مهدی فضائلی، مدیرعامل انتشارات سروش در گفتگو با خبرنگار مهر، ارائه سیر مطالعاتی را با توجه به تنوع عنوانهای چاپ شده در سال کمک شایانی به قشر کتابخوان دانست و عنوان کرد: سیر مطالعاتی با توجه به تنوع کتابها و سطحهای بسیار مختلف، برای افرادی که میخواهند کار مطالعاتی هدفمندی داشته باشند، حتی اگر ضروری هم نباشد، کمککار بسیار خوبی است.
وی سیر مطالعاتی را مشوق خوبی برای قشر کتابخوان دانست و افزود: یکی از مسائلی که میتواند مطالعه کننده را خسته کند، سردرگمی در مطالعه و مشخص نبودن نقطه هدف است. سیر مطالعاتی میتواند این مانع را بردارد و این حس را به مطالعهکننده بدهد که از نقطه مشخصی شروع کرده و در حال پیشرفت است.
فضائلی تنظیم سیر مطالعاتی را بر اساس سلیقههای متنوع مخاطبان، یکی از ویژگیهای این لیست دانست و بیان کرد: سیر مطالعاتی باید بر اساس علایق مطالعهکنندگان به صورت متنوع ارائه شود. هنر، روانشناسی، فلسفه، مباحث دینی و سایر مباحث حتما باید در ارائه سیرهای مطالعاتی به صورت جداگانه دیده شوند.
مدیرعامل انتشارات سروش با تاکید بر اینکه سیرهای مطالعاتی باید با سطح معلومات و دانش افراد متناسب باشد، افزود: سطح سیرهای مطالعاتی نیز باید در نظر گرفته شوند. تحصیلات، سن، میزان مطالعه افراد از جمله مواردی است که باید مورد توجه باشد؛ چرا که به طور طبیعی برای افرادی که دانش بیشتری دارند، باید سیرهای مطالعاتی سطح بالاتری تهیه کرد و برای افرادی که پیش نیازهایی را نگذرانده و مطالعات کمتری داشتند، سطوح پایینتری ارائه شود.
فضائلی ارائه سیر مطالعاتی را با ویژگیهای بیان شده، مستلزم کار کارشناسی و علمی دقیقی دانست و تصریح کرد: در سال بالای 70 هزار عنوان کتاب در سر فصلهای مختلف به چاپ میرسد و واقعیت نشان میدهد همه این کتابها خوب نیستند و یکی از دلایل دیگری که سیر مطالعاتی را ضروی میکند، نیز همین مطلب است که باید از بین انبوه کتابها عنوانهایی که مفید و موثر هستند، انتخاب شوند.
مدیرعامل اسبق خبرگزاری فارس در پایان همچنین به اهمیت به روز شدن سیرهای مطالعاتی اشاره و تصریح کرد: به طور طبیعی بازار کتاب فعالی داریم و عنوانهای جدید به صورت مستمر به بازار اضافه میشوند. سیرهای مطالعاتی باید دارای این ویژگی باشند که کتابهای جدید و بهتر جایگزین کتابهای قبلی شود.
نظر شما