  تا این لحظه  دعوت ویژه‌ای از شخصیت‌های کشوری صورت نگرفته است. این در حالی است که نفرات برتر دومین دوره جایزه جلال، سال گذشته جوایزشان را از دست رئیس مجلس شورای اسلامی دریافت کردند.

قرار است در مراسم اختتامیه سومین دوره این جایزه سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهمن دری معاون فرهنگی او و محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی سخنرانی کنند.

جایزه جلال هر سال در سالروز تولد این نویسنده (2 آذر) برگزار می‌شد اما امسال با یک روز تاخیر و از ساعت 15 تا 17 روز چهارشنبه هفته جاری (3 آذر) در تالار وحدت تهران برگزار می‌شود.

جایزه ملی جلال آل‌احمد توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده و اعضای علمی سومین دوره آن که توسط وزیر ارشاد منصوب می‌شوند، عبارتند از: محمدرضا سرشار، یحیی طالبیان، عباس سلیمی نمین، رسول جعفریان، عباسعلی وفایی، مجتبی رحماندوست، امیرحسین فردی، محمدعلی کاظم‌بیگی و راضیه تجار.
 
این جایزه به برگزیدگان خود در هر بخش 110 و به نفرات شایسته تقدیر هم 25 سکه بهار آزادی اهدا می کند و به همین خاطر گرانترین جایزه ادبی تاریخ ایران محسوب می‌شود. دبیر این جایزه مجید حمیدزاده است.
کد خبر 1196459

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha